[Mi 8] Kérdések, válaszok, megoldások

Deleted User 9416

Re: [Mi 8] Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: Deleted User 9416 »

Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogy az alábbi két készülék közül melyiket érdemes választani?
Xiaomi Mi 8 6/128 okostelefon - FEKETE - 115.900 Ft
Xiaomi Mi Mix 2S 6/128 okostelefon - FEKETE - 124.917 Ft

Mind a kettőt ugyan azon az oldalon találtam. A Mi 8 minden szempontból jobbnak tűnik (pl. nagyobb, Amoled kijelző, QC4 töltés, kamera), mégis olcsóbb egy tízessel.

Van valami, amit nem látok? Mik szólnak a Mix 2S mellett?

Létezik, hogy a Mi8 nem támogatja a vezeték nélküli töltést?

Van valakinek tapasztalata, hogy ezek a telefonok alkalmasak e NFC-vel való fizetésre? (konkrétan a Gránit Bank érdekelne)

Köszi a válaszokat.
gimo
MIUI Tag
MIUI Tag
10
Telefonom: Xiaomi Mi8

Hozzászólás Szerző: gimo »

Szia!

Ez egy elég nehéz kérdés... Csak szubjektív dolgok mellett lehet igazán haladni, persze van néhány objektív tény is a két telefont összehasonlítva... De maradjunk szigorúan a kérdéseidnél. :)

A Xiaomi a Mix sorozatot tartja az igazi Flagship-nek, így az valószínűsíthetően mindig a "legdrágább" készülék lesz a kínálatban.
Egyébként ha valóban Mix-ben gondolkozol, akkor a helyedben várnék, mivel nagyon közel a Mix 3 bemutató...

Ha számodra fontos a vezeték nélküli töltés, akkor Mix 2s, mivel ahogy írtad, a Mi 8 nem támogatja. Hozzáteszem, hogy előbbi QC3-at, míg utóbbi papíron QC4-et támogat, ezzel csak annyi a probléma, hogy jelenleg a QC4 szabványú töltő elég ritka a piacon, továbbá az ára is még elég húzos (80-100 USD).

NFC fizetés: Mindkettővel megy, kollégámnak Mix 2s-en, nekem Mi 8-on. Igaz nem Gránit Bank, de gondolom a technológiára voltál kíváncsi. Viszont ez az akksit nem kíméli, tehát meggondolandó.
Deleted User 9416

Hozzászólás Szerző: Deleted User 9416 »

gimo írta: 2018.10.13. 13:20 NFC fizetés: Mindkettővel megy, kollégámnak Mix 2s-en, nekem Mi 8-on. Igaz nem Gránit Bank, de gondolom a technológiára voltál kíváncsi. Viszont ez az akksit nem kíméli, tehát meggondolandó.
Szia, köszi a választ. Igazából a fene sem akarna ilyen drága telefont venni. NFC fizetésnél viszont nem értem mit értesz azon, hogy az akksit nem kíméli? Az LG V10 telómon kezdtem el használni a Gránit Payt, több mint két éve (az elsők között), most pedig Huavei telefonom van (P20 lite). A Gránit Pay egyiken sem eszi az akksit, mondjuk én csak akkor kapcsolom be az NFC-t, amikor fizetni akarok vele.

Azért gondolkodok Mi8-on, mert nem sokkal drágább mint a P20 Lite, és ezzel nem vagyok elégedett (alig 3 hónapos, és már beégett a kijelzője, bár ez a Redmi Note 2 telefonomnál is így volt, kétszer is kijelzőt cseréltek benne garanciaidő alatt).
lac33
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: lac33 »

sziasztok.
mi 8-am van global rom al. kisebb problémáim, észrevételeim:
-messengerben a kép ugrál. a noccsal nem teljesen kompatibilis. ez lehet a messenger hibája nem tudom talalkozott e vele valaki.
-értesítési sáv: elvileg pont azt nem látja el amire hivatott. ha kapok vmi értesítést nem látom h mit kaptam csak ha lehuzom fentről, még azt se látni h kaptam e valamit. noccs
miatt ez elég zavaró. erre vmi megoldás?
-always on-t nem lehet személyre szabni? jo lenne ha pl mást is mutatna :)
-valahol azt olvastam a nemzetközi verzioban jobb a kamera app. érdemes e arra váltani? meg ugy halottam a pie takarékosabb is. tapasztalak valakinek?

nagyjából ennyi. :)
gimo
MIUI Tag
MIUI Tag
10

@HUNited: Mi 8 esetén nálam az NFC folyamatosan be volt kapcsolva, az érezhető akksi fogyasztást okozott...

P20 Lite-nál mindenképpen jobban jarnál vele, a kettő nem egy kategóriában említhető! (3 évet dolgoztam az említett gyartónál)
gimo
MIUI Tag
MIUI Tag
10

@lac33:

Sajnos az általad felsorolt problémák ismertek... A hivatalos fórumon is sokan említik ezeket.

Remélhetőleg ezeket a következő frissítések kapcsán javítani fogják, de erre nincs garancia. (Értesítési sáv és AOD)

Kamera: Szerintem rosszul írtad, mivel arról szólnak a visszajelzések, hogy a kínai ROM tartalmaz jobb kamerát... Neked a megjegyzésed szerint Global, tehát nemzetközi ROM van a telefonodon... Vagy akkor hogy is van ez?
lac33
MIUI látogató
MIUI látogató
10

hali

A global és a nemzetközi ROM nem ugyanaz. A nemzetközi a xiaomi.eu által készitett rom úgy tudom. Ezzel a verzival ha van valakinek a teloja érdekel hogy abban javítva vannak e ezek.
zozo67
V.I.P.
V.I.P.
9
Telefonom: Nincs
Medálok

Hozzászólás Szerző: zozo67 »

Lac.
a hivatalos ROM 2 létezík, kínai és a global.
a többi nem hivatalos, custom rom, a kínai rom-l készült az eu és a magyar is.
"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." Mark Twain
lac33
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Zozo.

tudom, a nemzetközi rom nem hivatalos. írtam is hogy xiomi.eu által készitett. de kíváncsi vagyok hogy az jobb e mint a global. mert azt elvileg a kinaibol készült aminek jobb a kamera szoftvere, meg sok javít van benne meg az android pie
zozo67
V.I.P.
V.I.P.
9
Telefonom: Nincs
Medálok

Hozzászólás Szerző: zozo67 »

legjobb a kínai ROM. igaz az csak angolul tud (Meg 2 kinai nyelvet) Mit jelent az hogy nemzetközi ROM?
"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." Mark Twain
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi8 / SE / EE / Lite / Pro”