Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Re: Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU
Na hazaértem, levideóztam, lehet ötletelni.
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
-
malnabokor
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Egyéb
Elsődleges tippem az lenne, hogy a "Mi Control Hub" nem elérhető, ez már akadályozhatja, nem tudom, hogy a többi próbálkozásnál is ez volt a helyzet?
-
ledon
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note
Sziasztok. Vettem egy izzót a Xiaomi.hu-n: https://xiaomi.hu/termek/yeelight-led-l ... -led-izzo/. Sajnos csak az EU szerver látja, a többi izzóm és egyebek a Kínai szerver látja csak, az EU nem. Várható, hogy ez megoldódik? Csak mert webes vásárlás volt és így van lehetőségem visszaküldeni. Köszönöm
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
-
Medálok
Nem oldódik meg, ezért csinálták a címadó csomagot. Vagy cseréled kínaira, vagy veszel EU szettet és vársz, hogy más is menjen vele.
SZABÁLYZAT
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
-
Medálok
Nincs jelentősége, töröltem, újra párosítottam és ugyan az. Szervert is váltottam, próbáltam máshol is, ugyan azt írta ki.malnabokor írta: ↑2019.01.15. 23:28 Elsődleges tippem az lenne, hogy a "Mi Control Hub" nem elérhető, ez már akadályozhatja, nem tudom, hogy a többi próbálkozásnál is ez volt a helyzet?
SZABÁLYZAT
-
malnabokor
- MIUI látogató

- 8
Tehát ha elérhető, vagyis nincs kifakítva a Mi Control Hub (nincs ott a szöveg, hogy nem elérhető), akkor is ezt írja ki? Esetleg ha ráböksz, a GW-en belül a harmadik fül, “device” (eszközök), alul “add child device”, ott sem tudja hozzáadni?
Ami tippem lenne még, hogy annak ellenére, hogy felmászik más szerverekre, tényleg EU-ba lett szánva, és itt az EU-ban hivatalosan nem érhető el okos konnektor, és ez lehet a bánata...
(Jó lenne, ha a Xiaomi support segítene, de én mostanában csak annyit kérdeztem, hogy terveznek-e több Yeelight eszközt hozzáadni az EU szerverhez, de még öt levélváltás után is ott tartunk, hogy ”I regret to inform you that as of we are not selling the Xiaomi devices from our official global website, so I am unable to help you in regards to your concern and would request you to coordinate with your point of purchase for better and quicker support. ” - és mind az öt levélben ctrl+c ctrl+v ugyanezt írták, pedig igyekeztem másképp megfogalmazni, meg kicseréltem a Xiaomi Temperature and Humidity Monitorra, de egyszerűen “ők nem árulják a global storeban és nem segítenek”. Eddig nem sikerült ezen a tűzfalon továbbjutnom, más kapcsolatot meg nem találtam a Xaomihoz, ahol érdemben válaszolnának akár egy igen/nem-mel, hogy rövid távon mire lehet számítani az EU szervernél...
Ami tippem lenne még, hogy annak ellenére, hogy felmászik más szerverekre, tényleg EU-ba lett szánva, és itt az EU-ban hivatalosan nem érhető el okos konnektor, és ez lehet a bánata...
(Jó lenne, ha a Xiaomi support segítene, de én mostanában csak annyit kérdeztem, hogy terveznek-e több Yeelight eszközt hozzáadni az EU szerverhez, de még öt levélváltás után is ott tartunk, hogy ”I regret to inform you that as of we are not selling the Xiaomi devices from our official global website, so I am unable to help you in regards to your concern and would request you to coordinate with your point of purchase for better and quicker support. ” - és mind az öt levélben ctrl+c ctrl+v ugyanezt írták, pedig igyekeztem másképp megfogalmazni, meg kicseréltem a Xiaomi Temperature and Humidity Monitorra, de egyszerűen “ők nem árulják a global storeban és nem segítenek”. Eddig nem sikerült ezen a tűzfalon továbbjutnom, más kapcsolatot meg nem találtam a Xaomihoz, ahol érdemben válaszolnának akár egy igen/nem-mel, hogy rövid távon mire lehet számítani az EU szervernél...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.01.16. 10:13-kor.
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN!!!
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
-
Medálok
Az a baj, hogy nincs kimondottan EU eszközöm, én is a kínai cuccokat halmoztam fel. A többi szerveren próbáltam keresni olyat, mi nálam is van, de ott sem találtam semmi használhatót. Tavaly én meg az Aqara-nál próbálkoztam ugyan ilyen sikerrel.
SZABÁLYZAT
-
malnabokor
- MIUI látogató

- 8
Ha minden mást kizártunk, szerintem tényleg az jöhet már csak képbe, hogy mi mit támogat és melyik szerveren (sajnos). A Hub-ból nem hiányozhat a Zigbee, mert akkor nem működnének a gombok, szenzorok sem, nekem pedig sajnos se EU gatewayem, se más Zigbee termékem nincs, amivel lehetne még próbálgatni 
Szerintem talán aki tudna segíteni, a Xiaomi.hu, gondolom hivatalos viszonteladóként meg tudják kerülni a "support védelelmét". Viszont talán még ott sem nagyon adnának ki infókat, pl. maga a Yeelight sem tudja, hogy a Xiaomi hogy dönt, mikor támogat egyes termékeket egyes szervereken, és ha valaki segítőkész, akkor a Yeelight az (van rendes fórum, ahol a cég alkalmazottai ott vannak, ha kell segítenek, belsős infókat, terveket osztanak meg).
((Engem még az érdekelne, bár ez már nem egészen ide tartozik, hogy az EU és Kínai 2.nd gen GW hardvere megegyezik-e (a dugaljon kívül), és ha igen, akkor, át lehet-e rakni egyikről a másikra a Firmware-t... csak ehhez nem tudom, hol keressek szakembert/topikot
))
Szerintem talán aki tudna segíteni, a Xiaomi.hu, gondolom hivatalos viszonteladóként meg tudják kerülni a "support védelelmét". Viszont talán még ott sem nagyon adnának ki infókat, pl. maga a Yeelight sem tudja, hogy a Xiaomi hogy dönt, mikor támogat egyes termékeket egyes szervereken, és ha valaki segítőkész, akkor a Yeelight az (van rendes fórum, ahol a cég alkalmazottai ott vannak, ha kell segítenek, belsős infókat, terveket osztanak meg).
((Engem még az érdekelne, bár ez már nem egészen ide tartozik, hogy az EU és Kínai 2.nd gen GW hardvere megegyezik-e (a dugaljon kívül), és ha igen, akkor, át lehet-e rakni egyikről a másikra a Firmware-t... csak ehhez nem tudom, hol keressek szakembert/topikot
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.01.16. 11:04-kor.
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
-
Medálok
Először is. Ne idézz feleslegesen! Köszönöm!
GW fw mókolást még sehol nem olvastam, pedig nem lenne rossz, ha kínai GW-re felmenne az angol, vagy az angol FW-be be lehetne rakni magyar hangot. Az lenne a csúcs. Csak hogy frissítéskor nem néztem meg hogy hova és mit tölt le a Mi Home, akkor meglenne a FW és már kereshetném a megoldást a ki/becsomagolásra.
GW fw mókolást még sehol nem olvastam, pedig nem lenne rossz, ha kínai GW-re felmenne az angol, vagy az angol FW-be be lehetne rakni magyar hangot. Az lenne a csúcs. Csak hogy frissítéskor nem néztem meg hogy hova és mit tölt le a Mi Home, akkor meglenne a FW és már kereshetném a megoldást a ki/becsomagolásra.
SZABÁLYZAT
-
Bolka4u
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Nincs
Sziasztok, ujonc vagyok, elnezest kerek ha rossz helyen teszem fel a kerdesem. Szeretnek venni egy Xiaomi indulocsomagot (ami a tema cimeben is szerepel), de fontos lenne, hogy OpenHAB-bal ossze tudjam kotni, Miio binding felhasznalasaval. Van valakinek informacioja arrol, hogy ez igy mukodik-e? A kinai gateway tipusa 02LM-re vegzodik, az biztosan megy, de ennek (megneztem a boltban) 05LM a vege, ezert van nemi ketsegem... Elore is koszonok minden segitseget!