Xiaomi smart home kit
-
Adamper
- MIUI látogató

- 6
- Telefonom: Nincs
Re: Xiaomi smart home kit
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, esetleg nem tudjátok, hogy az Alzában árult kit EU-s, vagy kínai szervert használ?
Létezik még az a gond, hogy EU-s szerver esetén nem tudok további eszközöket felhasználni külföldről rendelve?
Köszönöm a segítséget.
Ádám
Segítséget szeretnék kérni, esetleg nem tudjátok, hogy az Alzában árult kit EU-s, vagy kínai szervert használ?
Létezik még az a gond, hogy EU-s szerver esetén nem tudok további eszközöket felhasználni külföldről rendelve?
Köszönöm a segítséget.
Ádám
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Az EU Gateway nem támogat több eszközt, mint ami benne van. Még most sem...
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
-
hajoact
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Xiaomi Mi A2
Szia!
Az enyém global és DGNWG05LM a hub kódja, az Alza a DGNWG02LM típusút árulja, ami nem EU-s dugaljú (a xiaomishop.hu szerint, szóval valós lehet, mert ők kínai verziós cuccokat forgalmaznak) szóval kínai szerveren fut. Én a hivatalos boltjukban vettem, EU-s dugalj, EU-s szerveren működik és olcsóbb is 3 ezerrel, mint az Alzában akciósan.
Ha az a cél, hogy minél több eszközt csatlakoztass, akkor érdemes a kínait venni, mert az EU-shoz csak ablaknyitás/nyomógomb/mozgásérzékelő passzol jelenleg, viszont azokat rendelheted Kínából is, működni fog vele. Nekem a robotporszívó és légtisztító EU-s, így muszáj voltam EU-s gatewayt venni, de az a terv, hogy egy Aqara légkondis gateway-jel fogom megoldani a kínai szerveres eszközöket. App klónozással működik, és mivel azokat ha egyszer beállítom, utána már nem nagyon kell hozzányúljak, de ha kell is, meg tudom nyitni viszonylag hamar a Parallel Space-ből.
Az enyém global és DGNWG05LM a hub kódja, az Alza a DGNWG02LM típusút árulja, ami nem EU-s dugaljú (a xiaomishop.hu szerint, szóval valós lehet, mert ők kínai verziós cuccokat forgalmaznak) szóval kínai szerveren fut. Én a hivatalos boltjukban vettem, EU-s dugalj, EU-s szerveren működik és olcsóbb is 3 ezerrel, mint az Alzában akciósan.
Ha az a cél, hogy minél több eszközt csatlakoztass, akkor érdemes a kínait venni, mert az EU-shoz csak ablaknyitás/nyomógomb/mozgásérzékelő passzol jelenleg, viszont azokat rendelheted Kínából is, működni fog vele. Nekem a robotporszívó és légtisztító EU-s, így muszáj voltam EU-s gatewayt venni, de az a terv, hogy egy Aqara légkondis gateway-jel fogom megoldani a kínai szerveres eszközöket. App klónozással működik, és mivel azokat ha egyszer beállítom, utána már nem nagyon kell hozzányúljak, de ha kell is, meg tudom nyitni viszonylag hamar a Parallel Space-ből.
- szat
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi Mix 3 5G
Fogalomzavar van kicsit.
A porszívónak nincs szüksége gateway-re, mivel nem zigbee-s. A mi home régiójának beállításától függ, hogy felismeri-e. A globalt nyilván nem fogja kínai régión megtalálni, de ennek semmi köze a gateway-hez.
Persze ha az automatizálásban be akarod állítani, hogy ha mozgást érzékel egy érzékelő, akkor menjen a helyére a porszívó, vagy hasonlók, akkor ugyanazon régióra kell rakni, mint az automatizmusban lévő érzékelőt, ha erre gondoltál, csak kicsit félreérthető volt a megfogalmazás.
A porszívónak nincs szüksége gateway-re, mivel nem zigbee-s. A mi home régiójának beállításától függ, hogy felismeri-e. A globalt nyilván nem fogja kínai régión megtalálni, de ennek semmi köze a gateway-hez.
Persze ha az automatizálásban be akarod állítani, hogy ha mozgást érzékel egy érzékelő, akkor menjen a helyére a porszívó, vagy hasonlók, akkor ugyanazon régióra kell rakni, mint az automatizmusban lévő érzékelőt, ha erre gondoltál, csak kicsit félreérthető volt a megfogalmazás.
-
Adamper
- MIUI látogató

- 6
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
A DGNWG02LM - kódra találtam egy Amazon linket, ami EU-s HUB-ként írja le:
jelenleg az alzásból kuponnal még további kedvezményt kapnék, de szeretném később bővíteni kínai cuccokkal:
https://www.alza.hu/xiaomi-mi-intellige ... toChange=1
közben átmenetileg elfogyott
mivel Alza nem válaszolt a kérdésemre nem tudom rendeljek-e így
Köszi:
Ádám
Köszönöm a válaszokat.
A DGNWG02LM - kódra találtam egy Amazon linket, ami EU-s HUB-ként írja le:
jelenleg az alzásból kuponnal még további kedvezményt kapnék, de szeretném később bővíteni kínai cuccokkal:
https://www.alza.hu/xiaomi-mi-intellige ... toChange=1
közben átmenetileg elfogyott
mivel Alza nem válaszolt a kérdésemre nem tudom rendeljek-e így
Köszi:
Ádám
-
hajoact
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Xiaomi Mi A2
Valóban nincs szüksége Gatewayre, mert az az automatizálás miatt kell csak: ablaknyitásra légtisztító off, porszívó ajtónyitásra dokk. Csak ezt elfelejtettem leírniszat írta: ↑2019.08.29. 13:03 Persze ha az automatizálásban be akarod állítani, hogy ha mozgást érzékel egy érzékelő, akkor menjen a helyére a porszívó, vagy hasonlók, akkor ugyanazon régióra kell rakni, mint az automatizmusban lévő érzékelőt, ha erre gondoltál, csak kicsit félreérthető volt a megfogalmazás.
- szat
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi Mix 3 5G
Gondoltam, hogy erre célzol, csak nem volt egyértelmű.
Részemről nem volt igény, hogy a porszívó bármit magától csináljon a takarításon kívül, mivel úgyis el kell pakolni előle pl. ebédlőben székeket, meg gyerekjátékokat, a víztartályt meg fel/le pattintani, ezért nálam manuális az indítás. De ez ízlés dolga.
A légtisztító részről viszont nagyon hasznos, ha nem az utca levegőjét szűri.
Részemről nem volt igény, hogy a porszívó bármit magától csináljon a takarításon kívül, mivel úgyis el kell pakolni előle pl. ebédlőben székeket, meg gyerekjátékokat, a víztartályt meg fel/le pattintani, ezért nálam manuális az indítás. De ez ízlés dolga.
A légtisztító részről viszont nagyon hasznos, ha nem az utca levegőjét szűri.
-
Adamper
- MIUI látogató

- 6
Még egy utolsó kérdés
Sajnos minden oldalon keveredik az EU-s verzió és a HUB kódok megnevezése pl.:
https://edigital.hu/kamera/xiaomi-mi-sm ... ag-p641059
Esetleg tudtok kifejezetten olyan itthoni boltot, ahol kínai szervereset kapok reális áron?
Köszönöm a segítséget.
Sajnos minden oldalon keveredik az EU-s verzió és a HUB kódok megnevezése pl.:
https://edigital.hu/kamera/xiaomi-mi-sm ... ag-p641059
Esetleg tudtok kifejezetten olyan itthoni boltot, ahol kínai szervereset kapok reális áron?
Köszönöm a segítséget.
- MVSV
- V.I.P.

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
- megköszönték: 2 alkalommal
Medálok
Fő telefon: Mi11 Lite 5G NE
Tartalék: Redmi Note 9S
Nyugdíjas készülékeim (még mind működik):
Xiaomi Mi3, Redmi Note 3 Pro (Kenzo), Redmi Note 5 Pro (Whyred),

Tartalék: Redmi Note 9S
Nyugdíjas készülékeim (még mind működik):
Xiaomi Mi3, Redmi Note 3 Pro (Kenzo), Redmi Note 5 Pro (Whyred),

-
Adamper
- MIUI látogató

- 6
Köszönöm. Aquara kompatibilis a MI rendszerével?
A Mi-hez létezik konnektoros kapcsoló?
A Mi-hez létezik konnektoros kapcsoló?