Xiaomi smart home kit
-
zoral566
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi 3
Re: Xiaomi smart home kit
Sziasztok! Lehet tök hülye vagyok, de hogy tudom megoldani hogy pl a fürdőszoba lámpa kapcsoljon le 30 perc múlva? Feleségem a nyitott ajtók és az állandóan világító lámpák híve:) yeelight égővel egyszerű de pont a fürdőszobában sima LED lámpa + okos kapcsoló van.
-
Deleted User 20291
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már szó róla, de találtam egy ilyet: Domoticz
Letöltöttem hozzá a beta szoftverüket és hozzá lehet adni az okosotthon vezérlést a számítógépes rendszerhez. Tehát így már nem csak okostelefonról működnek a cumók, hanem computeren keresztül is vezérelhető minden. Egyelőre nem mélyedtem bele csak feltettem és szépen működik is.
Ahogy elnézem, ezzel megoldható az is, hogy egy érzékelő ne csak push üzenetben nyomhasson értesítést, hanem még számtalan egyéb módokon, köztük az email is. Ezt még nem teszteltem. Hajrá, aki ráér próbálgathatná
Van egy angol nyelvű topicja is itt.
Na és ha megy a gépünk, akkor a hőmérséklet adatok lokálisan, helyi időben logolódnak. Igaz, ehhez mennie kell a gépnek (azt hiszem), tehát egy kis házi szerver nem árt hozzá.
Szerk.: na így azt is észre vettem, hogy a 2 db gateway-em közül az egyikben van fénymérő, a másikban nincs
Gondolom az újabb már ilyet is tud... Igaz nem vágom, hogy mit mér, mert igen rapszódikus eredményeket ír. Na meg a hőmérséklet szenzorok is különböznek, van aminél van összesített hő/pára jelzés, van aminél csak külön-külön van ilyen. Érdekes...
Nem tudom volt-e már szó róla, de találtam egy ilyet: Domoticz
Letöltöttem hozzá a beta szoftverüket és hozzá lehet adni az okosotthon vezérlést a számítógépes rendszerhez. Tehát így már nem csak okostelefonról működnek a cumók, hanem computeren keresztül is vezérelhető minden. Egyelőre nem mélyedtem bele csak feltettem és szépen működik is.
Ahogy elnézem, ezzel megoldható az is, hogy egy érzékelő ne csak push üzenetben nyomhasson értesítést, hanem még számtalan egyéb módokon, köztük az email is. Ezt még nem teszteltem. Hajrá, aki ráér próbálgathatná
Van egy angol nyelvű topicja is itt.
Na és ha megy a gépünk, akkor a hőmérséklet adatok lokálisan, helyi időben logolódnak. Igaz, ehhez mennie kell a gépnek (azt hiszem), tehát egy kis házi szerver nem árt hozzá.
Szerk.: na így azt is észre vettem, hogy a 2 db gateway-em közül az egyikben van fénymérő, a másikban nincs
-
yoshee77
- MIUI érdeklődő

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi Note 2
Azt szeretném kérdezni, hogy az újonnan megjelent aqara egységeket is lehet-e társítani régebbi gateway alá. Úgy értem meglévő xiaomi okos otthonom tovább bővíthető-e ezekkel az újabb aqara egységekkel?
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi3
- megköszönték: 1 alkalommal
-
misisrac
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Egyéb
Hi!yoshee77 » 2017.06.02. 18:49 írta:Azt szeretném kérdezni, hogy az újonnan megjelent aqara egységeket is lehet-e társítani régebbi gateway alá. Úgy értem meglévő xiaomi okos otthonom tovább bővíthető-e ezekkel az újabb aqara egységekkel?
Én vettem egy aqara okos gombot, de nem tudtam párosítani. Érzékelte az eszközt, de nem tudtam párosítani. Külföldi fórumokon írták, hogy egy szoftverfrissítés talán majd megoldja.
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
Nekem Aquara villanykapcsoloim vannak es eddig nem volt gond. Bar meg csak a 2-es kapcsolot hasznaltam, de az 1-es gyak ua.
Siman lehet, hogy a "regebbi" cuccokat is az Aquara gyartotta a Xiaominak.
Siman lehet, hogy a "regebbi" cuccokat is az Aquara gyartotta a Xiaominak.
-
misisrac
- MIUI látogató

- 10
Nekem is van aqara villanykapcsolóm, az működik, hanem ez a ugyanolyan gomb kapcsoló mint amit a szetthez adnak csak ez kocka alakú aqara.
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
-
misisrac
- MIUI látogató

- 10
-
Deleted User 20291
Az új Aqara hőmérő, ami már légnyomást is mér, az jelentem működik. Pár napja még nem működött, most adta hozzá a Xiaomi a device listához és egyből elindult.