Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU

Deleted User 44714

Re: Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU

Hozzászólás Szerző: Deleted User 44714 »

Sziasztok! Pár napja vettem egy Set-et és egy kamerát a Xiaomi üzletben. Ott felhívták a figyelmemet, hogy a Google Play-ből kell letölteni a Mi Home alkalmazást, Europe/English beállítással működnek az eszközök és a Kínából rendelhető eszközök általában nem használhatók a set-ben lévő európai gateway-el.
Leírom röviden eddigi tapasztalataimat, hátha másnak segíthet:
1. Jelenleg 7-tagú a rendszer: 1 átjáró (gateway), 1 kamera, 2 mozgásérzékelő, 2 nyitásérzékelő, 1 okosgomb: a gateway telepítése után az érzékelők és az okosgomb automatikusan települtek.
2. A kamera hozzáadása után a Mi Home alkalmazás engedélyeket célszerű átnézni, mert nálam elsőre a kamera "Voice call" funkciója nem működött, ugyanis a mikrofonhoz való hozzáférés nem volt engedélyezve.
3. Az automatizmusok jól működnek, ameddig "all day" opciót állítok be: időintervallum beállításakor a mentést követően átírja a rendszer az értékeket, pl. ha azt akarom, hogy a mozgásérzékelők által aktivált éjjeli fény csak 16 óra és másnap (reggel) 6 óra között kapcsoljon be illetve ki, akkor a beállítás elmentése után a rendszer átírja a beállítást 23 órára (16+7) illetve 13 órára (6+7), azaz 7 órát "hozzáad".
4. Az alkalmazás más részén (kezdő képernyő) 17 óra után a 17 óra előtti pl. 16 órai eseményt "yesterday" címkével látja el, vagyis a napforduló a rendszerben 17 órakor van, és nem 24 órakor.
5. A telefonra küldött esemény-üzenetnél is látszik, hogy gubanc van a rendszerben: pl. "Riasztó be - Action completed 11:02 Running time 18:02"

Ezeket a problémákat megírtam a fejlesztőknek is, remélem hamar kijavítják.
Deleted User 44714

További észrevétel:
6. Az érzékelőkben illetve az okosgombban lévő gombelemek típusa eltérő: mozgásérzékelőben CR2450, nyitásérzékelőben CR1632, okosgombban CR2032. Ez kicsit komplikálja az életünket. [-( Azt, hogy melyik mennyi idő alatt merül le, később tudom megmondani. : :-h
szeilerkornel
MIUI látogató
MIUI látogató
7
Telefonom: Nincs

Hozzászólás Szerző: szeilerkornel »

Én is most vettem és telepítettem mindent. Én a fórumról próbáltam magyarosítani de nem megy. Kb ugyanazokat tapasztaltam. Sajnos nekem se fogadja el az időkorlátot. Hiába állítom be 23-06-ig az ajtó érzékelőket, minden nyitásnál mindig jelez. Erre van valakinek megoldása? Beállítható hogyha nyit az ajtó odaforduljon a kamera?
Deleted User 44714

További tapasztalat (#22 folytatása):
7. Úgy tudom a kamerában is van mozgásérzékelő, mert van olyan kamera opció a kamerabeállítási lehetőségek között, hogy csak akkor készítsen felvételt, ha mozgást érzékel (a látóterében?). Tapasztalatom szerint a fényviszonyok megváltozásakor is készül felvétel; pl. amikor a látóterében felgyullad egy lámpa, de mozgás nincs vagy pirkadatkor és alkonyatkor, amikor a kamera átvált infra üzemmódba illetve visszavált normál üzemmódba. Persze ez nem olyan nagy baj.
babilon
MIUI látogató
MIUI látogató
7
Telefonom: Nincs

Hozzászólás Szerző: babilon »

Sziasztok,

arról van infó ha merül az eszköz aksija, vagy lemerülés miatt lecsatlakozik az eszköz hogy erről jön értesítés? Annyit kipróbáltam hogy kivettem az egyik mozgásérzékelőből az elemet és semmi visszajelzés nem jött a központból. Azért ez elég aggályos.
Vagy tudtok valami infót az ilyen esetek kezeléséről?

Üdv
Gyuri
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Igen, értesíteni fog, mielőtt lemerül.
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
Deleted User 44714

Sziasztok!
Miután a Xiaomi üzletben jelenleg semmilyen érzékelőt nem lehet kapni (a web-áruházban sem) és szükségem lenne plusz egy mozgásérzékelőre, megkockáztattam 1500 forintot és rendeltem HonKong-ból egyet, valamint három gömbcsuklós tartóállványt (utóbbiakat biztos tudom használni). Mindegyik kínai kütyünél felhívják a figyelmet, hogy csak a megfelelő gateway-el működik, de hogy melyik az...?! Na mindegy! Meglátjuk!
Deleted User 44714

További tapasztalat (#24 folytatása):
8. Az érzékelők leírásában szerepel, hogy ne erősítsük fémfelületre. Nálam fémlemez ajtón van egy nyitásérzékelő és egy okosgomb; eddig mindkettő teljesen jól működik, igaz, hogy a gateway közel van az ajtóhoz, így az érzékelők és a gateway közötti távolság nem több, mint 1 m.
Deleted User 44714

További tapasztalat (#28 folytatása):
9. A #21 hozzászólásom 3. pontjában leírt jelenség akkor áll fenn, ha mindkét mozgásérzékelőt bejelölöm; ha külön-külön csak az egyiket jelölöm be, akkor a rendszer nem írja felül a beállított időintervallumot.

Kép
Kép

Kép
Frigomix
MIUI látogató
MIUI látogató
7
Telefonom: Xiaomi Redmi 4X

Hozzászólás Szerző: Frigomix »

https://www.dropbox.com/s/an2fkdyqwhw2zuu/1148.mpk?dl=0
1148.mpk linkje van fent. Ha valaki szeretné magyarítani esetleg..
Nekem úgy sikerült, hogy a magyarított mpk-tokat átneveztem 1148.mpk-ra és azt cseréltem ki.
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Smart Home”