Ha így nézzük, kb. 4 napot bírna a mostani ROM-ommal. Csakhát ez sose jön össze, hiszen elég megnéznem néhány dolgot és már le is ment 2-3%...
Cyanogenmod 12.1
- Jettero
- MIUI imádó

- 10
- Telefonom: POCOPHONE F1
-
Medálok
Re: Cyanogenmod 12.1
Éjszaka megnéztem a készenléti fogyasztást, semmi energiatakarékosság nem volt beállítva (volt WiFi, adatkapcsolat, GPS engedélyezve - bár nem használta semmi). 9 óra alatt 9%-ot csökkent (közben volt egy MIUI szinkronizáció is).
Ha így nézzük, kb. 4 napot bírna a mostani ROM-ommal. Csakhát ez sose jön össze, hiszen elég megnéznem néhány dolgot és már le is ment 2-3%...
Tehát, ha tesztelni akarjuk az energiatakarékosságot, az igencsak nehéz lesz. Csak a HW elemek fogyasztása vethető jól össze, de annak meg nem sok köze van a ROM energiatakarékosságához... A többi teljesen személyfüggő. Szerintem nincs értelme ezen kívül más összehasonlításnak.
- Redmi router AC2100, MiWiFi stable version 2.0.23 - kínai;
- Mi WiFi Router 4, MiWiFi 2.26.175 | Stable - kínai (extenderként);
- POCOPHONE F1, MIUI by mi-globe.com 12.0.1 | Stabil.
-
rulli
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2
bármelyik miuival kb másfélszer kétszer olyan gyorsan merült a telefonom mint cm12 vagy mokee vagy vova vafin rommal. most mokeeval kb 10% egy éjszaka, minden bekapcsolva ami nappal is, semmi energiatakarékosság... miuival ugyanilyen beálitásokkal volt hogy 25%-ot esett.... ami szomorú, vagy szánalmas. És ha zárják a bootloadert akkor én sem veszek többet xiaomit. a miui az értelmetlen. vettünk egy telefont és ahelyett hogy élveznénk, használnánk itt ülünk és megpróbáljuk használhatóvá tenni... azt a gyárban kellett volna. azt hiszem ez volt az első és az utolsó xiaomi telóm, pedig hogy vártam hogy megkapjam... most meg szabadulnék tőle 5 hónap után. soha nem volt még ilyen pedig használtam már kinai telót nem is egyet, csak azokon gyárilag optimalizált egyszerű android volt. jobb is volt!
- Jettero
- MIUI imádó

- 10
-
Medálok
Amit írsz, az leginkább arról szólónak hangzik, hogy a Mokee-val sok gondod van. Használj szokásos ROMot, ha zavar a spéci ROMmal járó állítgatás. Az én mérésem szerint, a készenlét alatt nem vészes a fogyasztás. Az XperiaL-em nem bírt 2 napot. Egy nap használatot telefonálással fórumozással internetezéssel kibír, és nem megy 'feszített üzemmódba' az aksi- tehát az esti töltéssel bírni fogja lazán 3 évig...
Hozzászólás Tapatalk használatával.
-
KILLERLALA
Kedves rulli ! Szomorúan olvasom az elkeseredésed, ne add fel ilyen hamar ! Sajnos ezeket a telefonokat a Xiaomi alapból nem ide szánta hazánk fiainak-lányainak, ezt el kell fogadni, ettől még nagyon jó készülékek ! Mint minden gyártó, próbálja a saját alkalmazásait nyomni, ami természetes dolog. Persze ekkor az akku fogyasztás is nő ! Alapból le kell tiltani a legtöbb gyári alkalmazást, s máris javul a helyzet ! Mi fiók nélkül is van élet ! A legnagyobb baj a fogyasztás terén a kijelző ! Ezzel nem tudunk mit csinálni, akármilyen ROM is van a telón ! A Mokke tényleg jó, de csak készenléti időben ! Amint elkezded használni a kijelzőt, meredeken esik az akku töltöttség ! A bootloader zárásról amúgy mindenki maga dönt majd ! Ha bevezetik, de nem teszel fel Global romot nem fog lezárni ! Amint felteszel majd egyet a kérdéses időszakban, természetesen lezár majd, root ugrott, TWRP ugrott ! Lesz majd pislogás sok embernél úgy gondolom.rulli » Ma, 05:32 írta:bármelyik miuival kb másfélszer kétszer olyan gyorsan merült a telefonom mint cm12 vagy mokee vagy vova vafin rommal. most mokeeval kb 10% egy éjszaka, minden bekapcsolva ami nappal is, semmi energiatakarékosság... miuival ugyanilyen beálitásokkal volt hogy 25%-ot esett.... ami szomorú, vagy szánalmas. És ha zárják a bootloadert akkor én sem veszek többet xiaomit. a miui az értelmetlen. vettünk egy telefont és ahelyett hogy élveznénk, használnánk itt ülünk és megpróbáljuk használhatóvá tenni... azt a gyárban kellett volna. azt hiszem ez volt az első és az utolsó xiaomi telóm, pedig hogy vártam hogy megkapjam... most meg szabadulnék tőle 5 hónap után. soha nem volt még ilyen pedig használtam már kinai telót nem is egyet, csak azokon gyárilag optimalizált egyszerű android volt. jobb is volt!
Száz szónak is egy a vége ! Kitartás ! Folyamatosan dolgoznak nagyon sokan-sokat a konyhákban, a custom ROM szakácsok, tuti egyszer kifőznek valami nagyon finomat !!!
Üdv: Laller
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KILLERLALA 2016.04.13. 08:22-kor.
-
KILLERLALA
Kedves Jettero ! Szerintem olvasd el újra azt a hozzászólást !!!Jettero » 30 perccel ezelőtt írta:Amit írsz, az leginkább arról szólónak hangzik, hogy a Mokee-val sok gondod van. Használj szokásos ROMot, ha zavar a spéci ROMmal járó állítgatás. Az én mérésem szerint, a készenlét alatt nem vészes a fogyasztás. Az XperiaL-em nem bírt 2 napot. Egy nap használatot telefonálással fórumozással internetezéssel kibír, és nem megy 'feszített üzemmódba' az aksi- tehát az esti töltéssel bírni fogja lazán 3 évig...
- Jettero
- MIUI imádó

- 10
-
Medálok
Én erre válaszoltam:

Szerintem erre, ideillő a válasz.rulli » Ma, 05:32 írta: ... a miui az értelmetlen. vettünk egy telefont és ahelyett hogy élveznénk, használnánk itt ülünk és megpróbáljuk használhatóvá tenni... azt a gyárban kellett volna."
és
"... csak azokon gyárilag optimalizált egyszerű android volt. jobb is volt!"
-
rulli
- MIUI látogató

- 10
szóval: ugy hiszem és mások is, hogy nem vagyok hülyegyerek ha számitástechnikáról van szó. mobiltelefonokat a westel600 óta használok, számitógépet is kb azóta. win xp 7 8 10, linux verziók sora, androidos telefonom xperia x10 mini óta van, több különbözö romot is kipróbáltam. De a miui-t nem voltam képes megszokni!!!!!!!!! pedig három hónapig próbáltam mondogatni magamnak hogy ha olyan sok ember szereti akkor biztos jó csak meg kell szokjam, de nem, nem sikerült. pedig ennyi féle rendszer után amit napi szinten használok(a feleségem szerint túl sokat is) ugy gondoltam menni fog. pedig a rendszer jól néz ki és gyors is de olyan ostobán vannak elrejtve és elhelyezve a beállitások, hogy volt olyan hogy beállitottam vmit két három nap múlva mivel nem tetszett vissza akartam állitani, és nem találtam meg azt amit kerestem kb két napot szenvedtem mire ujra rábukkantam. meg minden alkalmazás fel akart menni a netre, mármint minden olyan alkalmazás is aminek semmi köze a nethez. és én ezt nehezen viselem ha egy eszköz nem azt csinálja és akkor és ugy ahogy én akarom. mennie kellett. elég volt belőle. letöröltem és jöttek a custom romok, és jött az elégedettség is(részben), a kamerával és az akksival kezdetektől fogva elégedetlen voltam. itt van hogy miért: az előző telefonom THL W11: csupán 2200ma akksi( ha jól emlékszem, sajnos elhamarkodottan elajándékoztam, ha még megvolna már eladtam volna a R.N.2-t), 13MP kamera elöl és hátul is! fullhd video elöl és hátul, 5" fullhd, 2gb ram 32gb rom + 32gb sd... szóval RN2nél csak az akksinál és a képernyőnél van előrelépés, előlapi kamera összehasonlithatatlanul gyengébb. és mégis a gyengébb akksival az a telefon is kibirta a napot és éjszaka csak 5%-ot merült!!!!!!! a kameráról annyit hogy a THL-el kb 3000 képet lőttem két év alatt, a RN2-vel kb alig 300-at 5 hónap alatt... még miuival sem tudtam olyan képeket késziteni amilyeneket kellett volna. igy utólag már látom hogy micsoda ostoba voltam hogy megvettem ezt a telefont. további sok sikert mindenkinek. a lányom S3-asára most tettem fel a legújabb cm13 android 6-ot... le volt nyűgözve, a másik is most kap majd szülinapjára egy uj telót először redmi 2pro ra gondoltam, de most lebeszéltem magam mert arra sincs egy rendes rom csak unofficial, ugyhogy kap ő is egy S3-ast cm13-al. találtam készletből visszamaradt galaxy-kat a neten, ugyhogy magamnak meg veszek egy S4-est cm13-al vagy Z3-ast... oszt jó éjt. nem akarom az időmet az xda fórum olvasgatásával tölteni, meg letöltéssel és próbálgatással. ebből lett elegem tulajdonképpen. a gyárban kellett volna használhatóvá tenni a telefont nem nekem itthon. további sok sikert mindenkinek én nem akarok kisérletezni többé, én csak használni akarom amit megveszek. köszi. szép napot mindenkinek. rulli
-
Deleted User 9416
Hát mai fejjel én sem venném meg, az tuti. Adják ki a forrást, és bízzák a közösségre. Egy stock Android rendszerre vevő lennék. A miui nekem is nehezen megszokható, de ami ennél is roszabb, hogy nem volt még úgy miui a telefonomon, hogy valamelyik fontos rendszeralkalmazás ne omoljon rendszeresen össze (jellemzően az incall ui).
Ha mákom van, és sikerül teljesítenem a követelményeket, hamarosan érkezik egy LG V10
ha ez megtörténik, és nem a 2 simes verzió lesz, akkorez a teló csak a régi számom készüléke lesz, minden letiltva, csak teló. Ha az LG 2 simes lesz, a Xiaomi pályafutásom véget ér 
Ha mákom van, és sikerül teljesítenem a követelményeket, hamarosan érkezik egy LG V10
-
rulli
- MIUI látogató

- 10
Amúgy nekem még problémát okoztak a hívások is... És ez egy telefon! Mindig mindenki arra panaszkodott hogy halkan hallanak... Vagy hogy ha hallják is a hangom akkor nem értik... Mindenki azt mondta hogy az előző telefonommal úgy hallottak mintha egy szobában lettünk volna ezzel meg... A nagyobb lányom is Thl-t használ, és nem akarja lecserélni pedig a múltkor még a kutyánk is megrágta... De S3-t fog kapni. És én is veszek egy 5"-es telót magamnak. Ez meg megy a levesbe
-
KILLERLALA
Tegnap ismét hajtott a vérem !!!
Feltettem a cm-12.1-20160402-NIGHTLY-hermes ROM-ot !
Azt kell mondjam nagyon-nagyon jó !!!!
Minden működik ami kell nekem, plusz csatlakozik az UPC FREE wifi hálózathoz is ( a Mokee nem akart) !
Ha valaki ki akarná próbálni, feltoltam a felhőbe, egy kis extával, amiért én sem kérek pénzt !!!
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Eredeti forrás:
http://forum.xda-developers.com/redmi-n ... 2-t3272872
Feltettem a cm-12.1-20160402-NIGHTLY-hermes ROM-ot !
Azt kell mondjam nagyon-nagyon jó !!!!
Minden működik ami kell nekem, plusz csatlakozik az UPC FREE wifi hálózathoz is ( a Mokee nem akart) !
Ha valaki ki akarná próbálni, feltoltam a felhőbe, egy kis extával, amiért én sem kérek pénzt !!!
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Eredeti forrás:
http://forum.xda-developers.com/redmi-n ... 2-t3272872