Kérdések, válaszok, megoldások

rzoli71
MIUI látogató
MIUI látogató
8
Telefonom: Xiaomi Mi Mix 3
Re: Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: rzoli71 »

Úgy látom nehezet kérdeztem. :) Mondjuk vártam, hogy egy kis szériás telefonnál semmi nem lesz olyan egyszerű, mint mondjuk egy A1-gyel. :)

Valaki próbált már Custom ROM-ot tenni rá? Olvasgatva az XDA-n, le kell tölteni egy kínai rom-ot, arra lehet feltenni pl. az RR-t És közben még rá kell tenni a kinai vendort is.
- Ezek biztonságosan honnan szerezhetőek be?
- Illetve global verziós készülékre feltehetőek?
- És van visszatérés global vagy eu romra utána?

Köszönet
harszol69
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
9
Telefonom: Xiaomi Mi3

Hozzászólás Szerző: harszol69 »

Ha eu rom van fenn akkor twrp recoveryd is van... onnantól szabad az út... előre-hátra minden irányban.
Egy kérdés van csak van-e custom rom... ? Mert anélkül... :D nehéz lesz.

Biztonsággal? Sehonnan...
Semmi különbség a globál verziós készülék és a kinai piacra szánt készülék között... max annyi, hogy a kinai bővebben el van látva rammal... :D
Honnan akarsz visszatérni? Ha globál rom után feltetted az eu romot utána felnyomsz egy [ROM][non-GSI] Unofficial ArrowOS 9.x romot... tiszta telepítéssel mehet vissza akár a globál, akár az eu rom... mibel látod a problémát...?

A kínaival inkább ne kísérletezz többet, örül, hogy ismeri a rom a magyar nyelvet.
Kínai rom telepítésével veszik a twrp recovery... kérdés, hogy a bootloadert visszazárja-e... :D

Csak a megfelelő rom zip ( recovery telepítős) állomány kell hozzá.. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.02.05. 20:11-kor.
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN!!!
rzoli71
MIUI látogató
MIUI látogató
8

Hozzászólás Szerző: rzoli71 »

Az Arrow és a RR ROM-oknál is feltétel, hogy kinai rom, vagy vendor legyen a telefonon. De azért a leírás kicsit foghíjas ....

Pl. Arrow:
"Installation:
1. Flash the latest *Official* China Developer ROM (xiaomi.eu rom is not supported)
(If you are using other roms before, please wipe data)
"

RR and Pixel ExPie:
"!Arrow rom does not work. before fastboot china 9.1.10 flash!
Only dalvik cache (twrp format data, gsi rom if you have, recommended.)
Reboot Twrp (if you have made format data)
Flash System img
Flash China 9.1.10 Vendor
"
palamer
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Xiaomi Redmi 1S
 megköszönte: 1 alkalommal

Hozzászólás Szerző: palamer »

Ez a TWRP-s krix-krax hosszú karaktersoros probléma nálam is meg van, de én nem tudtam megoldani a MIUI jelszómmal. Valamiért nem fogadja el. Még szerencse, hogy OTG-n keresztül tudok ugyan rom-ot cserélni pendrive-ról, de azért ez még is elég hülyén néz így ki.

A másik gondom a romcsere kapcsán van. Jelenleg a xiaomi.eu fut a telón, de szerettem volna a Global-t visszatenni. Na hát ez az ami nem jött össze. Valami hibát ír ki a telepítés kapcsán, és gyakorlatilag azonnal leáll az egész metódus. Még szerencse, hogy az EU romot engedi visszatenni, így marad ez.
Az XDA-n találtam egy Globan fastboot romot is, amit a MiFlash-sel próbálva szerettem volna feltenni. Itt még be tudtam tallózni a kicsomagolt romot, de amikor indítottam a Flash-t, akkor egy piros csíkban az error felirat jelent megg, és a státusznál a "Don't found bat file" szöveg volt olvasható.
Nincs ezekre valami ötletetek? Nekem a Global rom jobban tetszene, de sehogy nem tudom visszatenni.

Sajnos az AdAway-os probléma nálam is fennáll, pedig ez is egy szempont volt, ami miatt rootoltam a telót

Kép
harszol69
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
9
Telefonom: Xiaomi Mi3

Hozzászólás Szerző: harszol69 »

Ne a miui jelszót használd, hanem a képernyőzár jelszót... arra működni fog a twrp...

A Flahselni kívánt állomány csomagolt... ( tán tgz kiterjesztésű) ki kell csomagolni, mert a flash progi így nem látja a fájlokat.

Most nézem a képet... a globál romot nem recoverys hanem fastbootos lehet... a kettőt nem illik összekeverni.
A Globált egyébként is hanyagolnám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.02.10. 11:44-kor.
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN!!! A szabályzatot el is kéne olvasni!!!
palamer
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Xiaomi Redmi 1S
 megköszönte: 1 alkalommal

Hozzászólás Szerző: palamer »

Na ez a képernyőzáras jelszó tényleg engedett belépni a TWRP-ben, köszi a tippet!

Igen, tudom, hogy ki kell csomagolni a "tgz" fájlt, ami alatt van egy "tar" fájl. Ezt is kibontva tallóztam a MiFlash-be, de nem jött össze a flash a fent írtak kapcsán.
Itt találtam egy fastboot, és egy recovery telepítésű fájlt, ezeket próbáltam volna feltenni:

https://forum.xda-developers.com/mi-mix ... t-t3895058

Az a helyzet, hogy nekem jó az EU-s rom is (sőt helyenként jobb is), csak kissé "magyar-szegényebb", és az ikonok is elég sajátosak, ami a Golbal-ban nem ilyen volt. Na mindegy, lévén már azt nem tudom visszatenni, marad ez.
Kszajga
MIUI látogató
MIUI látogató
7

Hozzászólás Szerző: Kszajga »

Sziasztok!
1 hete van meg a Mix3-mam, szeretem, (bár rohadt nehéz...).
Global ROM-os, és van egy eléggé idegesítő jelenség. Állítottam be egy másik témát, és gondol egyet a telefon, visszaállítja defaultra a hátteret, a launcher beállításokat, mindent. A másik, ennél is rosszabb és idegesítőbb dolog, hogy valami miatt felébred a kijelző, kicsit villódzik és soha nem alszik ki.
Az always on displayt használom (S8/S7 Samsungon megszoktam), dupla érintésre képernyő felébresztés bekapcsolva, gondolkodtam már azon is, hogy valamilyen értesítés bolondítja meg az eszközt, de egyszerűen nem értem, hogy miért csinálja ezt. Esetleg valami energiatakarékos dolog lehet?
Ha valaki találkozott hasonló jelenséggel, esetleg van ötlete a problémák megszüntetésére, ne tartsa magában :)
Előre is köszi mindenkinek.
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Állítsd vissza alapértelmezett témára és úgy teszteld. Ha akkor nincs probléma, akkor a téma a ludas.
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
Kszajga
MIUI látogató
MIUI látogató
7

Hozzászólás Szerző: Kszajga »

Kimaradt, akkor is képes megcsinálni, ha minden az általa defaultnak vett dolgokkal van. Sehol nem leltem még megoldást... sem hasonló problémát.
Próbáltam azt is, hogy csak hátteret cseréltem szigorúan a gyáriak közül, de azt is visszaállítja, próbáltam, hogy kikapcsolom az always on displayt, a rajta megjelenő értesítéseket, a dupla koppintásos felébresztést, de nem akarja az igazságot... ötletem sincs, hogy mi csinálhatja ezt...
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Oké, megerősítem, visszaáll az alapértelmezett témára nekem is, miután bekapcsoltam az AOD kijelzőt. Most anélkül tesztelem. Kb. 1 órát volt egyedi témán.
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi Mix 3”