Xiaomi smart home kit
- Lewenter
- V.I.P.

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi 9
-
Medálok
-
Krida
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Nincs
Re: Xiaomi smart home kit
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan oldható meg az, hogy Gateway hub door bell funkciójat éjszakára ki tudjam kapcsolni?
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan oldható meg az, hogy Gateway hub door bell funkciójat éjszakára ki tudjam kapcsolni?
-
Deleted User 44714
Ha mindenáron kézzel akarod kikapcsolni a csengő funkciót - mert például változó időpontokban kell ki- illetve bekapcsolni, akkor
Mi Home Hub>Auto>Doorbell>Doorbell trigger device>Mi Wireless Swich mellől kivenni/visszatenni a pipát.
De lehet például így is, egy automatikus folyamat (Scene) létrehozásával:

A "GombPorta" nálam az Mi Wireless Swich (okoskapcsoló), a "Centro" pedig a Mi Home Hub (átjáró). Az időintervallum példában szereplő értékei (07:00-21:00) valójában azt eredményezik, hogy 08:00-22:00 óra között működik a csengetés funkció, de 22:00 és 08:00 óra között NEM. (Sajnos a Hub még mindig nem tudja az átállást a nyári időszámításra).
Mi Home Hub>Auto>Doorbell>Doorbell trigger device>Mi Wireless Swich mellől kivenni/visszatenni a pipát.
De lehet például így is, egy automatikus folyamat (Scene) létrehozásával:

A "GombPorta" nálam az Mi Wireless Swich (okoskapcsoló), a "Centro" pedig a Mi Home Hub (átjáró). Az időintervallum példában szereplő értékei (07:00-21:00) valójában azt eredményezik, hogy 08:00-22:00 óra között működik a csengetés funkció, de 22:00 és 08:00 óra között NEM. (Sajnos a Hub még mindig nem tudja az átállást a nyári időszámításra).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.05.05. 14:51-kor.
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN
-
Krida
- MIUI látogató

- 7
-
Krida
- MIUI látogató

- 7
Újabb gondom lenne:
A Mijia gatewayem időközönként egyszerűen eldobja a netet magától. Ilyenkor ugye nem működik semmi, se riasztó, se lámpa kapcsolás, semmi. Az segít, ha ilyenkor áramtalanítom a HUB -ot, majd visszadugom. Ezután újra x ideig megy a dolog.
Internet van, Wifi van, 69% -os jelerősseget mutat az app.
Alkalmazásnak az fórumon talált magyar Mi Home appot használom.
Másnak is van / volt ilyen problémája?
A Mijia gatewayem időközönként egyszerűen eldobja a netet magától. Ilyenkor ugye nem működik semmi, se riasztó, se lámpa kapcsolás, semmi. Az segít, ha ilyenkor áramtalanítom a HUB -ot, majd visszadugom. Ezután újra x ideig megy a dolog.
Internet van, Wifi van, 69% -os jelerősseget mutat az app.
Alkalmazásnak az fórumon talált magyar Mi Home appot használom.
Másnak is van / volt ilyen problémája?
- homann75
- MIUI érdeklődő

- 12
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Sziasztok!
Ahogy olvasgattam és nézelődtem a neten, még nagyobb a kavalkád a buksimban.
Digi netem van, még átállás előtt, de tervezik a saját routerük bevezetését majd.
Ezek szerint azzal nem működnek a xiaomi termékei vagy más egyéb sem?
Későbbiekben tervezném az alexa vagy google assistant rendszerének a bevezetését. Azt sem támogatja?
Viszont, ha működne a dolog, akkor most melyik szettet és hol lenne érdemes megrendelni?
Köszi!
Ahogy olvasgattam és nézelődtem a neten, még nagyobb a kavalkád a buksimban.
Digi netem van, még átállás előtt, de tervezik a saját routerük bevezetését majd.
Ezek szerint azzal nem működnek a xiaomi termékei vagy más egyéb sem?
Későbbiekben tervezném az alexa vagy google assistant rendszerének a bevezetését. Azt sem támogatja?
Viszont, ha működne a dolog, akkor most melyik szettet és hol lenne érdemes megrendelni?
Köszi!
Xiaomi Redmi Note 7 (4/64) - Rom: MIUI V10 Global Stabil - Kernel: Eredeti - Recovery: Eredeti + Amazfit Bip
- Lewenter
- V.I.P.

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi 9
-
Medálok
@Rajen Sajnos az elemcsere sem hozott megoldást. A Motion sensor továbbra is eldobja, mostanában pár perc alatt, vagy visszacsatlakoztatom és már le is szakadt.
MOndjatok megoldást mit próbáljak ki? Vagy küldjem vissza a Xiaomishopnak Garanciába? szeretnék még egyet rendelni még.
Már próbáltam újra telepítését a Gatewaynek. a többi 8 eszközzel nincs gond stabilan fent vannak. Kínai szerveren vagyok vele.
Köszi, ha van ötletek!
MOndjatok megoldást mit próbáljak ki? Vagy küldjem vissza a Xiaomishopnak Garanciába? szeretnék még egyet rendelni még.
Már próbáltam újra telepítését a Gatewaynek. a többi 8 eszközzel nincs gond stabilan fent vannak. Kínai szerveren vagyok vele.
Köszi, ha van ötletek!
-
novoszath
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Redmi Note 7
van egy olyan problemam hogy da fang kamerahoz nem tudok csatlakozni gyari mi home appot hasznalom az alabbi uzit dobja ezzel mit kell kezdeni? eddig mukodott rendesen maniland china nincs a regiok kozott kuka az osszes eszkoz? help mert nem nagyon tudok angolul

- rzerge
- MIUI érdeklődő

- 10
- Telefonom: Redmi 2
-
lzsolt75
- MIUI Tag

- 9
- Telefonom: Xiaomi Mi 9T Pro
Vettem 6 darab Mijia temperature and humidity sensort. Ebből ötöt minden gond nélkül tudok csatolni a mi home appba, de a hatodikat nem. Látom a programból a közeli eszközöknél, de hiába nyomom meg a hőmérőn a párosítás gombot, nem történik semmi. Amúgy az eszköz mutatja az értékeket, de az is furcsa, hogy mintha túl gyorsan merítené az elemet. A többiben egy hónap alatt se ment le az elem szintjelző egy egységet sem, ebben meg már lemerült egy. Mit lehetne kezdeni vele?
Xiaomi Mi 9T PRO (Raphael)