TWRP telepítése FASTBOOT módban
-
Vala
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2
Re: TWRP telepítése FASTBOOT módban
Koszi szepen, nagyon egyszeru de nagyszeru!
Eleg sokat szenvedtem a TWRP visszarakassal, az utolso update Mi recovery-t rakott a telomra es sehogy nem tudtam visszatenni a tWRP-T. most SIKERULT, KOSZIIIIII
Eleg sokat szenvedtem a TWRP visszarakassal, az utolso update Mi recovery-t rakott a telomra es sehogy nem tudtam visszatenni a tWRP-T. most SIKERULT, KOSZIIIIII
-
Fecske
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2
Ehez csatlakozni kell Pc hez vagy telefonra toltom le es ott csomagolom ki?
Nem nagyon ertek hozza jo lenne kicsit reszletesebben leirni az egeszet.
Nem nagyon ertek hozza jo lenne kicsit reszletesebben leirni az egeszet.
-
mityokm
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Nexus 5
Sziasztok!
Megint én, múltkor már sikerült feltennem kollegám telefonjára ezzel a módszerrel a twrp-t majd a miuihu-t, de most egy másik telefonnal elakadtam:
A twrp fent, látszólag minden működik, kivéve, hogy ha telepíteni akarok valamit romot akkor nem tudja mountolni a system partíciót. Nem értem miért. A mount menüben nincs pipa a systemnél és nem is tudok tenni, tényleg nem engedi csatolni.
Így viszont semmit nem tudok csinálni a telefonnal, ráadásul ugye telepítés előtt wipe system is volt, tehát most csak papírnehezék...
Ötlet?
Köszönöm!
szerk.:
Hát az agyam eldobom...
Sikerült SP Flash Tool-szal felraknom egy globalt, de abban nincs magyar nyelv, úgyhogy nem maradhat.
Újra TWRP, wipe data, cache, dalvik cache és persze system.
A telepítés persze megint megszakad unable to mount system hibával...
Ezzel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy ha Wipeolni tudja a systemet, akkor írni miért nem tud rá??? Márpedig törli, mert a stable rom már nem tud bebootolni (szól is a twrp, ha újra akarom indítani hogy nincs os telepítve..)
Miután eljátszottam ezt párszor, több recoveryvel is, gondoltam kipróbálom hogy nem nyomok system wipe-ot, csak a többit.
A telepítés hiba nélkül lefutott! A MIUIHU bebootolt!
Most akkor mi történt? Tényleg nem kell system wipe?? Határozottan emlékszem, hogy a múltkori telepítéskor is csináltam és nem volt gond...
Megint én, múltkor már sikerült feltennem kollegám telefonjára ezzel a módszerrel a twrp-t majd a miuihu-t, de most egy másik telefonnal elakadtam:
A twrp fent, látszólag minden működik, kivéve, hogy ha telepíteni akarok valamit romot akkor nem tudja mountolni a system partíciót. Nem értem miért. A mount menüben nincs pipa a systemnél és nem is tudok tenni, tényleg nem engedi csatolni.
Így viszont semmit nem tudok csinálni a telefonnal, ráadásul ugye telepítés előtt wipe system is volt, tehát most csak papírnehezék...
Ötlet?
Köszönöm!
szerk.:
Hát az agyam eldobom...
Sikerült SP Flash Tool-szal felraknom egy globalt, de abban nincs magyar nyelv, úgyhogy nem maradhat.
Újra TWRP, wipe data, cache, dalvik cache és persze system.
A telepítés persze megint megszakad unable to mount system hibával...
Ezzel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy ha Wipeolni tudja a systemet, akkor írni miért nem tud rá??? Márpedig törli, mert a stable rom már nem tud bebootolni (szól is a twrp, ha újra akarom indítani hogy nincs os telepítve..)
Miután eljátszottam ezt párszor, több recoveryvel is, gondoltam kipróbálom hogy nem nyomok system wipe-ot, csak a többit.
A telepítés hiba nélkül lefutott! A MIUIHU bebootolt!
Most akkor mi történt? Tényleg nem kell system wipe?? Határozottan emlékszem, hogy a múltkori telepítéskor is csináltam és nem volt gond...
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
TWRP System wipe után kötelező újraindítani a TWRP-t!!!
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
- mumin007
- Beta tesztelő

- 11
- Telefonom: Redmi Note 13 Pro 5G
- megköszönte: 1 alkalommal
Medálok
Bizony-bizony. Wipe után először Recovery újraindítás, aztán ROM telepítés. Gyakori hiba.
Redmi Note 13 PRO 5G (garnet) - xiaomi.eu HOS1.0.8.0.UNRCNXM A14
-
mityokm
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Nexus 5
rajen » Ma, 17:28 írta:TWRP System wipe után kötelező újraindítani a TWRP-t!!!
Hát ezt sehol nem olvastam... Na mostmár tudom. Köszönöm.
Bár, most hogy mondjátok lehet indítottam én újra, de mivel nem tudta mountolni a systemet így nem is próbáltam telepíteni.
-
mARTon6
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Mi 9T
Sziasztok! Ha elkezdem csinálni a fenti Vagyula-féle módszert, akkor az img fájl flash-elése el sem indul mert nem találja a device-t; azért mert nincs fent semmilyen driver, ugye? Ha jól látom a görög módszer tulajdonképpen ugyanez, csak ott előtte fel kell tenni különböző drivereket. A kérdésem, hogy a fastboot lefuttatásához melyik driver kell a sok közül, ill. van esetleg aláírt?
-
Novi12
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Egyéb
-
mARTon6
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Mi 9T
Én Redmi Note 2-vel csináltam, de SZERINTEM(!) nincs akadálya. Ez a legtisztább módszer, annyi h szükséges telepíteni valamilyen drivert a PC-re, különben az nem érzékeli a telót fastboot módban. Én az alábbi leírásban megtalálható ún. MiFlash-t használtam, ami elvileg a gyártó oldaláról származik, persze aláírva nincs a program, de eddig gondot nem okozott. Bizonyára univerzális és a Mi4-hez is jó lesz.
http://en.miui.com/thread-207290-1-1.html
Nekem csak a 2014-es verziót sikerült leszednem, a 2015-ös folyton megakadt letöltés közben.
Ha ez megvan követni kell a leírást és én a végén a vagyula pakkjában lévő recovery img fájlt tettem fel. (De már van TWRP 3 is, biztos kipróbálták már Mi4-re h jó-e, de a 2.8 is teljesen tökéletes.)
Illetve még elegáns, ha a flash-selés előtt le is törlöd az éppen rajta lévő recovery-t a "fastboot erase recovery" paranccsal.
http://en.miui.com/thread-207290-1-1.html
Nekem csak a 2014-es verziót sikerült leszednem, a 2015-ös folyton megakadt letöltés közben.
Ha ez megvan követni kell a leírást és én a végén a vagyula pakkjában lévő recovery img fájlt tettem fel. (De már van TWRP 3 is, biztos kipróbálták már Mi4-re h jó-e, de a 2.8 is teljesen tökéletes.)
Illetve még elegáns, ha a flash-selés előtt le is törlöd az éppen rajta lévő recovery-t a "fastboot erase recovery" paranccsal.
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Már hogy lenne jó Mi4-re? Fel ne tedd!!! Ott a fórumodban a szükséges info.
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT