Az okostelefonos "karrierem" egy céges Sony Xperia M készülékkel kezdődött.
Ezt cseréltem le egy két kártyás Lenovo A328-ra, aminek felhasználói felülete borzalmasnak tűnt a Sony telefon után. Nem tudtam megszokni, hogy nincs egy hely az összes programnak, hanem minden az asztalokon van. (Ezt aztán egy másik UI telepítésével gyorsan orvosoltam.) Sajnos viszonylag gyorsan tönkrement a Lenovo, így egy éles váltással Microsoft telefont vettem. A két kártyás Lumia 532 nem volt rossz készülék és az akadozás mentes Windows 8.1, majd 10 rendszer nagyon tetszett. A legnagyobb probléma a rendszer zártsága mellett a gyenge szoftverellátottsága volt, ezért továbbadtam azt és újra Androidra akartam váltani. (Az iPhone - bár tetszett, de - számomra megfizethetetlen és nincs is belőle két kártyás modell.)
Szóval keresgélni kezdtem Android fronton és úgy döntöttem, hogy - önmagamhoz képest - egy kicsit drágább modellt veszek, valahol 50 és 100 ezer forint között.
Az egyik kollégámtól hallottam a Xiaomiról, így ezt a márkát is odavettem a kalapba a jól ismertek mellé. A hardver paraméterek alapján ár/érték arányban nem találtam nála jobbat és az iPhone-hoz hasonlatos MIUI felülete is nagyon megtetszett. Egyedül a Lenovonál már tapasztalt "minden alkalmazás az asztalon van" elgondolás miatt voltak fenntartásaim, de aztán rávetettem magam a miui.hu fórumra és az ott olvasottak meggyőztek, így rendeltem magamnak egy Redmi 3 Pro telefont.
A gyári MIUI 7-et a kicsomagolás után egyből cseréltem a 8-as Global Dev-re, s amint elkészült feltettem a MIUIHU romot.
A készülék engem meggyőzött, a MIUI csodálatos, a szoftverek működése akadásmentes, a telefon gyors és mindent tud, ami nekem kell. Imádom!