MIUI mail használata

Olyan témák gyűjtő helye, ami nem igazán specifikus, ide jöhet minden
Válasz küldése
szekelyelek
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Poco F5
 megköszönte: 1 alkalommal
 megköszönték: 2 alkalommal

Medálok

MIUI mail használata

Hozzászólás Szerző: szekelyelek »

A korábbi telefonjaimmal ellentétben a jelenlegi (Redmi Note 3 pro) telefonom legyőzhetetlennek tűnő akadályt okoz jelenlegi munkahelyem exchange levelező rendszerének elérésében. Annak ellenére hogy megfelelő adatokat adok meg számára a fiók csatolása, vagy a beépített email levelező rendszer számára, nem tud a szerverhez kap solódni. A nagyobb gond az, hogy az e célra ugyancsak alkalmas Nine app minden további nélkül kapcsolódik a szerverhez, csak a névjegyek frissítése, szinkronizálása elmarad az exchange szerverrel. Ugyanez a helyzet a gmail alkalmazással is, hogy az ismert szerver adatokkal kapcsolódik, csak a névjegyek maradnak le... A gmail kapcsolat közben engedélyezni kellett a gmail "adminisztrátori" jogait, aminek hiányát vélelmezem a beépített levelező rendszer hasznàlhatóságának akadályaként.

Ugyanez a helyzet egy Samu S5 készüléken is, mivel a webhely tanusítványa a számítógép szerint elavult, vahy nem hiteles... Ennek ellenére vannak olyan alkalmazások, akiknek nem jelent gondot, valamint a munkahely többi, közel 2000 dolgozójának...

Ebből arra gondolok, hogy a telefonomon kell valamit beállítani, engedélyezni, ami nem része a gyári csatlakozási protokollnak...

Találkozott már valaki hasonló helyzettel? Tudtok segíteni?

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 3 eszközömről
q7i73
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11
Telefonom: Xiaomi Mi 9

Medálok

Re: MIUI mail használata

Hozzászólás Szerző: q7i73 »

Ugyan nekem Mi4-em van, de a céges levelezés az előző 2 frissítés (miuihu dev.) óta nem megy. Külön programmal jönnek a levelek. Google szinkronokkal nincs gondom. Volt már ilyen régebben is, majd egy frissítés után megint jó lett.
Mi4/Mi6/Mi8/Mi9
szekelyelek
MIUI őrült
MIUI őrült
10

Medálok

Köszi! Legalább remény!...

szekelyelek
MIUI őrült
MIUI őrült
10

Medálok

Sajnos, hogy a Samu S5 sem veszi ez mégis csak valamilyen tanusítvány, vagy ezzel összefüggő "önvédelmi" beállítás, engedély hiányára gondolnék...

gemgeza
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi MiNote Pro

Hozzászólás Szerző: gemgeza »

Hali!

Tegnap változtatnom kellett jelszót a céges levelemben és az óta nem tudom az Exchange levelező szerverhez csatlakozni, folyamatosan felhasználó/jelszó hibát ad. Ez is valamilyen frissítés miatt nem megy? De tegnap nem volt frissítésem, vagy ez nem ettől függ?
Milyen más program van ami az Exchange-es levelezést biztosan tudja?

Köszi GG
szekelyelek
MIUI őrült
MIUI őrült
10

Medálok

Ahogy írtam a #1-ben szerintem a Nine a legjobb, de Bluemobile, gmail, stb is alkalmas lehet...

Csak akkor ezek után a Te címjegyzéked is offline lesz, vagy törlődik...

vampywiz17
MIUI imádó
MIUI imádó
11
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólás Szerző: vampywiz17 »

Ketfele Exchange eleres van, ActiveSync vagy EWS (Exchange Web Services). Az ActiveSync ceges kornyezetben altalaban valamifele MDM (Mobile Device Management) rendszeren keresztul megy, pl a Blackberrynek is van ilyen szervere. ActiveSync tehat zomeben csak akkor megy, ha a ceges rendszerbe az adott telefon fol van veve es engedelyezve van.

Az EWS az OWA eleres miatt engedelyezve van a legtobb helyen. az EWS legnagyobb hatranya, hogy csak Pull ertesiteseket tud, szemben az ActiveSync Push ertesiteseivel. (Röviden, a Pull ertesitesnel a telefon "kerdez ra" x idokozonkent a szerverre, hogy van e uj level, a Push ertesitesnel a szerver "szol" a kliensnek, ha van valami. nyilvanvaloan az utobbi sokkal energiatakarekosabb)

Ez a sok szoveget azert irtam, mert a MIUI levelezoje csak ActiveSync-et ismer, EWS-t nem. Szoval ha az elobbi tiltva van, akkor vagy fol kell vetetni a rendszergazdaval, vagy valami alternativ email alkalmazast hasznalni, ami tudja az EWS-t. (sok ilyen van)
szekelyelek
MIUI őrült
MIUI őrült
10

Medálok

Köszönöm szépen.
A Nine app jelentette a vártnál is több és jobb megoldást.

Batyam
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Redmi Note 8T

Hozzászólás Szerző: Batyam »

Sziasztok!

Ugyanez a betegsége az enyémnek is. Nem enged be, kidob jelszó hibával. Más klienssel müködik a levelezés, de ott viszont a céges telefonszámokat nem lehet keresni a telefonkönyvben. Remélem későbbi frissítéssel megoldódik.
Redmi Note2 MIUI HU 8 6.10.27
danarancs
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Hozzászólás Szerző: danarancs »

Sajnos úgy tűnik, hogy ez már egy jó ideje meglévő és sokakat érintő probléma, viszont annyira nem elég nagy probléma, hogy javítsák is. :( Az angol fórumon van pár próbálkozás és van akinek működik is, de sajna nekem sem sikerült olyan variációt találni, amivel hajlandó lenne bejelentkezni. :-s

Mivel más megoldást nem találtam, elkezdtem hát nézegetni én is a különböző Exchange képes appokat, de egyik bénább, mint a másik. Hol csak read-only névjegyzéket adnak, hol az ActiveSync Push hiányzik, de olyan is volt, ami szintén nem tudott csatlakozni a szerveremhez. Még a hivatalos Microsoft Office app is olyan fapados, hogy az szánalom. :-q

Aztán rátaláltam én is erre a Nine appra, ami viszont egy istenkirály program! Nekem kezeli a névjegyeimet is tökéletesen és 100x jobb, mint bármi más, még a telefon gyári levelezőjére is sok körrel ráver. Szóval nagyon köszönöm az ajánlást, tényleg isteni szerencse, hogy behalt az eddig használt megoldás, mert különben soha nem találtam volna rá erre a progira! :D :ympray: ^:)^ \m/ :-bd
Válasz küldése

Vissza: “Általános témák”