Mi Band és Redmi 1S?

Gonoszman1
MIUI látogató
MIUI látogató
11
Telefonom: Xiaomi Redmi 1S

Re: Mi Band és Redmi 1S?

Hozzászólás Szerző: Gonoszman1 »

Azt mondjátok, hogy aliexpres-est érdemes megvenni? Én is gondolkodtam rajta, csak az tart vissza, hogy lehet hamis...? Most normálisabb eladóknál lehet találni 22USD környékén postával.
kano
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: kano »

De miért vennél az Aliról amikor a Tinydeal-en 17.99$ és Ők tuti nem küldenek hamisat (nekem is tőlük van).
Digojr
MIUI Szerviz
MIUI Szerviz
12
Telefonom: Xiaomi Mi5

Medálok

Hozzászólás Szerző: Digojr »

Nálam mi3/4 megy egyszerre a Miband és a fejegység a kocsiban BT audio és telefonhívásra is gond nélkül.
Lattitude
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12
Telefonom: Xiaomi Mi4

Hozzászólás Szerző: Lattitude »

Köszönöm a választ, így nyugodtabban ruházok be egy "kékfogas" fejhallgatóra :)
Lattitude
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Arról már van esetleg hír, hogy mikorra lesz a MIUI V6 elérhető Redmi 1s-re is?
Illetve próbálta már valaki a felülés számláló funkcióját a karkötőnek? Nekem úgy tűnik, hogy egyenlőre nem működik.
Djibouti
MIUI Tag
MIUI Tag
12
Telefonom: Xiaomi Mi 9 SE

Hozzászólás Szerző: Djibouti »

Januárban. Talán.
phoeniks
MIUI látogató
MIUI látogató
11

Hozzászólás Szerző: phoeniks »

Sziasztok!

Kedden én is beruháztam egy MiBand-be. Pár tapasztalat, hátha érdekel másokat is.

A karkötőt itthon az eDigital-ban vásároltam 9.990.- GYRMV-ért (gyorsan romló magyar valuta) . Külföldről nyilván olcsóbb lehetett volna, de nem voltam most bevállalós. Egyébként a készülékem is ugyaninnen származik.

A környezet:

- Redmi 1S készülék Vagyula féle JHCCNBH45.0 (MIUI V5) Rootolt ROM-mal.
- kedd-szerda-csütörtök délelőtt Vagyula féle MiBand 1.1.762 + Értesítések alkalmazással
- Csütörtök délután óta MiBand 1.1.861 + Értesítések alkalmazással
- A MiBand-on futó szoftver verziószáma: 1.0.4.9

A készülék és a karkötő kapcsolata:

Az 1.1.762 érzésem szerint valamivel hamarabb találta meg az eszközt és szinkronizálni is mintha gyorsabban szinkronizált volna, mint az 1.1.861. Ezt leszámítva semmilyen problémát nem tapasztaltam a két eszköz kommunikációjában. Ha eltávolodtam a telefontól, akkor visszatérve minden gond nélkül vette fel újra a kapcsolatot. Használatba vétel óta folyamatosan működik a BT kapcsolat, a telefon üzemidejében szignifikáns esést emiatt nem tapasztaltam.

Lépésszámlálás, alvásciklus mérés

A lépések számának mérése, a rendelkezésemre álló ellenőrzési módszerek alapján (fejben számolva a lépéseket) közel helytállónak bizonyult. Nagyjából 100 lépésenként 5-6 lépés eltérés jellemzően pozitív irányban. A távolságok - ahogy én látom - elég erős becslések. Gondolom a szoftverben megadott magasságból számol egy lépéshosszt, de nyilván nem tudja megállapítani, hogy mekkorát léptünk. Például ha topogunk eleve kisebbeket lépünk, mint amikor szép tempósan haladunk az utcán.
Az autóban, buszon történő utazást nem számolja bele (értelem szerűen :-) ) a lépésszámokba, ezáltal a megtett távolságba sem.

Az alvásciklus mérés pontosnak tűnik. Az intelligens ébresztés is egészen jól működik. Tetszik a fokozatos ébresztés. Én úgy használom, hogy a Band be van állítva 05:30-ra intelligens ébresztéssel, az óra ébresztője pedig 05:50-re, hogy legyen egy tartalék riasztás is.
Ma ugyan majdnem elaludtam, de ez nem a készülék, hanem a user hibája. :-D

Értesítések:

Mindkét programverzió esetében (1.1.762 , 1.1.861) tökéletesen működtek az értesítések. Engem zavart az értesítő sávban megjelenő "bejövő hívás" figyelmeztetés, ezért azt letiltottam. Igazán nincs is rá különösebben szükség, hiszen az alkalmazások eleve kiírják, mi a "hasfájásuk" felesleges a MiBand app-nak is jeleznie ezt. A rezgés és villogás beállítások "lelki világát" még csak tapasztalom, de nagyon széles keretek között variálhatóak.

Üzemidő:

Töltöttség jelenleg: 80%-on (töltőről levéve kedd 12:06), tehát durván 3,5 nap alatt 20%, de ebben benne van a karkötő tesztelésének a folyamata is, amikor szinte percenként késztettem interakcióra a Band-et.

Kényelem:

Nagyon kellemes viselet, nem zavar, a napi tevékenységemben és igazán nem is feltűnő viselet.

Személyes vélemény:

Amikor megkérdezte egyik kollégám, hogy hasznos-e a készülék, azt mondtam neki:

"Lehet nélküle élni, de nem érdemes."

Nyilván ez nem igaz, de nekem nagyon tetszik a kütyü jelenlegi szolgáltatáslistája (és a képernyőzár feloldást még ki sem tudtam próbálni, pedig az egy részemről nagyon várt képesség) és a benne rejlő lehetőségek miatt igen kíváncsi vagyok, mi várható még.

Köszönöm, hogy kéretlen prókátor lehettem! :-)
vagyula
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi MiNote Pro

Medálok

Hozzászólás Szerző: vagyula »

Köszönjük a részletes tesztet!

Valamint:

Nem tudtad tesztelni a képernyőzár feloldást, ami szintén egy nagyon hasznos dolog.
Azt majd csak december végén, ha érted mire gondolok ;)
phoeniks
MIUI látogató
MIUI látogató
11

Hozzászólás Szerző: phoeniks »

Remélem, jól értem, amit érteni vélek. ;;)
Lattitude
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Nekem úgy tünik, hogy a lépés számláló igazából kézlóbálás számláló :)
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi Smart Band”