[Egyéb] Fotózás okostelefonnal (cikksorozat - 8. rész)

Xiaomi és MIUI hírek minden mennyiségben
Válasz küldése
parkasz
MIUI imádó
MIUI imádó
12
Telefonom: Xiaomi Mi4c

Medálok

[Egyéb] Fotózás okostelefonnal (cikksorozat - 8. rész)

Hozzászólás Szerző: parkasz »

Sziasztok!

Íme egy újabb tananyag a fotó suliból. Lassan itt lesz az ideje egy kis házi versenynek is \m/
Kép
8. óra
Felhők a stúdióban
Jó napot !!!

Meg fogom nektek tanítani, hogyan kell ilyen képet készíteni.
Kép
Nagyon izgalmas, mert nem lehet előre tudni, hogy milyen alak vagy forma lesz a képen. Egy stúdióban történő beállítás esetén ellenőrizhető, hogy mennyi fény vetüljön a témára. Szintén állítható az irány, ahonnan szeretnéd, hogy a fény érje. Ebben a beállításban 14 wattos kompakt fénycsöves izzót használok. Nem szeretném, hogy túl világos legyen, mert a témám nem az üveg, hanem a felhők az üvegen belül.
Néhány nagyon egyszerű dolog, amire szükséged lesz.
- pohár
- tiszta víz
- lámpa
- fekete háttér (én egy fekete egérpadot használok)
- tej vagy bármilyen színes, nem keveredő, homogén folyadék. De én leginkább tejet , így utólag tudom színezni photoshop-ban
- Mi telefon és piston fülhallgató a kioldáshoz
- telefon állvány. Lehet improvizálni is a stabilitásért.
Kép
és egy hűtőventilátor :) igazán forróság lesz ha bekapcsolod a lámpát

Az én rendszerem így néz ki. Miután beállítottad, lépj be a fényképező programba és állítsd be az AF-t és a manuális expozíció-t.

Ha AF módot használsz, győződj meg róla, világos területre állítottad a fókuszt, hogy a háttér egynemű fekete legyen. Ez által a fehér tejet kiemelkedik és így könnyű lesz színezni photoshopban.

Kép Kép

Ha elvégezted a fenti lépéseket, akkor készen állsz a felvétel elkészítésére. Tegyél egy golyóstollat a pohárba, oda, ahova a tejet fogod önteni, hogy megbizonyosodj arról az van e a fókuszban.
Kép
Így kell megkomponálni a képet. A telefonod stabilitását tripodot vagy telefonon állványt használatával biztosíthatod.
Kép
Ezt követően fogd a piston hangerő állítóját (állítsd be a fejhallgatót a fényképezőgép kioldójának) és cseppents a pohárba egy kanál tejet és kattints !!!
Minden alkalommal egy esélyed lesz, mert minden alkalommal tiszta vizet kell önteni a pohárba, hiszen néhány csepp tejtől is zavaros lesz a víz. Bizonyosodj meg arról, hogy jókor kattintasz. Íme az eredmény.
Kép
Ezt a fotót photoshop-ban szerkesztettem. Korrigáltam a szintbeállításokat és a kontrasztot.

Ideje színezni

Én a Photoshop CS3-at használom. Szükséged lesz némi alapvető ismeretre. Itt van, hogyan is csináld.

Nyisd meg a fényképet a Photoshop-ban és hozz létre szint korrekciós réteget.
Kép
Kép
Próbáld ki a szint kiigazításokat. A cél az, hogy a háttér egységes fekete legyen túl sok részlet elvesztése nélkül. A fehér nyílat a bal oldalra csúsztatva , hogy a tej világosabb lesz.

Aztán hozz létre egy kontraszt korrekciós réteget.
Layer>New adjustment layer>brightness/contrast Réteg> Új korrekciós réteg> Fényerő / kontraszt
Kép
A kontraszt értéket csúsztatva adhatsz több mélységet a tejnek. Egyúttal a háttér még feketébb lesz.
Ha elégedett vagy az eredménnyel CTRL + SHIFT + E (összeolvasztás), vagy válaszd a Réteg> Rétegek összeolvasztása
El tudod tüntetni a buborékokat a pohárról vagy elmaszatolhatod a helyi javító ecset eszköz használatával
Kép
Kattints a jobb egér gombbal a javító eszköz méretének növeléséhez, majd kattints a buborékokra.
Kép
A szórakoztató rész: A SZÍNEZÉS

Hozz létre egy új réteget
Kép
Meg azt, hogy overlay / átfedés
Kép
Válaszd ki az ecsetet

Majd kattintson jobb egérgombbal és válaszd a 300pixel lágy kerek beállítást
Kép
Ha az új, általad létrehozott rétegen vagy és kiválasztottad ki a neked tetsző színt, készen állaz arra, hogy kiszínezd a képet.
Csak kattints és húzd az egeret a színezni kívánt területre. Ha a szín túl világos csökkentsd az áttetszőséget.
Kép
Bármennyi neked tetsző színt kiválaszthatsz, csak győződj meg róla, hogy csak a tej lett színes.
Ha meg kell törölni néhány színt, használd a radír eszközt, amelyik ikonját kettővel az ecset alatt találod.

A színezés után összeolvaszd össze a képet, majd mentsd el a munkádat. Ne felejtsd el, hogy JPEG-ben is mentsd el (állítsd át a legördülő menüből a fájl formátumát jpg-re).
Kép
Kép
Itt van az eredmény
Kép
Mi szín
Kép
Úgy néz ki, mintegy ízesített hó kehely
Kép
Kiszíneztem az üveg fenekét, hogy tükrözze az üvegen belüli színeket
Mi CLOUD : )
Ezt a narancs különböző árnyalataival színeztem. Sötét narancs a belső részeken segít létrehozni mélység érzetet vagy a 3D hatást
Kép
Fülöp Szigetek!!!
Kép
forrás: http://en.miui.com/thread-53281-1-1.html
GyulaB
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12
Telefonom: Xiaomi Mi3

Re: [Egyéb] Fotózás okostelefonnal (cikksorozat - 8. rész)

Hozzászólás Szerző: GyulaB »

Nagyon jó, ötletes!

Tapatalk-kal küldve az én HM 1SW-el
petrot
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12
Telefonom: Xiaomi Mi4

Medálok

Re: [Egyéb] Fotózás okostelefonnal (cikksorozat - 8. rész)

Hozzászólás Szerző: petrot »

Zseniális, köszi!

Küldve az én MI 3W-emről
Válasz küldése

Vissza: “MIUI Hírek”