Korábban volt egy problémám aminek következtében nagyon gyakran újraindult a telefonom kisebb nagyobb szünetekkel, valamint folyamatosan alkalmazás leállások voltak először kezdte az időjárás aztán egyre több és több. Elküldtem szervizbe és többen jeleztétek, hogy valószínűleg firmware frissítést fognak rajta csinálni. Ez így is lett, két hétig volt az emag-nál oda-vissza küldést is beleszámítva. Féltem a dologtól, mert olvastam "horror" sztorikat ezzel kapcsolatban, de ezt elfogadható időnek tartom.
A hiba nem teljesen szűnt meg, de úgy gondolom megtaláltam a megoldást. Tehát ugye azután kezdődött a baj - így már utólag összeállt a fejemben a dolog - mikor leállt az időjárás alkalmazás és amikor feljött két opció, hogy "most nem" vagy "jelentés" akkor ez utóbbira kattintottam. Ekkor a telefon általában vagy lefagyott vagy újraindult és mint említettem ha megnyitottam valamit egy-két kivétellel az is elkezdte. Sajnos a szerviz után is előjött az időjárás alkalmazásnál a dolog, de gondoltam azonnal meg kell tőle szabadulni és még véletlenül se mertem a "jelentés" lehetőségre nyomni. Kiiktattam az alkalmazást, persze nem teljesen, mert ahhoz asszem rootolnom kellett volna a telefont és úgy bukom a garanciát (ami még 2022-decemberéig van rajta muhhahaha, bár lehet semmi értelme

). Szóval levettem a fő képernyőről, az alkalmazás beállításainál pedig mindent jogot megvontam tőle és értesítési lehetőséget. Azonban tudom, hogy a google is küld időjárás értesítést és tőle is megvontam minden jogot. Ezek helyett beállítottam az időképet és hoppá nincs alkalmazás leállásom. Szóval lehet segített valamit a firmware frissítés, de teljesen nem oldotta meg a dolgot és szerintem ha megint a jelentésre kattintok megzavarodik a telefon és kezdődik az egész őrület elölről. Akármilyen xiaomi telefonom lesz ezt azonnal meg fogom csinálni.
Kérdésem 3 lenne:
1. Miért nem kezdenek valamit ezzel az időjárás alkalmazással? Tudom nem mindenkinek, de elegen szenvednek tőle ahogy keresgéltem a neten és olvasgattam külföldi fórumokat. Én magam biztosan elküldtem róla egy tucat jelentést az biztos.
2. Teljesen más téma, de a Mi Cloudban nektek se funkcióiknál tökéletes az amikor át akarsz egyik mappából fotókat helyezni egy másikba? Ez már korábban is így volt nekem, és most megnéztem újra és ugyanaz.
3. Hol találok ehhez a telefonhoz GYÁRI kijelző védő fóliát? Kerestem ebayen, de biztosan nem jó kifejezéseket írtam be.
Ennyire lassú a xiaomi reakcióideje, vagy nem foglalkoznak vele, vagy nincs meg a kellő csapatuk és szaktudásuk ehhez?
Mindent összevetve kedvelem a márkát és nem is nagyon szeretnék más márkára áttérni. De azért ezek bosszantó hibák.
Ui.: jelenleg ezek a verziók vannak a telefonomon, melyik a firmware?