Jettero » Ma, 09:25 írta:Azért én még körüljárnám a microSD típusát is... Van néhány vacak és olcsó fajta.
Ez a "kikapcsoláskor felejt" dolog két szituban lehet: vagy a taroláskor a cache-ben ragad az adatok egy része (amit az SD kártya leválasztásával biztos lehet kezelni), de valószínűbb hogy az adatok írásakor az nem sikerül rendesen - vagy csatlakozási vagy memória chip hiba. Megpróbálhatnál Windows alatt egy "felület ellenőrzést". Még hasznos lehet a
H2testw nevű SD-kártya ellenőrző programocska. Az ki tudja mutatni, ha hamisított a ráírt tárolási kapacitás (ami ugyanilyen furcsaságokat okozhat).
No. a h2testw-t lefuttattam nem jelzett be hibát. elvielg mind a teljes felületet kiirta vissza is tudta olvasni ami meglepett. ez a cacheben maradt dolog ez lehetséges megoldás,de ez azért cinkes nekem mert be van állitva hogy kapcsoljon k ia telo éjjel reggel meg vissza. nem lehet automatára tenni a cache üritését???? :O
az hogy az adatok irása nem sikerül megfelelően megint csak létezhet,mert párszor ha fényképet csinálok csak a kép teteje látszik alul meg szürke vagy zöld. de ritkán csinálja inkább a felejtés az amit csinál. létezik hogy mindkét sd kártya memoria hibás? mindkettő kingston "papiron" nemtudom hogy eredeti-e de ez a tipikus előlnyilós csoamgolása volt
http://bitbolt.hu/letoltes/pic/MemkSDHM ... GBCL10.jpg ilyen
lehet hogy hamis? de a h2testw nem jelzett hibát. bár gondolom nem jelent semmit ugyanugy lehet memoria zavaros....

és esetleg tudtok ajánlani megbízható 32gb-s sd-t és/vagy boltot ahonnan lehet viszonylag olcson kapni nem "gagyi" sd-t?