Redmi 3/Pro & 3S/3X első lépések

Iorek
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Mi8
Re: Redmi 3/Pro & 3S/3X első lépések

Hozzászólás Szerző: Iorek »

Igen - win 8.1 64 bit. Letöltöm, és megpróbálom vele. Amugy most is hasonló a hiba. Recovery - majd újrainditom - majd kikapcs. No utána megtalálja - COM 10. Viszont 26 s nél jön a buffer hiba, hogy nincs elég tárhely.
Iorek
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Mi8

Hozzászólás Szerző: Iorek »

Nos - jelentem, nem volt egyszerű, de tegnap este sikerült életre kelteni a telefont. :ymapplause: Szeretném megköszönni a segítségeket, amiket kaptam - Trebrona - a linket, amin a MiFlash- t ajánlottad, ezzel sikerült végül. ^:)^
http://c.mi.com/in/thread-2434-1-1.html
A másik ember, aki nagyon sokat helpelt az Vampiwiz volt. ^:)^ Ugye onnan indult, hogy webshopos rom volt a talón - majd a frissítés közben lehalt , és nem lehetett download módba tenni - állandóan csak újraindult. Sikeresen gyártottam egy kábelt, amivel sikerült betenni a telefont dw módba. (*)

( zöld, fekete kábelt kell összeérinteni és úgy rádugni a pc re, majd elengedni, ekkor dw módba teni a telefont, előtte kikapcsoltam a telót. hangerő fel-le, bekapcs egyszerre nyom, újraindul, majd megint és mikor 2. szor a MI logo eltünik akkor elenged, akkor kikapcsol, ha rossz az időzítés, akkor újraindul, akkor mehet elölről. Mivel nálam csak a MI logo jött be, semmi több, és előtte fastbootba tettem - majd utána kikapcs. Lehet nem kellett volna, elég lett volna egyből a kikapcs)

De ekkor jött a korábban már leírt hibák sora. Majd mikor az utolsó verzióval próbáltuk, úgy nézet ki össze is jön. Csakhogy 90 % körül állandóan eldobálta, egy hibával: dummy.img -t nem tudja futatni, mert nem találja. Találtunk ( Vampy) egy bejegyzést erre :
http://www.smartphones.how/xiaomi/flash ... -not-found
Átnevezés után - megtörtént az áttörés. Tökéletesen felment a rom. Az már csak hab a tortán, hogy indulásnak mikor ki sem tudtuk kapcsolni a telót, mert állandóan restartolt - fizikailag húztam le róla az akku sarut... :ympray: Tartalmas 2 nap áll mögöttem, de sikerült. Köszönöm még egyszer, és ha esetleg vki belefut egy hasonlóba - remélem, segít.
RESPECT for You :-bd
kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12
Telefonom: Xiaomi Redmi 3

Medálok

Hozzászólás Szerző: kisszoli0707 »

Sziasztok!
Gondolkodtam,hogy a megfelelő topicba írom-e a kérdésemet,de nagyon sok oldalt végigböngészve nem találtam rá megoldást ezért jobb híján itt teszem fel.Szóval!
Lányom Redmi 3 telefonján tavaly április óta a Spemallos ROM van fent és bár anno egyszerre vásároltuk a készüléket én a sajátomat utána lecseréltem először BL nyitás nélkül download módban egy stabilabb rendszerre,majd mikor lehetett, BL nyitás után a MIUI HUN rom-ra.Semmi gondom nem volt a telepítések során,azóta több redmin cseréltem rendszert,mindig sikerrel.A kezdeteknél ,amikor még külföldi fórumok alapján tudtam csak végrehajtani a frissítést még jómagam is csináltam ide egy magyarítást,amit sikerrel is használtak.
De!Mint mondtam,(egy év elteltével )tegnap este lányom az orrom alá dugta a Redmi 3-at,hogy ugyan,tegyek már fel neki egy normálisabb romot.És mivel Ő nem az a rom cserélgetős fajta és nincs is nyitva a készüléken a BL,ezért gondoltam secperc alatt rádobom neki a legutolsó IDO global developer romot,amit gyorsan le is töltöttem.Kicsomagoltam,majd minden gond nélkül rácsatlakoztam a gépre download módban,azonnal létrejött a kommunikáció a két vas között.
Teljes mappa beolvasva (nem csak az image),Refresh,COM30-,majd Flash.El is indult a writefile folyamat,este olyan 19 óra környékén.Most délelőtt 9 van és még mindig dolgozik,elméletileg....
A kezdetkor még a file size-nak egy 1600 akárhányast mutatott,egészen az ágyba kerülésemig ,olyan 23 óráig,de reggel,mikor ránéztem a gépre,már egy 4096 fájl méretet mutatott.
De dolgozik,bár a 0x00000007cf0ce00 fájlon jól elvan pár órája.
Nos,a probléma ennyi,szerintetek lesz-e ebből valami?Mi lehet a baj?Talán mert a készülék már több,mint egy éve intenzív használatnak van kitéve?(A lányom napi 24 órából kb 25 órát használja...) És lehet,hogy már nem oly friss az "agya",lehet,hogy emiatt mennek lassan rá a fájlok?
ksasa67
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Medálok

Hozzászólás Szerző: ksasa67 »

Nemhiszem. Inkább a windows változott azóta, mióta utoljára használtad rajta a miflasht. Ugye hátsó usb portba dugtad, a gyári töltőkábelt használod, és 64 bites a win, lehetőleg 7-es?

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 4 eszközömről
kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Medálok

Persze,minden úgy van,ahogy írtad,ezek alapdolgok,sőt,még a 64 bites win7 is ugyanaz,és még azon is ki van kapcsolva a frissítés.Kábel,hátsó USB kapcsolat.Még várok...Egyéb 5let?
ksasa67
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Medálok

Töltsd le újra a romot, hátha hibásan jött le. Vagy egy régebbit, majd frissül ota-n. Egy telefon visszaállítás, win újraindítás nem árt. Esetleg másik miflash verzióval próbáld. A telón bekapcsoltad az usb hibakeresést a fejlesztői menüben?

kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Medálok

Igen,természetesen bekapcsoltam az USB hibakeresést.Lehet,hogy igazad van a ROM-mal kapcsolatban,letöltök egy régebbi verziót,hátha az okozza ezt az anomáliát,vagy egy másik MIflash.Csak most nem tudom,hogy ha leállítom a telepítés folyamatát,akkor ugyebár alapból tégla lesz a készülék.Hogyan is tudok életet lehelni bele?Mármint,hogy újra download módba tudjam tenni.Mindhárom gombot nyomva tartom?Valahol le van ez itt írva,visszalapozzak megkeresni,vagy fejből van valami tanács?Most hirtelen már nem emlékszem rá...
ksasa67
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Medálok

Ennek a topiknak az ELSŐ hozzászólását ajánlom! :-)

kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Medálok

O.K.,nézem...
snefi1
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Hozzászólás Szerző: snefi1 »

Sziasztok a global stabil v8.2.1.0-at probalta mar valaki ,fastboot-os rom a redmi 3-ra? Melyik romot erdemes felrakni az eustockos helyett , ami frissulo es stabil is egyben ? Elore is koszonom a segitseget .
Válasz küldése

Vissza: “Redmi 3”