Xiaomi smart home kit

Simb
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Lenovo S820

Re: Xiaomi smart home kit

Hozzászólás Szerző: Simb »

Sziasztok!
Én is berendeltem gateway, érzékelők, szenzorok, nyomógomb, miegymás. Alapvetően az volt a célom, hogy a rendszer képes legyen csendes riasztást küldeni, ha mozgás van a házban, vagy ajtót nyitnak, stb.
Egyrészt elakadok az "Leave home" "back home" automatizálások konfigurálásával, másrészt az a gondom, hogy annál a kis értesítés küldésnél valami észrevehetőbbet szeretnék. Nem fogom kézben a telefonomat egész nap, de az nem érne sokat, ha a riasztás után fél órával veszem észre a jelzést. Persze beállíthatok a telefonon valami nagyon hangos értesítést, de akkor meg minden másra is hangosan értesít. Nincs valami tippetek erre? egy másik app, vagy valami?
Amúgy az is a gondom, hogy mi van, ha elmegy a net... akkor hogy riaszt? ez csak úgy orvosolható, hogy berakok mellé egy 4G-s routert, aminek a wifijét csak akkor használja, ha a sima vezetékes internetes router alapból nem ad neki wifi jelet? Egyáltalán megoldható, hogy egy másik routerhez is hajlandó legyen kapcsolódni a Mi gateway vészhelyzet esetén? Erre van valakinek varázsigéje?
Ha a betörő szakember lenyomja a biztosítékot, az orvosolható egy szünetmentessel, de még messze nem kész a rendszer.
Köszi előre is!
Nippon
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: Nippon »

Szia!
Az első kérdésedre: A leve home és back home funkciókat Task-ként tudod futatni pl. Ajtó nyitás érzékelő zárva 2 perce nincs mozgás együttes feltételek teljesülése esetén. Vagy amikor elmész nyomsz egy klick-et az okos gombon és x perccel vagy másodperccel később lefut a a leave home task. A Back home automatizálása egy kissé bonyolultabb hisz semmi sem azonosít, hogy te jöttél haza vagy valaki betört. De lehet, hogy az okos gomb(ok) kívül történő elhelyezésével és azok kombinációs kattintgatásával ez is megoldható.

Egy korábbi bejegyzésemben javasoltam, hogy írjuk le ki milyen okos eseményeket , hogy állított össze. Hány eszközzel milyen kombinációba - idő, időzítő, intervallum és vagy feltételekkel! - ÉRDEKES lenne és tanulságos többünknek.

A második kérdésedre ha riasztás történik az gateway által akkor nem csak értesítést küld hanem nálad is riaszt a telefonon. Talán annál a személynél is akivel megosztottad az adott eszközt és ez már egy plusz biztonságot jelenthet.
Appot nem tudok, bár androidon van a tasker nevű alkalmazás amivel különböző esemény vezérléseket állíthatsz be. pl. ha a telefonond feljelentkezik az otthoni hálózatodra akkor futtasson valamit vagy indítson el stb.

A harmadik felvetésedre: az internet szakadás problémáját szerintem csak telefonkártyás kapcsolattal lehet megoldani. (valahol olvastam, hogy ilyen esetben - ha elmegy a wifi - megy ki valami jelzés)

Mindazon által nem egy professzionális riasztót veszel ami szabotázs ellen védett és egyéb biztonsági követelményeknek megfelel. Azok ára jóval borsosabb. Ez inkább csak játékszer az én véleményem szerint. Sőt ha ennyire keresed a rendszer gyenge pontjait akkor a wifi kapcsolat feltörhető és az eszközök is.

A xiaomi okos kamerájával kiegészítve a rendszer lehetőségei tovább bővülnek mivel azon két irányú kommunikáció és rögzítés is elérhető.
Remélem közelebb kerültél a megoldáshoz. Én is kíváncsian várom mások megoldásait véleményét.
Üdv
AMDaZERG
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: AMDaZERG »

A telefon hangos riasztására van más alternatíva is.
Nálam egy xiaomi Mi Band 2 van a csuklómon, ami rezeg értesítés érkezésekor, telefonhíváskor és bármi egyéb beállítására.
Valamint egyéb extrákkal is fel van vértezve. Tehát, még csak zizzennie sem kell a telefonodnak, sőt, bizonyos távolságon belül nálad sem kell legyen a telefon.
Megérkeztek a kapcsolóim is, ami arra a célra lennének, hogy az ajtóra tegyem, és így az amúgy halk csengőt leváltsa.
Azonban egy gateway van, de több helyiség. Nem szeretném, hogy nagyon hangosan szóljon így minden szobában hallani lehessen, ezért elgondolkodtam, hogy beszerzek még egy gatewayt, hogy ne kelljen nagyon hangosan használni az egy készüléket. Megoldható, hogy az ajtóra szerelt egy kapcsoló a két gatewayt egyszerre megszólaltassa?
Simb
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Csakhogy én azt szeretném, hogy a sok email, sms, akármi figyelmeztetés (amiket csak akkor nézek meg, amikor akarom) elkülönüljön attól, ha éppen törik fel a kéglit tőlem távol, mert az fontos, hogy azonnal értesüljek.
Erre nincs megoldás?
Nippon
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Simb » Ma, 14:23 írta:Csakhogy én azt szeretném, hogy a sok email, sms, akármi figyelmeztetés (amiket csak akkor nézek meg, amikor akarom) elkülönüljön attól, ha éppen törik fel a kéglit tőlem távol, mert az fontos, hogy azonnal értesüljek.
Erre nincs megoldás?
Hogyan szeretnél értesülni azonnal?
2 alternativát is írtunk - valószínűleg nem értem mire gondolsz? Kifejtenéd részletesebben?
Simb
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Upsz. Bocs. Figyelmetlen voltam. Csak a második MiBand-os hozzászólást olvastam el (Nipponét csak most)
Közben én is reszelem a rendszert és próbálgatom a funkciókat.
Nem egy törhetetlen biztonsági rendszernek akartam megvásárolni ezeket az eszközöket.
Egy nagy értékű autónál jól elhelyezett 50 forintos mikrokapcsoló sokkal inkább meg tudja nehezíteni az eltulajdonítást, mint egy drága rendszer, amire jó előre fel tudnak készülni a tolvajok. Úgy gondolom, hogy ezzel is ez a helyzet: nem valószínű, hogy egy rendesen lezárt wlan feltörésével kezdenének bajlódni az elkövetők, amikor a családi házam körbe van üveg ablakokkal. Valószínűleg a csendes riasztással lesz pár percem, hogy a körzeti megbízottat, polgárőrt, szomszédokat, akárkit odahívjak, akik elkapják/megzavarják a csibészeket.
Azt viszont nem értem, hogy küld riasztást a telefonomra? A "notifications"-ön kívül van valamilyen más jelzés, ami felhívhatja a figyelmemet?
Köszi!
Nippon
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Sajnos én sem találtam benne egyenlőre túl sok opciót. A notification-on kívül a telefon elkezd csörögni amikor riasztás van (mi-band a karodon rezeg) illetve a gateway szirénája visit a beállított hanggal és hangerőn valamint a gateway villog. Olyan megoldásról nem tudok amikor egy külső szirénára vagy központba küld jelet. Ha bár az megoldható szerintem, hogy kapcsoljon riasztáskor konnektort és a kapcsolt eszköz csinál valami.
Mcfly13
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Mi3

Medálok

Hozzászólás Szerző: Mcfly13 »

Végre nekem is megérkezett a kollekció amit rendeltem, de elakadtam az elején.
Bedugtam a konnektorba a Gateway-t, úgy néz ki hogy látszik az appban, hogy össze van párosítva.
Sajnos semmit nem tudok csinálni vele.
Nem tudom a többi eszközt hozzáadni amik itt vannak hőmérő miegymás.
Valami ötletet kaphatok, hogy mit kell tennem ilyenkor?
Tacsy
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
11
Telefonom: Redmi Note 7 Pro

Hozzászólás Szerző: Tacsy »

A fő képernyőn ráböksz a Gateway-re, a következő képernyőn felül a Device opcióra bökj, majd utána alul a +Add subdevice gombra. A beadott képernyőn válaszd ki, hogy milyen eszközt akarsz hozzáadni, utána már írja az app angolul, hogy mi a teendő (pár másodpercig nyomni kell az eszközön a gombot). Nagyjából ennyi.
Redmi Note7 Pro, AmazfitBip, MiScale, MiKey, PistonBasic, RoidMi, Yeelight Color, Mi Multifunction Gateway, XiaoYi SmartCam, Mi Smart Power Plug, Temperature & Humidity Sensor, Door & Window Sensor, Mi Human Body Sensor, Mi Smart Wireless Switcher
Mcfly13
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Mi3

Medálok

Hozzászólás Szerző: Mcfly13 »

Azt írja a kijelzőn, hogy gateway 0 devices conncted, rábökök, és nem történik semmi.
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Smart Home”