Hogyan ölt testet egy okostelefon. Íme egy rövid eszmefuttatás a témában. Jó olvasást!
Mostanság szinte mindenki megengedheti magának, hogy okostelefonja legyen és lehetsz olyan IT bolond is mint én, aki mindig felkeres néhány technológiai híroldalt a legfrissebb információkért vagy hírekért, akkor sem biztos, hogy tudod-e vagy érted-e, hogyan is születik meg egy okostelefon.
Első lépés: Koncepció
Ebben az okostelefon ugyanolyan mint a többi másik termék. Hogy sikeres legyen szükség van egy fantasztikus koncepcióra és dizájnra. Ebben a szakaszban a tervezők összedugják a fejüket és mindent megvitatnak egymással, majd terveznek, terveznek és újraterveznek. Számtalan ötletet vesznek számba, hogy egy olyan telefon alkossanak ami meghódítja a világot!
Hála az internet fejlődésének, könnyen juthatunk információhoz. Normális esetben, mielőtt a termék hivatalosan is megjelenik, sok pletykát hallhatunk, mint a kiszivárgott képek, specifikációk pl: Qualcomm Snapdragon 805 stb. Ilyenekkel könnyen találkozhatunk minden márka esetében, mint például a Samsung, Iphone, és még a mi szeretett MI-knél is. Egyes híreszteléseket szándékosan terjesztenek, hogy felkeltsék a vevők figyelmét és ez egyben közvetve számukra ez ingyenes marketing stratégia.
Ez a lépés hasonló a második lépéshez, de több a kézzelfogható "bizonyíték", mint például a képek. A gyártók teljesítmény teszteket futtatnak az okostelefonon, mint pl. a Geekbench. A teszt eredménye lehet, hogy "véletlenül" kiszivárog. Végül, amikor a gyártók, a kereskedők és szolgáltatók csepegtetnek néhány az információ morzsát a termékről, a termék általában megkapta végleges formáját, és készen áll arra, hogy nagy mennyiségben legyártsák, kielégítve ezzel az ügyfelek igényét.
Minden elektronikus eszköz biztonságos működését be kell vizsgálni az egyes országok minősített intézeteinél. Ez az oka annak, hogy a Mi termékek lassan jelennek meg tengerentúlon. Ott elegendő információhoz jutnak a készülékről és ebben a szakaszban kijelenthetjük, hogy az okostelefon készen áll az értékesítésre.
Ezután jön az a lépés, amit leginkább ismerünk, a sajtótájékoztató. A gyártó meghívja a sajtó képviselőit és egyes szerencsés rajongókat, hogy részt vegyenek az eseményen. Kapnak apró ajándékokat, és lehetőségük van kipróbálni ki az újonnan bemutatott termékeket. Ez idő alatt a vezérigazgató közzéteszi az összes adatot az új okostelefonról, bemutatja a koncepciót, a dizájnt, a telefon műszaki jellemzőit, hogy melyik országokban lesz elérhető és így tovább ... (tekintsünk csak vissza a mi saját bemutatónkra és azt kívánom bárcsak ott lehettem volna!)
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
A sajtótájékoztató után, szinte minden márka előértékesítést biztosít ügyfeleik számára. Van aki ezt online bonyolítja, míg mások a helyi mobilhálózati partnerek és üzletek segítségét veszik igénybe. A MI esetében néhány szerencsés rajongó F-kódot kap vagy akár még ingyenes készülék is az ölébe hullhat az újonnan bevezetett termékek kapcsán (bárcsak én is kaptam volna)!
Válasz: A Friends Code = Baráti Kód rövidítése. Azért jött létre, hogy kiváltságot biztosítson az olyan fontos felhasználók számára, akik a kezdetek óta már nagyban hozzájárultak a Xiaomi sikeréhez. Ők közvetlenül vásárolhatnak Xiaomi telefonokat vagy egyéb termékeket Hivatalos oldalról elrendelés nélkül. Ez csak segíti a vásárolást, nem lehet pénzre váltani, vagy más egyébre nem lehet felhasználni!)
Végül: Az olyan márkát, mint az Apple, a Samsung világszerte indítják be az értékesítést. Általában úgy döntenek, hogy az Egyesült Államokban jelennek meg először, majd azt követi a többi ország. Reklámokat készítenek, hogy mindenki minél többet tudjon meg termékeikről. Általában nem könnyű világszerte bevezetni egy termékeket. Meg kell szerezni a tanúsítványokat, mint azt 4. lépésben említettem, így hát Mi rajongók legyetek türelemmel, miközben várjátok az új termékeket!
forrás: http://en.miui.com/thread-63077-1-1.html