Redmi 3/Pro & 3S/3X első lépések

Milestone2
Morgó Medve - Óvóbácsi
Morgó Medve - Óvóbácsi
11
Telefonom: Xiaomi Mi 11
 megköszönte: 1 alkalommal
 megköszönték: 25 alkalommal

Medálok

Re: Redmi 3/Pro & 3S/3X első lépések

Hozzászólás Szerző: Milestone2 »

China developer
China stable
Global developer
Global stable

mind a 4 feltehető zárt BL-re, MiFlash-sel
DeXTeR323i
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólás Szerző: DeXTeR323i »

Óóó csessze meg! Én meg már napok óta várok a nyitási engedélyre. :( Ez valahogy kimaradt az első hozzászólásból, pedig az átlag user csak egy Global Stabil romot akar.
trebrona
MIUI őrült
MIUI őrült
12
Telefonom: Xiaomi Mi A1

Medálok

Hozzászólás Szerző: trebrona »

Hátha nem kapok ki érte: link :)
iPhone 12 Pro
Jettero
MIUI imádó
MIUI imádó
10
Telefonom: POCOPHONE F1

Medálok

Hozzászólás Szerző: Jettero »

A páromnak most töltöttem fel az aktuális Global Developert és érdekes tapasztalat jött:
- sehogy se sikerült látnia egyik MiFlash-nek se a telefont FastBoot módban, miközben bekapcsolt állapotban rendben működött a kommunikáció. Több USB-t is kipróbáltam a laptopomon, egyikre se lett jobb.
- A Net-en nézelődve láttam, hogy a hang+ és power együtt előhoz egy kínai recovery-t és a bal alsó sárga gombra kattintva egy fekete-képernyős FastBoot-ot hoz elő. Érdekes, hogy ezután a laptophoz csatlakoztatva rögtön látta a MiFlash a telefont és minden zökkenő nélkül Flash-elte is.

Szóval ezt érdemes kipróbálni annak, akinek az első lépésben leírtak követése ellenére mégse akarna összejönni a kapcsolat.
- Redmi router AC2100, MiWiFi stable version 2.0.23 - kínai;
- Mi WiFi Router 4, MiWiFi 2.26.175 | Stable - kínai (extenderként);
- POCOPHONE F1, MIUI by mi-globe.com 12.0.1 | Stabil.
trebrona
MIUI őrült
MIUI őrült
12

Medálok

Akkor te valamilyen másik első HSZ-t olvastál. A fekete képernyős az a download mód, ami egyértelműen le is van írva. :)
Kép
iPhone 12 Pro
Jettero
MIUI imádó
MIUI imádó
10

Medálok

Háát a leírásban én semmi egyértelműt nem láttam ("Download módban"). Amit beidéztél, az NEM a Redmi 3/Pro és 3S/3X első lépések témában van. Amikor rákerestem, akkor a FastBoot témára találtam csak, ami vol- és power gomb. Az xiaomi jószág és fastboot felirattal jár - ami logikus lenne egy fastboot romnál.

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 2 eszközömről
trebrona
MIUI őrült
MIUI őrült
12

Medálok

Az első HSZ-ből van a képmetszet ember! :D

http://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=110&t=2518
iPhone 12 Pro
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
11
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Kapcsolat:

Medálok

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

:D :D

Tapatalkkal küldve az én Redmi 3 pro eszközömről
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Jettero
MIUI imádó
MIUI imádó
10

Medálok

Oké, kicsit figyelmetlen voltam... A lépéseket olvastam, a kísérő szöveget meg átugortam...

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 2 eszközömről
DeXTeR323i
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólás Szerző: DeXTeR323i »

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán sikeresen feltettem MiFlash-el a legújabb Global Stable rom-ot a Redmi 3S-emre. Köszönöm a tippet Milestone2-nek! Igazán bele lehetne írni az első hozzászólásba konkrétan hogy milyen romok mennek fel így, mert nem egyértelmű. Persze nem volt egyszerű, volt közben minden ami kell: izgalom, dráma, kétségbeesés. Leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segítség...
Ugye amikor megjött a telefon a webshopos rommal, a leírás alapján felment rá MiFlash-el a Global Developer romot, mert azt hittem hogy csak az mehet rá. Simán ment úgy ahogy kell. Annyi gebasz volt akkor, hogy a Download módban lévő telefont rádugva a gépre, a windows fel is tette a drivert, majd le is tiltotta, mert nem jó a driver digitális aláírása. Erre megoldás hogy gép indulásakor F8, majd menüből azt választani hogy ne követelje meg a digitális aláírások meglétét vagy valami ilyesmi. Flash-elés után meg is kértem a Mi fiókomra a BL nyitási engedélyt, mert a leírásban az volt a következő lépés...
Tegnapi napon letöltöttem a Global Stabil romot, viszont amikor a telót Download módba tettem, akkor elindult a telefon, és betöltött az Android. Bármilyen nyomógombos módszerrel próbáltam, mindig elindult a telefon download mód helyett. Neten turkálás, találtam egy windows-os appot ami recovery módból download módba löki a telót garantáltan. Megpróbáltam azzal, erre hibaüzenet fogadott hogy zárt a telefon, nem engedélyezett a Download mód. Hogy Mi???? Órási mák hogy tegnap előtt éjjel jött az SMS hogy zöld utat kaptam a BL nyitásra. Éljen, telefonon BL nyitás, Download mód egyből meglett, jöhet a MiFlash, ami úgy 5 perc után hibával elszáll, fájl nem található. Óóóhogyaza elmész te a jó édes tudod hova!
Szerencsére pár hozzászólással feljebb írták hogy még egyszer le kell tölteni, még egyszer kicsomagolás, plusz ennek tetejébe még másik MiFlash-el is próbáltam. Persze a MiFlash ezúttal nem látja a telefont, az előző félbemaradt flash-elés után. Szerencsére rájöttem, hogy ha folyamatosan nyomom a hangerő fel gombot, és úgy nyomom hosszan a bekapcsoló gombot, akkor ugyanúgy bejön a Recovery menü. Még egy próba az ismét letöltött ismét kicsomagolt rommal, kb. 3 perc után írta ki megint hogy fájl nem található. Ez után el kell szívni egy cigit, az segít. :) Kicsit nagyobbra húzva az ablakot, kiderül hogy dummy.bin fájlt nem talál. Gyors guglizás, van a romban egy dummy.img azt át kell nevezni bin-re és jó lesz. Ez meg hogy? Gyárilag kaksi a rom??? Na mindegy, átneveztem, és ezúttal végigment a folyamat, done, bootol a teló, fent van a Global Stable rom. Éljen! Sima liba. :D 3 órám meg egy doboz cigim ráment.
Válasz küldése

Vissza: “Redmi 3”