[Mi 8] Kérdések, válaszok, megoldások

rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Re: [Mi 8] Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: rajen »

Pontosan. Mi 8 és Mi 8 EE tudja csak. Így már végleg megvalósulhat a sávspecifikus GPS navigáció.
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
10
Telefonom: Xiaomi 12T Pro
 megköszönte: 36 alkalommal
 megköszönték: 10 alkalommal
Medálok

Hozzászólás Szerző: 0Elek2 »

Nálam tökéletesen ment elsőre az arc felismerő. Mind stabil és mind multi ROM alatt.
@lorek egyéb észre vétel? Kamera, képek minősége? Mi5s plus után, hm?
X14 - 12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

OnePlus 12 - Xperience 25.06.22 A15
Oneplus Watch 2
Iorek
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Mi8

Hozzászólás Szerző: Iorek »

Ma reggel próbáltam tesztelni a GPS t. Kerékpárral - munkába, közben figyeltem mit mutat. Hát.... őszinte leszek, nem sok változást látok az 5s Plushoz képest. De lehet másik térkép appot kellene használni mint a Google maps. De nem tudom.
Az időzített ki-bekapcsolást kikapcsoltam, így a reggeli ébresztés tette a dolgát. Viszont amit észrevettem - a bal felső sarokban lévő óra - kifagyott. Ebben a pillanatban is 2:36 percet mutat, ébredés óta ennyit mutat. Ha lehúzom a felső menut - hozza a pontos időt. Illetve láttam a videokba, hogy ha nincs fény a képernyőn - be lehet állítani, hogy az óra a képernyő közepén látszódjon - na én nem találok benne ilyet. Csak ha koppintok 2 szer, akkor felvillan, és akkor látszódik.
@0Elek2 : nagyon még nem teszteltem, tegnap este készítettem vakus képet - az nagyon jó, 5s P. nem készített jó képet sötét helyen - nagyon zajos volt. Ez ahhoz képest nagyon jó. Világosba ami készült vele, én azt látom, hogy talán szebb színekkel dolgozik. Visszatérve az arcfelismeréshez - hol, melyik menüben van? Hol kellene megtalálnom? És theme alkalmazás ebben már nincs mint az 5s plusban? Illetve korábbi hozzászólásomban látod mi fut a telefonon. Nálad is valami hasonló van rom fut rajta? Indításkor neked is ír olyat hogy unlocked?
Azt érzem, hogy jó ez a telefon, de még nem a megfelelő kabát van rajta - olyan mint ha nem tudna mindent, amit tudnia kellene.
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
10
Telefonom: Xiaomi 12T Pro
 megköszönte: 36 alkalommal
 megköszönték: 10 alkalommal
Medálok

Hozzászólás Szerző: 0Elek2 »

Szia!
Kép készítésben nekem nem tetszik, ezt szinte egyből írtam is amikor kipróbáltam összehasonlítva a másikkal. Persze élénkebb, világos mutatósnak néz ki a kép, de számomra nem adja vissza a valóságot, míg az 5s P igen.
Nekem most multi ROM van fent, MIUI 10 8.7.19.
Arcfelismerés: Beállítások/Képernyőzár és újjlenyomat/ amit úgy kellett be állítani, hogy először képernyőzár jelszót kellettem csinálni, (nekem ez feloldó minta), ezek után egy fényképet csináltam az arcomról, próbálgattam többször mindenféle távolságból, hogy hogyan reagál majd, és számomra 10/10. Ülök, a telefon a kezembe mellettem, kb 40-50cm távolság, felém fordítom egyből felold. Néha, de tényleg néha picit zavaró, meg kell szoknom, mert egyből felold. Nem tudom ki hogy van, de én mikor időt akarok rajt nézni, semmi mást akkor dupla kop-kop-l rá nyomok, hogy lássam az időt, de felold, és nem ez lenne a cél. De semmi gond nincs vele! Csupán gyakorlatban kicsit számomra az arcfelismerő kicsit sok.
GPS -t én a play-ból töltöttem le valamit, tette a dolgát, e nem teszteltem hosszú távon.
Theme alkalmazás ? Hogy érted? Most bocsi, nem értelek, Mi5s P -n is csak háttérképet szoktam cserélni, mert nekem az alap bejön.
Igen ki írja, az unlocked -t, mert kinyitottam a bootloadert. Ha jól tudom ez azt jelenti.
Óra nálam nem fagyott még meg, viszont az óra mindig fent van felső sorba, nem váltakozik a helye, hogy pl középn, lent, majd újra fent. Ezt szeretném elérni, de nem tudom, h hogyan. Nem akarom, hogy beégjen.
X14 - 12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

OnePlus 12 - Xperience 25.06.22 A15
Oneplus Watch 2
Iorek
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Szia.
Képeket majd még jobban kivesézem - milyen is, és összehasonlítom az 5s p. vel.
Ma kaptam egy frissítést a telóra - remélem az időzített ki- be kapcsolást megoldja :-ss .
Megkaptam az arcfelismerés megoldását. Köszönet (Vampywiz17 nek :-bd ) Régiót kellett átállítani - és már teszi is a dolgát.
Így hogy régiót váltottam, érkezett egy két új alkalmazás is - és a témák is megérkezett. Ilyen volt az 5 s Plusban is.

Egy tipp az órára. Nekem a fó oldalon csak egy ikon van - és egy widget - Clock 4x2. És a legfelső sorba húztam. Így nem rakja fel a bal felső csücsökbe. csak akkor kerül oda, ha a második oldalra húzom, ahol a többi ikon van.
És amit most néztem - ha a telót úgy tartom mint egy tálcát hogy felfelé nézzen, kétszer koppintok, akkor nem oldja fel a képernyőt. Remélem én is tudtam segíteni. :ympeace:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Iorek 2018.08.03. 11:23-kor.
vampywiz17
MIUI imádó
MIUI imádó
11
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólás Szerző: vampywiz17 »

Par dolog :)

1. Global ROM-on nincs theme alkalmazas par honapja, ha EU-s orszag a regio (valami EU-s, GDPR hulyeseg...)

2. Face ID csak ugy megy global-on ha a regiot valamelyik tamogatott orszagra allitod (Kina, Honkong, stb...) Muli ROM, Kinai ROM mas, ott van alapbol

3. Bootloader azert unlocked, mert jelenleg ha kinaibol atteszzuk Globalra, akkor nem lehet visszazarni. Vagyis lehet, de igen trukkos, szet kell hozza szedni a telot, illetve kell hozza egy spec. ugynevezett EDL account, amit nem kap meg akarki, valszeg csak a resellerek, szervizek, etc...

Mi 8 ra meg nincs hivatalos Global MIUI10, a fejesztoi ROM-ok meg ne jottek meg. A Multi azert MIUI10, mert az a kinai ROM alapjan keszul.
vitat6atlan
MIUI rajongó
MIUI rajongó
10
Telefonom: Xiaomi Mi Mix 2s

Medálok

Hozzászólás Szerző: vitat6atlan »

john104 írta: 2018.08.02. 14:55 persze hogy van...világ elsőként a MI8-ba a dual ferkvenciás GPS modul képes már rá.
demo:
Xiaomi Mi 8 Dual Band GPS Test – WORKS AMAZINGLY
Azert ne egyetek meg ezt a 30 centit feltetlenul :) Foleg ne ilyen videok alapjan... szeretem a Xiaomit de azert neha ok is szeretnek ferditeni es kozmetikazni. Az egyik legnagyobb autoipari cegnel dolgozom es a kozvetlen mellettem ulo csapat vert izzadva probal szoftvert/hardvert kesziteni/keszittetni ahhoz, hogy a gps pontossaga centimeterekben merheto legyen, mert jelenleg eleg tavol vagyunk ettol. Es rengeteg penzt es emberorat olnek bele, de meg igy is nagyon nehez. Ugyhogy nem a 150ezres telefon fogja ezt elsokent tudni megnyugodhat mindenki. De ha valaki nem hisz nekem, fel lehet menni youtubera es egy masik szinten nagy ceg (aki regen telefont is gyartott) nem reg jart eleg csufosan porul mindenki szeme lattara a gps alapu onvezeto auto tesztjen egy kulon erre az alkalomra felkeszitett jarmuvel. En elhiszem, hogy a dual gpsszel pontosabb mint mas telefonok, efelol nincs ketsegem, felreertes ne essek, csak ne legyen mar tultolva a dolog.
john104
MIUI Tag
MIUI Tag
10
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: john104 »

nyilván---csodákat nem kell itt sem várni, és tényleg hajlamosak ők is a marketing tulzásra...de mindenképpen üdvözlendő a fejlesztés iránya.....azért volt nekem nagy nevű cégtől zászlóshajó készülék 5-6 m-es GPS pontatlansággal, ami sűrű utcák esetén pont elég ahhoz hogy sokat tévessz....
1Jan.4.8
Iorek
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Na tegnap teszteltem a GPS t. Eddig azt kell mondanom, hogy nagyon meg vagyok vele elégedve. Szolnok Megyéből mentem Pestre, és korábban akár a Huawei Mate 7 - akár a Xi 5 s Plus produkált olyat, hogy hálózat keresése, mutatta a pozíciót, de nem talált hálózatot. Na kérem tisztelettel a Mi 8 NEM. Tökéletesen mutatta a helyem, olyannyira, hogy a bekötő utakra pont akkor ért az engem jelölő ikon amikor kell. Híd esetében akkor vitt a víz fölé amikor ténylegesen ott voltam. Waze- t használok. Jövőre majd a külföld is meglesz, hogy akkor hogy teszi a dolgát, de eddig maximális tisztelet a fejlesztőknek.
Kamera: Amit eddig észrevettem, hogy sötét helyen, vagy színházban ( tegnap este) sokkal jobb képeket készít mint az 5 s Plus. nem zajos a kép, a színek szép élénkek, világos a kép, de érződik hogy nem nappal készült. Gyorsan exponál, gyors a záridő is. Nappal még nem volt lehetőségem tesztelni, de szürkületben, egyértelműen jobb mint a korábban használt 5s Plus, és a vaku is nagyon príma. Nem villan, hanem folyamatosan világít nem villan, így több fényt tud gyűjteni. Igaz a túloldalon vakít, de a végeredmény mindenképp meggyőző.
john104
MIUI Tag
MIUI Tag
10
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: john104 »

köszi a beszámolód, akkor a GPS tényleg olyan mint ahogy másik Youtube videókon is látható ( 3 más fajta készülékkel párhuzamosan használva, bonyolult körforgalmas autó-úton...) hogy pontos, és könnyebb vele közlekedni....a fénykép rész is biztató....köszi....
1Jan.4.8
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi8 / SE / EE / Lite / Pro”