Óvatosan rendeljünk külfördről az interneten - figyelmeztet

Xiaomi és MIUI hírek minden mennyiségben
Válasz küldése
wolfpapa

Óvatosan rendeljünk külfördről az interneten - figyelmeztet

Hozzászólás Szerző: wolfpapa »

Óvatosan rendeljünk külfördről az interneten - figyelmeztet a NAV!!!

" az EU-n kívüli országokból, interneten keresztül rendelt termékeket minden esetben vámkezelni kell... "

" Az elmúlt hónapokban 213 eljárás indult a repülőtéren, hamis árumegjelöléssel behozott áru miatt, amelyből 143 esetben már megsemmisítették a termékeket - .... "

Bövebben itt!
GyulaB
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12
Telefonom: Xiaomi Mi3

Re: Óvatosan rendeljünk külfördről az interneten - figyelmez

Hozzászólás Szerző: GyulaB »

A hamis árumegjelölés vonatkozik a media playerekre is, amik inkább telefonra hasonlítanak?

Tapatalk-kal küldve az én HM 1SW-el
wolfpapa

Hozzászólás Szerző: wolfpapa »

gondolom ..igen..es igy mar rizikos az ibuygou-rol törtenö rendelesek.
virkir
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: virkir »

GyulaB

A jól tudom a hamis árumegjelölés a fake, hamisított márkás termékek szakkifejezése.
A csomagoláson másnak feltüntetett termék simán vám és áfacsalás kategória.
1: O+O SANDSTONE BLACK 64GB
dhgmzx2z
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12
Telefonom: Xiaomi Mi3

Hozzászólás Szerző: dhgmzx2z »

231. § (1) Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, vagy annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, feltéve, hogy az áru értéke a százezer forintot nem haladja meg, szabálysértést követ el.

Szóval ha ilyen árut állítasz elő vagy ilyen árut azért szerzel meg, hogy forgalomba hozd ( az ugye azt jelenti, hogy megrendeled a hamisat, majd értékesíted...) az szabálysértés.

Kérdem én ha hamisat veszel amiről nem tudod, hogy az mert soha nem fogtad a kezedbe ( tehát nem előáéllítottad), és azért vetted, hogy értékesítsd, hanem Te használd, kimeríti-e a az áru hamis megjelölése szabálysértés tényállását. Mert szerintem nem...

Talán a kör alakú telefon nem hamis, mert olyan tán még nincs... a nagy gyártók is egymást másolják, nézd meg mindegyik téglalap alakúúúúúú Úristen másolják a másikat, mindegyik... melyik volt előbb tyúk, tojás esete.
Válasz küldése

Vissza: “MIUI Hírek”