[APP] Magyar Xiaomi / Mi Home
-
Molesz
- MIUI érdeklődő

- 5
- Telefonom: Nincs
Sziasztok
Az miért van, hogy megosztottam a lakást a feleségemmel, de ugyan látja az eszközöket, de nem tud hozzá automatizálást csinálni?
Az miért van, hogy megosztottam a lakást a feleségemmel, de ugyan látja az eszközöket, de nem tud hozzá automatizálást csinálni?
-
Pistiv
- MIUI érdeklődő

- 7
Én ezt úgy oldom meg, hogy Ő is és én is ugyan azzal a felhasználóval lépünk be. Ezt az eszköz megosztása kicsit elrontották...
Tapatalkkal küldve az én CLT-L29 eszközömről
-
Molesz
- MIUI érdeklődő

- 5
Ja csak úgy azzal az a probléma, hogy akkor amiről én kapok értesítést, arról ő is kap. Nyilván neki nem kellene mindenről, csak pl ha valaki megnyomja a csengőt vagy a tököm tudja. De akkor marad egyenlőre így, várok hátha egy későbbi kiadás majd megoldja. Habár lehet mindegy is, mert ha megjön a kínai kütyü, akkor megyünk át HomeAssistant alá.
-
Pistiv
- MIUI érdeklődő

- 7
A Home Assistant-öt ugy is lehet kezelni, hogy nem otthon vagy? Mint pl a MiHome app?
-
Molesz
- MIUI érdeklődő

- 5
Igen. Telefonos appal, vagy ha esetleg be van állítva a DDNS akkor böngészőn keresztül is.
-
Pistiv
- MIUI érdeklődő

- 7
sportster
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi6
Re: [APP] Magyar Mi Home
Hali,
Más gyártók, pl. Tuya cuccokat bekapcsolt már valaki a mi home rendszerbe? A lehetőség adott, azt látom, de az EU fórumon még csak sikertelen próbálkozásokról olvastam.
Más gyártók, pl. Tuya cuccokat bekapcsolt már valaki a mi home rendszerbe? A lehetőség adott, azt látom, de az EU fórumon még csak sikertelen próbálkozásokról olvastam.
-
Molesz
- MIUI érdeklődő

- 5
A Tuya cuccok elvileg HA-n keresztül mennek, legalábbis ahogy nézem van rá működő integráció.
Pistiv:
Annyira nem egyszerű ám a történet. Ha nincsenek nagy igényeid, akkor jobban jársz a MiHome-mal. Nekem egy Raspberry Pi 3 B-n fut jelenleg. De ugye az sem mindegy milyen HUB-od van, mert ha a szettben árult EU-s cucc, akkor nem kell vele próbálkozni. A kínaiból sem mindegyik megy rá és ott is mókolni kell vele ezerrel. Utána viszont még azt is be lehet állítani hogy ha a tv be van kapcsolva és a nap betekintési szöge 8', valamint minden eszközöm otthon van, akkor a gateway játsza le az örömódát. De hidd el, ha nincs ilyen igényed, akkor neked nem kell.
Pistiv:
Annyira nem egyszerű ám a történet. Ha nincsenek nagy igényeid, akkor jobban jársz a MiHome-mal. Nekem egy Raspberry Pi 3 B-n fut jelenleg. De ugye az sem mindegy milyen HUB-od van, mert ha a szettben árult EU-s cucc, akkor nem kell vele próbálkozni. A kínaiból sem mindegyik megy rá és ott is mókolni kell vele ezerrel. Utána viszont még azt is be lehet állítani hogy ha a tv be van kapcsolva és a nap betekintési szöge 8', valamint minden eszközöm otthon van, akkor a gateway játsza le az örömódát. De hidd el, ha nincs ilyen igényed, akkor neked nem kell.
-
Pistiv
- MIUI érdeklődő

- 7
Jó reggelt Molesz,
De nagyon régóta szemezek HAval, mert a MiHomeon mindenem a kínai szerveren van és néha kicsit lassú.
Én is Smart Home bolond vagyok, kb tízen valahány eszközök van és igényelném ezeket a dolgokat.
Viszont sosem láttam HA-t működés közben és csak a leirt általános infókat olvastam róla, hogy hogyan kell mukodesre bírni. Ami első olvasatra tényleg bonyolultan hangzik, de ha nagyon kell akkor bele mélyedek. Nem draga ez a Raspberry főleg Aliról, csak sosem tudtam melyik is szükséges és működik vele.
Valahol azt olvastam, hogy csak akkor működik, ha otthoni Wifin vagy, az viszont nem tetszik. Az tetszik a MiHomeban, hogy bárhol vagy kezelheted az eszközeid. Viszont így, hogy azt mondom újra el kezdett érdekelni.
Esetleg akkor tudnál ajánlani egy Rasperryt hozzá Aliról?
Vagy linkelek én?
De nagyon régóta szemezek HAval, mert a MiHomeon mindenem a kínai szerveren van és néha kicsit lassú.
Én is Smart Home bolond vagyok, kb tízen valahány eszközök van és igényelném ezeket a dolgokat.
Viszont sosem láttam HA-t működés közben és csak a leirt általános infókat olvastam róla, hogy hogyan kell mukodesre bírni. Ami első olvasatra tényleg bonyolultan hangzik, de ha nagyon kell akkor bele mélyedek. Nem draga ez a Raspberry főleg Aliról, csak sosem tudtam melyik is szükséges és működik vele.
Valahol azt olvastam, hogy csak akkor működik, ha otthoni Wifin vagy, az viszont nem tetszik. Az tetszik a MiHomeban, hogy bárhol vagy kezelheted az eszközeid. Viszont így, hogy azt mondom újra el kezdett érdekelni.
Esetleg akkor tudnál ajánlani egy Rasperryt hozzá Aliról?
Vagy linkelek én?
-
Molesz
- MIUI érdeklődő

- 5
Mivel ez egy MiHome fórum, szerintem nem itt kellene. Keress rá a facebookon HA csoportokra, nagyon sok ott az infó. Ez meg szerintem maradjon meg MiHome fórumnak. ÉS hogy ne is legyen off, az értesítések megint össze vissza jönnek. Másnak is, vagy csak engem nem szeret a rendszer?