Xiaomi Redmi Note 5/Pro kérdések, válaszok, megoldások

Bandita1981
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Redmi Note 10 Pro
 megköszönték: 3 alkalommal
Medálok

Re: Xiaomi Redmi Note 5/Pro kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: Bandita1981 »

Elvileg a Messengerbe 1-2 héten belül lesz egy olyan frissítés amiben benne lesz a sötét mód kapcsoló!
https://napidroid.hu/egy-trukkel-aktiva ... tet-modja/

Redmi Note 5 /Whyred/ MIUIHU 10 | 9.2.28 | Béta Kép

Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
Telefonom:Redmi Note 3pro//Redmi Note 5pro//Redmi Note 8 :ymhug:
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Telefonom: Redmi Note 13 Pro 5G
 megköszönte: 1 alkalommal
Medálok

Hozzászólás Szerző: mumin007 »

Köszi Cimbora! Elolvastam. Reméljük később aktiválható lesz.
Redmi Note 13 PRO 5G (garnet) - xiaomi.eu HOS1.0.8.0.UNRCNXM A14
FuLL
MIUI látogató
MIUI látogató
11
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Hozzászólás Szerző: FuLL »

Korábban volt egy problémám aminek következtében nagyon gyakran újraindult a telefonom kisebb nagyobb szünetekkel, valamint folyamatosan alkalmazás leállások voltak először kezdte az időjárás aztán egyre több és több. Elküldtem szervizbe és többen jeleztétek, hogy valószínűleg firmware frissítést fognak rajta csinálni. Ez így is lett, két hétig volt az emag-nál oda-vissza küldést is beleszámítva. Féltem a dologtól, mert olvastam "horror" sztorikat ezzel kapcsolatban, de ezt elfogadható időnek tartom.
A hiba nem teljesen szűnt meg, de úgy gondolom megtaláltam a megoldást. Tehát ugye azután kezdődött a baj - így már utólag összeállt a fejemben a dolog - mikor leállt az időjárás alkalmazás és amikor feljött két opció, hogy "most nem" vagy "jelentés" akkor ez utóbbira kattintottam. Ekkor a telefon általában vagy lefagyott vagy újraindult és mint említettem ha megnyitottam valamit egy-két kivétellel az is elkezdte. Sajnos a szerviz után is előjött az időjárás alkalmazásnál a dolog, de gondoltam azonnal meg kell tőle szabadulni és még véletlenül se mertem a "jelentés" lehetőségre nyomni. Kiiktattam az alkalmazást, persze nem teljesen, mert ahhoz asszem rootolnom kellett volna a telefont és úgy bukom a garanciát (ami még 2022-decemberéig van rajta muhhahaha, bár lehet semmi értelme :D). Szóval levettem a fő képernyőről, az alkalmazás beállításainál pedig mindent jogot megvontam tőle és értesítési lehetőséget. Azonban tudom, hogy a google is küld időjárás értesítést és tőle is megvontam minden jogot. Ezek helyett beállítottam az időképet és hoppá nincs alkalmazás leállásom. Szóval lehet segített valamit a firmware frissítés, de teljesen nem oldotta meg a dolgot és szerintem ha megint a jelentésre kattintok megzavarodik a telefon és kezdődik az egész őrület elölről. Akármilyen xiaomi telefonom lesz ezt azonnal meg fogom csinálni.

Kérdésem 3 lenne:

1. Miért nem kezdenek valamit ezzel az időjárás alkalmazással? Tudom nem mindenkinek, de elegen szenvednek tőle ahogy keresgéltem a neten és olvasgattam külföldi fórumokat. Én magam biztosan elküldtem róla egy tucat jelentést az biztos.
2. Teljesen más téma, de a Mi Cloudban nektek se funkcióiknál tökéletes az amikor át akarsz egyik mappából fotókat helyezni egy másikba? Ez már korábban is így volt nekem, és most megnéztem újra és ugyanaz.
3. Hol találok ehhez a telefonhoz GYÁRI kijelző védő fóliát? Kerestem ebayen, de biztosan nem jó kifejezéseket írtam be.

Ennyire lassú a xiaomi reakcióideje, vagy nem foglalkoznak vele, vagy nincs meg a kellő csapatuk és szaktudásuk ehhez?

Mindent összevetve kedvelem a márkát és nem is nagyon szeretnék más márkára áttérni. De azért ezek bosszantó hibák.

Ui.: jelenleg ezek a verziók vannak a telefonomon, melyik a firmware?
Kép
ksasa67
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Medálok

Hozzászólás Szerző: ksasa67 »

A firmwaret jelen esetben tekintsük az egyszerűség végett egyenlőnek a MIUI verzióval. Az esetedben valószínüleg elég lett volna az időjárás app adatainak a törlése és egy újraindítás. Egyébként azóta érkezett rendszeralkalmazás frissítés többször is a weather app-ra, amiben ezt a bugot kijavították. A stabil rom ágon vagy, rom frissítésejet 1-3 hónapos intervallumban kapsz a készülékedre. A béta ág hetente kap, gyorsabb a hibák javítása. Nyugodtan kapcsold vissza az időjárást, működni fog. (Ha a tartózkodási helyednek megfelelő automatikus helyszín váltást is szeretnél, akkor a régió beállítást magyarról váltsd át pl Svájcra) A csatolt képen a béta verzió dátuma 2019.03.04 dátumú, tehát elég friss..

Kép

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 5 eszközömről

Bandita1981
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Medálok

mumin007
https://hvg.hu/tudomany/20190305_facebo ... kapcsolasa

Redmi Note 5 /Whyred/ MIUIHU 10 | 9.2.28 | Béta Kép

Bandita1981
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Medálok

FuLL
Magán véleményem......
A Stabil romtol mihamarabb megszabadulnék!
Global Beta romot tudsz garancia vesztés nélkül is rátenni,updaterbe Rom telepítés kiválasztásánál de teljes adatvesztéssel jár!
No meg aztán ha a BL-t kinyitod,és a MIUIHU romot felteszed az a legjobb választás!
A garanciával meg ne foglalkozz, mert a BL-t vissza lehet zárni!!
Én az enyémet hogy megkaptam,már aznap nyitottam is,és ment fel a MIUIHU!
Ha vissza kellene küldénem,akkor Miflashel flashelnék fel egy hívatalos romot,és a BL-t is vissza zárja!

Redmi Note 5 /Whyred/ MIUIHU 10 | 9.2.28 | Béta

FuLL
MIUI látogató
MIUI látogató
11

Ertem akkor a Miui verzió az. Nos utólag igy már én is rájöttem a hiba okára, de akkor annyira hirtelen volt és egymás után jöttek a leállások(miért kezdte el a többi is ha csak az időjárás a bugos), hogy nem tudtam meg is csak az időjárás alkalmazásra fogni. Valamint én nem csak ennél, hanem minden programnal megcsináltam az adat törlését, sőt ugye többször vissza állítottam gyári állapotba és azonnal jött minden újra. Amúgy szerintem pontosabb az idokep, de a betara lehet atallok ahogy mondtad. Köszi a segítséget.
FuLL
MIUI látogató
MIUI látogató
11

Redmi 1S-re azt tettem, és jól működött. Persze voltak időszakonkent random újraindulások, amit már ennél is tapasztaltam egyszer. Amúgy az elég, hogy egy nem xiaomihoz tartozó srác jobb romot csinál, mint a gyártó? :D Betara fogok max átállni, de még arra rá is kell vennem magam, mert olyan jól beállítottam már mindent ebbe és nem mindent szinkronizál a felhő. A komolyabb része amit irsz azt nem hinném, hogy megcsinálom, mert ha valami még is közbejon cseszhetem. Persze elvileg vissza lehet állítani, de nekem ez nem olyan fontos. Amióta megcsináltam amit írtam stabil a rendszer szóval ha újra kezdődne gondolkodok el alternatívákon. Szerintem sokan túltoljak ezt az egész módosításos dolgot és minden szart - amit írtál nem az - egyből felraknak a telojójukra, futtatnak 10 dolgot egyszerre. Én a magam részéről a jóval egyszerűbb felhasználók körébe tartozom akiknek a telefon csak telefonálásra, smsre, Messengerre, kis netezesre levelezesre kell. Időnként fotózom videozom, de elenyésző. Van olyan munkatársam, aki beállította azt a telóján, hogy hosszú figyelje melyik épületbe megy és akkor inaktivalja a mobilnetet, de mondtam neki hogy ez szerintem alapból megy, mert kikapcsolja magát, ha jó wifi jelet érzékel.
szpilu
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
11
Telefonom: Xiaomi Mi 9 SE

Hozzászólás Szerző: szpilu »

Üdv.

Van nálam egy téglásított note 5. Életre lehet kelteni valahogy anélkül, hogy bárhová vinnem kellene?

Köszi.

Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről

Bandita1981
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Medálok

Fasboot -ot elő tudod hozni?