[MEDÁL] MIUI örökké
-
Gallion
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: POCOPHONE F1
Medálok
Re: [MEDÁL] MIUI örökké
Idén tavasszal döntöttem egy új telefon vásárlása mellett, és hónapokig kerestem az ideális készüléket. Szóba jött itt Lenovo, Huawei/Honor és Meizu telefon is. Végül rátaláltam a Xiaomi készülékekre, és mind külső mind szoftver/hardver tekintetében megfogtak
Aliexpressről vettem augusztusban az én kis Mi4-esemet, amelyet azóta is (kisebb szervizelés után) büszkén használok, és nem tudok betelni az MIUI-al, a következő készülékem is kizárólag Xiaomi lesz!
-
vitat6atlan
- MIUI rajongó

- 10
- Telefonom: Xiaomi Mi Mix 2s
-
Medálok
Először a Motorola Defy-omra tettem fel még jó régen Wajk remek kis MIUI portját XDA-ról. Már akkor első pillanattól kezdve megszerettem, nagyon sokáig - miután ő már befejezte a Defy-ra való portolást - azt használtam a telefonon. Gyors volt és remekül nézett ki az akkori androidokhoz képest, funkcionalitásban is messze verte az alapot, de még a CM-et is. Utána a következő telefonomon is kipróbáltam (Jiayu G4S), de az elég rosszul volt portolva ezért lassú volt az erős hardveren is. Végül most rászántam magam egy Mi4 vásárlására, amit az elmúlt 2 hétben egy másodpercre se bántam meg, hamar rátaláltam erre a fórumra, mivel akitől vettem mondta, hogy MIUIHU-s ROM van rajta. 2 hét alatt rengeteg infót szereztem és jelen állás szerint még sokáig szeretnék Xiaomi hardveren MIUI szoftvert használni, abból is a hazait.
-
cuskater
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Mi4
-
Medálok
Még anno egy defy-n raktam fel miui-t, de bevallom nem tetszett különösebben. Most viszont az mi4-en a 7-es nagyon szuper. Nem is cserélném le holmi CM12.1-re. 
- Wortex
- MIUI Tag

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi4s
-
Medálok
Helló!
Hol is kezdjem...
Megszámolni sem tudom hogy hány telefonom volt. Amikor bejöttek az első használható mobilok, nekem már kellett/lett is. Nokia 2010 volt talán. Aztán ugyebár az volt a menő akinek kisebb telefonja volt mint a többieknek, így mindig váltogattam őket. Jelen korunk Samsungjaiból is volt sok, de minddel volt valami baj. Kevés RAM, akadozások kis strapabíróság meg ilyenek. Mikor elkezdtem navigálni és olyan programokat használni telefonon amik megterhelték a memóriát, rájöttem hogy nem biztos hogy a telefonok hardverével van a baj, inkább a szoftverek a gyenge pontok.
Elkezdtem nézegetni az XDA-t, megkezdődött a ROMolási lavina. Szinte az összes ROMot kipróbáltam az összes Androidos telefonomra, és amire portoltak MIUI-t úgy vettem észre hogy ezzel a rendszerrel mindig minden jobban működött mint a többivel.
Innen jött az elhatározás, hogy nem szórakozok a SONY - Samsung vonallal tovább, nekem egy Xiaomi kell!
Nem bántam meg sőt, csak Xiaomi telefont veszek ezentúl. Ár-érték arányban, megbízhatóságban nekem bizonyított.
Kb ennyi röviden, velősen.
Ezúton is szeretném megköszönni a magyar csapat munkáját, nélkületek nem lenne teljes a boldogság!
Üdv!
W.
Hol is kezdjem...
Megszámolni sem tudom hogy hány telefonom volt. Amikor bejöttek az első használható mobilok, nekem már kellett/lett is. Nokia 2010 volt talán. Aztán ugyebár az volt a menő akinek kisebb telefonja volt mint a többieknek, így mindig váltogattam őket. Jelen korunk Samsungjaiból is volt sok, de minddel volt valami baj. Kevés RAM, akadozások kis strapabíróság meg ilyenek. Mikor elkezdtem navigálni és olyan programokat használni telefonon amik megterhelték a memóriát, rájöttem hogy nem biztos hogy a telefonok hardverével van a baj, inkább a szoftverek a gyenge pontok.
Elkezdtem nézegetni az XDA-t, megkezdődött a ROMolási lavina. Szinte az összes ROMot kipróbáltam az összes Androidos telefonomra, és amire portoltak MIUI-t úgy vettem észre hogy ezzel a rendszerrel mindig minden jobban működött mint a többivel.
Innen jött az elhatározás, hogy nem szórakozok a SONY - Samsung vonallal tovább, nekem egy Xiaomi kell!
Nem bántam meg sőt, csak Xiaomi telefont veszek ezentúl. Ár-érték arányban, megbízhatóságban nekem bizonyított.
Kb ennyi röviden, velősen.
Ezúton is szeretném megköszönni a magyar csapat munkáját, nélkületek nem lenne teljes a boldogság!
Üdv!
W.
- Lucas
- MIUI érdeklődő

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2
-
Medálok
Én az életem első Xiaomi telefonján találkoztam a MIUI-val. Redmi Note 2 Prime. Olvastam róla tesztekben, és már akkor is rettentően tetszett, hogy nagyon jól témázható, testre szabható. Kipróbálva pedig a legszuperebb! 
-
thenameless88
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Xiaomi Mi5
-
Medálok
Régi motoros vagyok, elsőnek 2011-ben kezdtem egy motorola milestone-al, az akkori gyári rom már nagyon lassúnak érződött a hw-en, miután felkerült a miui egy új telefont kaptam vele együtt. Később több telefonomnál is fontos tényező volt a miui, így a motorola defy-n sem maradt ki, utána sajnos több olyan vasam volt amire nem volt stabil port, de mindig próbálkoztam velük, és nem igazán volt olyan készülékem amin egy próba erejéig nem volt miui. Pár éve amikor kezdtek megfizethetőbb modellek is megjelenni lett hongmi, redmi 1s telefonom is. Tettem egy próbát a meizu flymeOS-el is, de nem tudtam megszokni, így most egy note 2-t gyűrök 
- Xuanwu
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi 1
-
Medálok
2013 nyarán rájöttem hogy a nemsoká megtörténő külföldre költözésem okán, sürgősen kell nekem egy két SIM kártyás telefon.
Persze a fene se gondolt elsőre Kínai gyártót (nem mintha a többi nem ott készülne)
Na amit végül megvettem az egy ZOPO 100 névre hallgató telefon lett. Amely ár érték arányban nem volt túl jó, de Samsung 2 SIMes verzióra nem akartam költeni. Nos eme telefon lett életem nagy ballépése, mert Habár teljesen korrekten működött telefonként, csak GPS nek használtam később mert a telefon hardware, vagy software okozott egy kis akku problémát, amely probléma nem létezik ha a telefon üzemmód le van tiltva, és bármi másra használtam, úgy rendben volt. Persze garanciális volt, de a Kínai fél hülye volt hozzá, vagy csak tojt a fejemre, visszaküldte a készüléket azzal hogy minden rendben, ami hazugság volt. Na azóta a telefon csak és kizárólag GPS-nek jó, de arra nagyon.Ennek helyettesítésére, egy ajándék Alcatel szutyok volt nálam, amelynek a kijelző üvege később betört, de telefonnak ez legalább jó volt. Neten keresgéltem telefon ügyben s olvastam a MIUI-ről hogy kik ők és láttam a telefonjaikat a különböző teszt oldalakon. Nosza elszántam magam és Ebay-en vettem egy Redmi 1-est. Egy Angliai eladótól vettem meg, így gyorsan kézhez kaptam, s meg is lepődtem, mert amit kaptam az a Zopo 100-hoz képest maga a csoda volt. Sokkal szebb, sokkal jobb, és a méret is majdnem ugyanaz.Ez volt 2014 október, s persze a telefon nem beszélt magyarul, ami nem jó, ha az ember egy olyan országban él ahol mindenki beszél angolul
Így találtam ide anno, s lett magyarítva a telefon. Ennek egy éve, és a telefonnal semmi problémám nincs, teszi a dolgát. S ennek örömére a lányomnak karácsonyra egy Note 2 Prime is megvásárlásra került. A lányomnak eddig nagyon bejön.
Persze a fene se gondolt elsőre Kínai gyártót (nem mintha a többi nem ott készülne)
Na amit végül megvettem az egy ZOPO 100 névre hallgató telefon lett. Amely ár érték arányban nem volt túl jó, de Samsung 2 SIMes verzióra nem akartam költeni. Nos eme telefon lett életem nagy ballépése, mert Habár teljesen korrekten működött telefonként, csak GPS nek használtam később mert a telefon hardware, vagy software okozott egy kis akku problémát, amely probléma nem létezik ha a telefon üzemmód le van tiltva, és bármi másra használtam, úgy rendben volt. Persze garanciális volt, de a Kínai fél hülye volt hozzá, vagy csak tojt a fejemre, visszaküldte a készüléket azzal hogy minden rendben, ami hazugság volt. Na azóta a telefon csak és kizárólag GPS-nek jó, de arra nagyon.Ennek helyettesítésére, egy ajándék Alcatel szutyok volt nálam, amelynek a kijelző üvege később betört, de telefonnak ez legalább jó volt. Neten keresgéltem telefon ügyben s olvastam a MIUI-ről hogy kik ők és láttam a telefonjaikat a különböző teszt oldalakon. Nosza elszántam magam és Ebay-en vettem egy Redmi 1-est. Egy Angliai eladótól vettem meg, így gyorsan kézhez kaptam, s meg is lepődtem, mert amit kaptam az a Zopo 100-hoz képest maga a csoda volt. Sokkal szebb, sokkal jobb, és a méret is majdnem ugyanaz.Ez volt 2014 október, s persze a telefon nem beszélt magyarul, ami nem jó, ha az ember egy olyan országban él ahol mindenki beszél angolul
- zolmesz
- MIUI látogató

- 10
-
Medálok
Na akkor gyűjtsünk be egy ilyen medált is:
Samsung Galaxy S1, első androidos telefonom, aztán amikor elkezdtem ROM-olgatni, akkor találkoztam a MIUI-val először, feltettem, tetszett is, csak kicsit gyorsan merítette a telefont.
Samsung Galaxy S2, ez volt a következő, naná, hogy erre is felkerült egy idő után a MIUI, bár az üzemidejével ennek sem voltam kibékülve, de elhasználgattam egy ideig.
Asus Padfone 2, ezt sajnos nem lehetett mókolni a telefon-tablet kombó sajátos jellegzetességei miatt, így 2 évig kimaradtam a MIUI életéből, de azért közben beszereztem mellé egy Xiaomi power bank-ot
Jelenleg pedig egy Redmi Note 2-t használók, ami már ugye egy alapból MIUI-s termékvonal, buhera nélkül adja a MIUI életérzést, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kapok medált?
Samsung Galaxy S1, első androidos telefonom, aztán amikor elkezdtem ROM-olgatni, akkor találkoztam a MIUI-val először, feltettem, tetszett is, csak kicsit gyorsan merítette a telefont.
Samsung Galaxy S2, ez volt a következő, naná, hogy erre is felkerült egy idő után a MIUI, bár az üzemidejével ennek sem voltam kibékülve, de elhasználgattam egy ideig.
Asus Padfone 2, ezt sajnos nem lehetett mókolni a telefon-tablet kombó sajátos jellegzetességei miatt, így 2 évig kimaradtam a MIUI életéből, de azért közben beszereztem mellé egy Xiaomi power bank-ot
Jelenleg pedig egy Redmi Note 2-t használók, ami már ugye egy alapból MIUI-s termékvonal, buhera nélkül adja a MIUI életérzést, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kapok medált?
-
KILLERLALA
Hali ! Az én történetem a következő:
Már régen felkeltették az érdeklődésemet a kínai telefonok.
Első telefonom egy ZTE 967s volt ezt követte, LENOVO A850+, LENOVO A916.
Sajnos ezen márkák támogatottsága finoman szólva is sovány ( kivéve ha volt hozzá szakács és kifőzött valamit)!
Felfigyeltem egy márkára amihez heti frissítés érkezik, gondoltam ez igen, kell egy ilyen készülék !!!!
Az asszonyomnak épp telefonra volt szüksége, gondoltam kipróbálom a márkát, mielőtt komolyabb pénzt tolnék a projektbe!
Kapott is egy REDMI 2 (1/8) készüléket.
Hát mit is mondjak, lenyűgözött a kicsike.
Ennek hatására rendeltem magamnak egy REDMI NOTE 2 PRIME készüléket.
Azóta is nagy megelégedéssel használjuk a telefonokat.
Üdv: Laller
Már régen felkeltették az érdeklődésemet a kínai telefonok.
Első telefonom egy ZTE 967s volt ezt követte, LENOVO A850+, LENOVO A916.
Sajnos ezen márkák támogatottsága finoman szólva is sovány ( kivéve ha volt hozzá szakács és kifőzött valamit)!
Felfigyeltem egy márkára amihez heti frissítés érkezik, gondoltam ez igen, kell egy ilyen készülék !!!!
Az asszonyomnak épp telefonra volt szüksége, gondoltam kipróbálom a márkát, mielőtt komolyabb pénzt tolnék a projektbe!
Kapott is egy REDMI 2 (1/8) készüléket.
Hát mit is mondjak, lenyűgözött a kicsike.
Ennek hatására rendeltem magamnak egy REDMI NOTE 2 PRIME készüléket.
Azóta is nagy megelégedéssel használjuk a telefonokat.
Üdv: Laller
-
Mercoory
- MIUI érdeklődő

- 12
-
Medálok
Emlékszem, a Sony Ericsson K800-at cseréltem az első androidos telefonra. Egy Motorola Defy-re. Ott ismerkedtem meg a MIUI rendszerrel 
Jelnleg a felügyeletem alatt: Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Redmi 1S, Xiaomi Redmi 2 Prime