MIUI mail használata
- szekelyelek
- MIUI őrült

- 10
- Telefonom: Poco F5
- megköszönte: 1 alkalommal
- megköszönték: 2 alkalommal
-
Medálok
MIUI mail használata
A korábbi telefonjaimmal ellentétben a jelenlegi (Redmi Note 3 pro) telefonom legyőzhetetlennek tűnő akadályt okoz jelenlegi munkahelyem exchange levelező rendszerének elérésében. Annak ellenére hogy megfelelő adatokat adok meg számára a fiók csatolása, vagy a beépített email levelező rendszer számára, nem tud a szerverhez kap solódni. A nagyobb gond az, hogy az e célra ugyancsak alkalmas Nine app minden további nélkül kapcsolódik a szerverhez, csak a névjegyek frissítése, szinkronizálása elmarad az exchange szerverrel. Ugyanez a helyzet a gmail alkalmazással is, hogy az ismert szerver adatokkal kapcsolódik, csak a névjegyek maradnak le... A gmail kapcsolat közben engedélyezni kellett a gmail "adminisztrátori" jogait, aminek hiányát vélelmezem a beépített levelező rendszer hasznàlhatóságának akadályaként.
Ugyanez a helyzet egy Samu S5 készüléken is, mivel a webhely tanusítványa a számítógép szerint elavult, vahy nem hiteles... Ennek ellenére vannak olyan alkalmazások, akiknek nem jelent gondot, valamint a munkahely többi, közel 2000 dolgozójának...
Ebből arra gondolok, hogy a telefonomon kell valamit beállítani, engedélyezni, ami nem része a gyári csatlakozási protokollnak...
Találkozott már valaki hasonló helyzettel? Tudtok segíteni?
Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 3 eszközömről
Ugyanez a helyzet egy Samu S5 készüléken is, mivel a webhely tanusítványa a számítógép szerint elavult, vahy nem hiteles... Ennek ellenére vannak olyan alkalmazások, akiknek nem jelent gondot, valamint a munkahely többi, közel 2000 dolgozójának...
Ebből arra gondolok, hogy a telefonomon kell valamit beállítani, engedélyezni, ami nem része a gyári csatlakozási protokollnak...
Találkozott már valaki hasonló helyzettel? Tudtok segíteni?
- q7i73
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi 9
-
Medálok
Re: MIUI mail használata
Ugyan nekem Mi4-em van, de a céges levelezés az előző 2 frissítés (miuihu dev.) óta nem megy. Külön programmal jönnek a levelek. Google szinkronokkal nincs gondom. Volt már ilyen régebben is, majd egy frissítés után megint jó lett.
Mi4/Mi6/Mi8/Mi9
- szekelyelek
- MIUI őrült

- 10
-
Medálok
Köszi! Legalább remény!...
- szekelyelek
- MIUI őrült

- 10
-
Medálok
Sajnos, hogy a Samu S5 sem veszi ez mégis csak valamilyen tanusítvány, vagy ezzel összefüggő "önvédelmi" beállítás, engedély hiányára gondolnék...
-
gemgeza
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi MiNote Pro
Hali!
Tegnap változtatnom kellett jelszót a céges levelemben és az óta nem tudom az Exchange levelező szerverhez csatlakozni, folyamatosan felhasználó/jelszó hibát ad. Ez is valamilyen frissítés miatt nem megy? De tegnap nem volt frissítésem, vagy ez nem ettől függ?
Milyen más program van ami az Exchange-es levelezést biztosan tudja?
Köszi GG
Tegnap változtatnom kellett jelszót a céges levelemben és az óta nem tudom az Exchange levelező szerverhez csatlakozni, folyamatosan felhasználó/jelszó hibát ad. Ez is valamilyen frissítés miatt nem megy? De tegnap nem volt frissítésem, vagy ez nem ettől függ?
Milyen más program van ami az Exchange-es levelezést biztosan tudja?
Köszi GG
- szekelyelek
- MIUI őrült

- 10
-
Medálok
Ahogy írtam a #1-ben szerintem a Nine a legjobb, de Bluemobile, gmail, stb is alkalmas lehet...
Csak akkor ezek után a Te címjegyzéked is offline lesz, vagy törlődik...
Csak akkor ezek után a Te címjegyzéked is offline lesz, vagy törlődik...
-
vampywiz17
- MIUI imádó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3
Ketfele Exchange eleres van, ActiveSync vagy EWS (Exchange Web Services). Az ActiveSync ceges kornyezetben altalaban valamifele MDM (Mobile Device Management) rendszeren keresztul megy, pl a Blackberrynek is van ilyen szervere. ActiveSync tehat zomeben csak akkor megy, ha a ceges rendszerbe az adott telefon fol van veve es engedelyezve van.
Az EWS az OWA eleres miatt engedelyezve van a legtobb helyen. az EWS legnagyobb hatranya, hogy csak Pull ertesiteseket tud, szemben az ActiveSync Push ertesiteseivel. (Röviden, a Pull ertesitesnel a telefon "kerdez ra" x idokozonkent a szerverre, hogy van e uj level, a Push ertesitesnel a szerver "szol" a kliensnek, ha van valami. nyilvanvaloan az utobbi sokkal energiatakarekosabb)
Ez a sok szoveget azert irtam, mert a MIUI levelezoje csak ActiveSync-et ismer, EWS-t nem. Szoval ha az elobbi tiltva van, akkor vagy fol kell vetetni a rendszergazdaval, vagy valami alternativ email alkalmazast hasznalni, ami tudja az EWS-t. (sok ilyen van)
Az EWS az OWA eleres miatt engedelyezve van a legtobb helyen. az EWS legnagyobb hatranya, hogy csak Pull ertesiteseket tud, szemben az ActiveSync Push ertesiteseivel. (Röviden, a Pull ertesitesnel a telefon "kerdez ra" x idokozonkent a szerverre, hogy van e uj level, a Push ertesitesnel a szerver "szol" a kliensnek, ha van valami. nyilvanvaloan az utobbi sokkal energiatakarekosabb)
Ez a sok szoveget azert irtam, mert a MIUI levelezoje csak ActiveSync-et ismer, EWS-t nem. Szoval ha az elobbi tiltva van, akkor vagy fol kell vetetni a rendszergazdaval, vagy valami alternativ email alkalmazast hasznalni, ami tudja az EWS-t. (sok ilyen van)
- szekelyelek
- MIUI őrült

- 10
-
Medálok
Köszönöm szépen.
A Nine app jelentette a vártnál is több és jobb megoldást.
A Nine app jelentette a vártnál is több és jobb megoldást.
-
Batyam
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Redmi Note 8T
Sziasztok!
Ugyanez a betegsége az enyémnek is. Nem enged be, kidob jelszó hibával. Más klienssel müködik a levelezés, de ott viszont a céges telefonszámokat nem lehet keresni a telefonkönyvben. Remélem későbbi frissítéssel megoldódik.
Redmi Note2 MIUI HU 8 6.10.27
Ugyanez a betegsége az enyémnek is. Nem enged be, kidob jelszó hibával. Más klienssel müködik a levelezés, de ott viszont a céges telefonszámokat nem lehet keresni a telefonkönyvben. Remélem későbbi frissítéssel megoldódik.
Redmi Note2 MIUI HU 8 6.10.27
-
danarancs
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Sajnos úgy tűnik, hogy ez már egy jó ideje meglévő és sokakat érintő probléma, viszont annyira nem elég nagy probléma, hogy javítsák is.
Az angol fórumon van pár próbálkozás és van akinek működik is, de sajna nekem sem sikerült olyan variációt találni, amivel hajlandó lenne bejelentkezni. 
Mivel más megoldást nem találtam, elkezdtem hát nézegetni én is a különböző Exchange képes appokat, de egyik bénább, mint a másik. Hol csak read-only névjegyzéket adnak, hol az ActiveSync Push hiányzik, de olyan is volt, ami szintén nem tudott csatlakozni a szerveremhez. Még a hivatalos Microsoft Office app is olyan fapados, hogy az szánalom.
Aztán rátaláltam én is erre a Nine appra, ami viszont egy istenkirály program! Nekem kezeli a névjegyeimet is tökéletesen és 100x jobb, mint bármi más, még a telefon gyári levelezőjére is sok körrel ráver. Szóval nagyon köszönöm az ajánlást, tényleg isteni szerencse, hogy behalt az eddig használt megoldás, mert különben soha nem találtam volna rá erre a progira!

Mivel más megoldást nem találtam, elkezdtem hát nézegetni én is a különböző Exchange képes appokat, de egyik bénább, mint a másik. Hol csak read-only névjegyzéket adnak, hol az ActiveSync Push hiányzik, de olyan is volt, ami szintén nem tudott csatlakozni a szerveremhez. Még a hivatalos Microsoft Office app is olyan fapados, hogy az szánalom.
Aztán rátaláltam én is erre a Nine appra, ami viszont egy istenkirály program! Nekem kezeli a névjegyeimet is tökéletesen és 100x jobb, mint bármi más, még a telefon gyári levelezőjére is sok körrel ráver. Szóval nagyon köszönöm az ajánlást, tényleg isteni szerencse, hogy behalt az eddig használt megoldás, mert különben soha nem találtam volna rá erre a progira!