Redmi Note 2 - NV RAM Error 0x10

Válasz küldése
kz001
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2

Redmi Note 2 - NV RAM Error 0x10

Hozzászólás Szerző: kz001 »

Hello mindenkinek, lenne egy kerdesem. Tegnapelott erkezett meg egy Redmi Note 2 aliexpressrol, MIUI 7 volt benne kb szeptemberi kiadas, rootolt valtozat. Minden mukodik hibatlanul kiveve a mac cim valtozik allandoan. Probaltam flashelni eredeti gyari rommal miflash utilityvel, nemsegitett. Feltettem ra vissza a legfrissebb rootolt valtozatot xiaomi.eu_multi_hermes_5.12.3_v7-5.0.zip a szlovak xiaomi csapattol. Sikerult letolteni a wifi es wifi_custom nevu fajlokat, ami a mac cimet tartalmazza. Be is masoltam az nvram konyvtar alatt a megfelelo helyre. Perpillanat stabil a maccim de ezt ugy ertem el, hogy a jogkoroket beallitottam csakis olvashatora a ket fajlon. Restart utan is stabil a mac cim. De a prolemam az lenne, hogy probaltam feltenni a stabil nemrootolt vezriot xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip, frissites megtortent hibatlanul, kiveve azt hogy ujra elojott a mac cim problema. De mivel ez mar nem rootolt igy nemtudok hozzaferni az nvram konyvtar alatti fajlokhoz es nemtudom beallitani hogy ujra stabil maradjon a maccim. A kerdes a kovetkezo lenne, mi okozhatja ezt a problemat, hogy meg a gyari rom sem segitett rajta miflashen keresztul, es hogy lehet e olyat csinalni, hogy a rootolt verziot ami rajta van, teljesen megszuntetni a rootot, es ugy megprobalni a stabil romot xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip felrakni.
Meg egy eszrevetel. Amikor rootolt verziot hasznaltam, es a maccim stabil volt, csinaltam egy keszulek vissza allitast a menubol, ismet elojott a mac problema.

Lehet hogy tulbonyolitom, de fontos lenne hogy a mac cim fix maradjon.

Koszi a segitseget :) ^:)^
Xmister
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
10

Re: Redmi Note 2 - NV RAM Error 0x10

Hozzászólás Szerző: Xmister »

Itt egy angol nyelvű leírás, hogy kell rendesen visszaírni a firmware-be: http://forum.xda-developers.com/redmi-n ... c-t3227321

(tapatalkról nem tudom normálisan linkelni, bocsi)

Tapatalk-kal küldve az én Redmi Note 2-el

rajen: javítottam
kz001
MIUI látogató
MIUI látogató
12

:ymapplause: :-B koszi, kiprobalom, csaknem lesz meg nagyobb baja :ympray:
hriska
MIUIHU Grafikus
MIUIHU Grafikus
12
Telefonom: Xiaomi Mi Mix 2

Medálok

Hozzászólás Szerző: hriska »

kz001 » Tegnap, 21:50 írta:Hello mindenkinek, lenne egy kerdesem. Tegnapelott erkezett meg egy Redmi Note 2 aliexpressrol, MIUI 7 volt benne kb szeptemberi kiadas, rootolt valtozat. Minden mukodik hibatlanul kiveve a mac cim valtozik allandoan. Probaltam flashelni eredeti gyari rommal miflash utilityvel, nemsegitett. Feltettem ra vissza a legfrissebb rootolt valtozatot xiaomi.eu_multi_hermes_5.12.3_v7-5.0.zip a szlovak xiaomi csapattol. Sikerult letolteni a wifi es wifi_custom nevu fajlokat, ami a mac cimet tartalmazza. Be is masoltam az nvram konyvtar alatt a megfelelo helyre. Perpillanat stabil a maccim de ezt ugy ertem el, hogy a jogkoroket beallitottam csakis olvashatora a ket fajlon. Restart utan is stabil a mac cim. De a prolemam az lenne, hogy probaltam feltenni a stabil nemrootolt vezriot xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip, frissites megtortent hibatlanul, kiveve azt hogy ujra elojott a mac cim problema. De mivel ez mar nem rootolt igy nemtudok hozzaferni az nvram konyvtar alatti fajlokhoz es nemtudom beallitani hogy ujra stabil maradjon a maccim. A kerdes a kovetkezo lenne, mi okozhatja ezt a problemat, hogy meg a gyari rom sem segitett rajta miflashen keresztul, es hogy lehet e olyat csinalni, hogy a rootolt verziot ami rajta van, teljesen megszuntetni a rootot, es ugy megprobalni a stabil romot xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip felrakni.
Meg egy eszrevetel. Amikor rootolt verziot hasznaltam, es a maccim stabil volt, csinaltam egy keszulek vissza allitast a menubol, ismet elojott a mac problema.

Szia!

Imei számod van?
A helyzet az,hogy szerintem már mikor megkaptad a telefont rossz volt az NVRam-od.Tehát már az eladó odavágta az NV Ramot a telódon.Ideiglenesen vissza tudta állítani,ezért ment és ezért megy nálad is.Ha csak ideiglenesen tudod visszaállítani,akkor sajnos minden egyes telepítés,gyári visszaállítás után ez történik ami nálad
2x4-es óra wigetek
Kép Kép
Lessetek be,hátha.... :-)
kz001
MIUI látogató
MIUI látogató
12

hriska » Ma, 16:50 írta:
kz001 » Tegnap, 21:50 írta:Hello mindenkinek, lenne egy kerdesem. Tegnapelott erkezett meg egy Redmi Note 2 aliexpressrol, MIUI 7 volt benne kb szeptemberi kiadas, rootolt valtozat. Minden mukodik hibatlanul kiveve a mac cim valtozik allandoan. Probaltam flashelni eredeti gyari rommal miflash utilityvel, nemsegitett. Feltettem ra vissza a legfrissebb rootolt valtozatot xiaomi.eu_multi_hermes_5.12.3_v7-5.0.zip a szlovak xiaomi csapattol. Sikerult letolteni a wifi es wifi_custom nevu fajlokat, ami a mac cimet tartalmazza. Be is masoltam az nvram konyvtar alatt a megfelelo helyre. Perpillanat stabil a maccim de ezt ugy ertem el, hogy a jogkoroket beallitottam csakis olvashatora a ket fajlon. Restart utan is stabil a mac cim. De a prolemam az lenne, hogy probaltam feltenni a stabil nemrootolt vezriot xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip, frissites megtortent hibatlanul, kiveve azt hogy ujra elojott a mac cim problema. De mivel ez mar nem rootolt igy nemtudok hozzaferni az nvram konyvtar alatti fajlokhoz es nemtudom beallitani hogy ujra stabil maradjon a maccim. A kerdes a kovetkezo lenne, mi okozhatja ezt a problemat, hogy meg a gyari rom sem segitett rajta miflashen keresztul, es hogy lehet e olyat csinalni, hogy a rootolt verziot ami rajta van, teljesen megszuntetni a rootot, es ugy megprobalni a stabil romot xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.8.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip felrakni.

Szia!

Imei számod van?
A helyzet az,hogy szerintem már mikor megkaptad a telefont rossz volt az NVRam-od.Tehát már az eladó odavágta az NV Ramot a telódon.Ideiglenesen vissza tudta állítani,ezért ment és ezért megy nálad is.Ha csak ideiglenesen tudod visszaállítani,akkor sajnos minden egyes telepítés,gyári visszaállítás után ez történik ami nálad
Hello, igen IMEI szam van, mind a ketto rendben van, de sajnos ez a maccim mar az idegeimre ment... nincs egy eppkezlab megoldas az egesz nyavalyas interneten ami mukodne... gozom nincs mit csinaljak.... A francnak kellett a kinainak megbuheralni. Az elozo ket Redmi Note2, amit rendeltem rendben volt, gyari rommal erkezett, ebben meg valami szeptemberi rootolt kiadas volt pedig mind a 3 telefon ugyan abbol a webshopbol volt rendelve aliexpresrol. A fene megette... X( X( X( X( X( Nincs valami otleted, hogy lehet az nvramot vissza allitani eredeti gyari beallitasra???????
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Találtam egy orosz videót a problémádra, remélem segít

[BBvideo 560,340][/BBvideo]

Driver: https://yadi.sk/d/l4dCVdEsjRYqA
Ha az első nem lenne jó: https://yadi.sk/d/11apLDCujRYqC
Flash tool + recovery: https://yadi.sk/d/xrYSSSrJjRYq8
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
kz001
MIUI látogató
MIUI látogató
12

Koszi, ezen a modszeren mar tul vagyok. perpillanat stabil, de mihint rendszert frissitek vagy gyari visszaallitast csinalok a menubol ujra elojon a problema.... :( Fene enne meg :( X( X( X(
Vegleges megoldast szeretnek talalni a problemara :(
Xmister
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
10

Hozzászólás Szerző: Xmister »

Az egyetlen tartós megoldás a firmware átírása, amire az SP Meta képes. Ha nem látja a telefont, akkor próbálj másik drivert, pl. az All MTK USB Driverv.9.2.PDanet.Adb 2015\New inst. win 7&8x64\ -ben lévő DPInst64-et Rendszergazdaként futtatni.
Válasz küldése

Vissza: “Redmi Note 2”