Mi 4 kérdések

Avatar
christine85
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2015.03.03. 12:37
9
Telefonom: Egyéb

Medálok

Mi 4 kérdések

#1

Hozzászólás Szerző: christine85 »

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni telefonvásárlás ügyében, szoktam olvasgatni a fórumot és szeretnék tőletek tanácsot kérni telefonvásárlás ügyében.
Soha nem volt még XIAOMI telefonom, jelenleg egy iPhone 4S telefon tulajdonosa vagyok, erről váltanék Mi4-re, vagy 5-re (igazából nem is tudom, hogy érdemes -e megvárni az 5-öst, mert átlag felhasználó vagyok, a frissítéseket se szedném le hetente, mert olvastam, hogy időnként apróbb hibákat tartalmaznak).
A mobilon főleg netezni, időnként játszani szoktam, keveset telefonálok, számomra fontos az 1-1.5/2 napos üzemidő és a jó kamera.

A következők lennének a kérdéseim - tudom hogy sok, ha van időtök/kedvetek légy szíves válaszoljatok:
Mi 4:

- Mennyire megbízható a MIUI rendszer a telefonban, előfordul fagyás, akadás?
- Ébresztéskor nem ragad be a készülék? A Sony-m sokszor csinálta azt, hogy ébresztéskor nem lehetett kilőni, csak ha teljesen kikapcsoltam a telefont, akkor állt le a folyamat.
- Milyen az SMS írás a telefonon? Az iPhone-on katasztrofális, mindig más szövegekre egészíti ki a szavakat, amiket be akarok írni holott az lenne a lényege, hogy megkönnyítse az SMS írást.
- A kamerája jó minőségű képeket készít? Nem mozdulnak be a képek fotózás közben?
- Hány napot bír ki töltés nélkül a telefon intenzívebb netezés mellett?
- A csengési hangereje megfelelő?
- A hangminőség tiszta (gondolom zajszűrés is van benne)?
- Fényképezésnél éles kép készül mármint nem mosódik/mozdul el általában az elkészült fotó?
- A számítógéphez kapcsolva felismeri automatikusan a gép a telefont, vagy kell hozzá külön program, hogy pl. csengőhangokat, képeket lehessen a gépre tölteni?
- Sok témát le lehet tölteni hozzá?
- A MI 4 c is tetszik, de a koppintásos megoldás nem olyan lényeges nekem, azért is maradok a Mi 4-nél, az erősebb vas - egyedül a gyors töltés, ami tetszik, de az se életbe vágó, mert este ráteszem a telót a töltőre és még az iPhone is viszonylag gyorsan feltölti magát.
- A képernyője tényleg olyan szép, ahogy írják a tesztekben (betekintési szög, színek)?
- Az 5-ös kijelzővel is élvezetes a böngészés (az iPhone-om 4 sincs sajnos)? Férjemnek 5,5-ös képernyőjű a telefonja, böngészésre, filmnézésre, játékra kiváló, csak az már hatalmas kategória kezelés + tárolás szempontjából, azért szemezgetek az ötös kijelzővel.
- Érdemes várni az Mi5-re szerintetek, vagy ha netezésre használom, fotózásra, kisebb alkalmazásokra, játékra, akkor jó az Mi4 is? Fontos, hogy hosszú távú támogatottsága legyen a szoftverének, mert több évre tervezem a telefon használatát és azért is untam meg az androidos telefonokat, mert mindig levegőnek nézték egy idő után a régebbi felhasználókat és mindig arról szólt az egész, hogy az ember új telefont vegyen. A MIUI-s tábor azért szimpatikus, mert a legújabb verzió is kijött a régebbi készülékekre és foglalkoznak a régi vevőkkel is. Tudom, hogy nincs még Lolli sem az Mi4-en, de olvastam hogy a MIUI 7 többet tud már annál a rendszernél. Olvastam, hogy az Mi5-nek jobb kijelzője lesz és talán nagyobb mint az Mi 4-nek - bár a full HD bőven elég a telefonokba szerintem - de lehet hogy még jobb lesz esetleg a kamerája és a készenléti ideje+megkapja a gyorstöltést - ezért is gondolkodom, hogy érdemes -e erre váltani, vagy sem...Gondolkodtam még az LG 4-en és a Samsung S6-on is - de: az LG G4 kamerája szuper, viszont maga a rendszer nem tetszik rajta + elég széles és kényelmetlen a fogása. Szóba jött még a HUAWEI P8 is, az is tetszik, de nem tudom, hogy mennyire lesz hosszú távú a támogatás rá a későbbiekben és olvastam, hogy a Mi4 egy fokkal erősebb vas.

Ennyi lenne "röviden". :D

Előre is köszönöm a segítségeteket! :-)

Üdvözlet!


"Do you know the way to San Jose?" "Living Life, Living Longer"
Nergal
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2015.07.16. 19:04
8
Telefonom: Xiaomi Mi 9 SE

Re: Mi 4 kérdések

#2

Hozzászólás Szerző: Nergal »

Szia!

Ugyan én csak pár hónapja használok Miui telefont, de megpróbálom az általad feltett kérdésekre elmondani a tapasztalataimat, hátha segít a döntésben.
Előjáróban annyit, hogy eddig csak régebbi Android alapú telefont használtam huzamosabb ideig, és keveset használok ki az okostelefon által kínált lehetőségekből.

1, Jelenleg a legfrissebb fejlesztői romot használom, ebben minden héten előfordulhatnak bosszantó hibák, alkalmazás leállások, de konkrét csontra fagyást eddig nem tapasztaltam, sem komolyabb akadást. A stabil verziónál ilyen gondok jóval kisebb eséllyel fordulnak elő szerintem. Egy-egy jól megpakolt weblap az UC browsert egy tized másodpercre megakasztja néha de nagyon ritkán jön ez elő.
2, Én külső appot használok ébresztéshez, valamint nem kapcsolom ki a telefont, de eddig még nem akadt be soha, minden ment prímán.
3, Nem a beépített billentyűzetet koptatom, nekem a Swiftkey app nagyon bejött aránylag gyorsan tanul és nagyon személyre szabható.
4, Fényképezni nem szoktam, így ebben nem tudok segíteni.
5, Nálam egy nap alatt merül 35-40%-ot, de nincs a kezembe egész nap a készülék. Szerintem egy napot átvészel komolyabb használat mellett is.
6, Jó hangos a csengése, főleg mert az MI4-nek nem a hátán hanem az oldalán van a hangszóró, szerintem nagy ötlet volt oda helyezni.
7, Eddig nem panaszkodtak a hangomra telefonálás közben, videótelefonálást pedig nem próbáltam rajta.
8, Még mindig nem lövök vele fotókat (lásd 4. pont). :)
9, Win7 alatt eszközként felismeri, Sajátgépből elérhető a belső tárhely minden probléma nélkül, plusz program telepítése nem kellett. Más op. rendszerem nincs, lehet azokkal nehezebb dolga van az embernek.
10, Mivel kínai a cég, ezért első sorban kínaiaknak szól a telefon. Van lehetőség letölteni hozzá témákat, de sokban kínai nyelvű feliratok maradnak, valamint a magyar nyelvel néha összeakadnak. Nekem nagyon lassan jöttek le a témák, mert az adatnak át kell magát préselnie a kínai Nagy Tűzfalon is (ott van a Miui szervere).
11, Nekem az előző telefonom egy HTC desire S volt ami kb. 3.5 éves technológia, ahhoz képest lenyűgöző. Pixeleket nem látok, tűéles minden és a színeket is jól adja vissza. Nekem nagyon bejön.
12, a fentebb említett régi telefonnak 3.7 inches volt a kijelzője, azzal nem egyszer probléma volt a böngészés. Itt ilyet nem tapasztaltam, nekem pont akkora méret amin minden látszódik, de még kezelhető.

Ha nem sürgős a telefon csere akkor szerintem érdemes megvárni az MI5 bemutatóját hogy milyen lesz, valóban mit fog tudni, milyen Android verziót fog kapni alapból. Utána könnyebben lehet hasonlítani más telefonokhoz, vagy és az elődjéhez.

Remélem valamennyit tudtam segíteni.
Avatar
christine85
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2015.03.03. 12:37
9
Telefonom: Egyéb

Medálok

Re: Mi 4 kérdések

#3

Hozzászólás Szerző: christine85 »

Köszönöm a segítséget, a leírásod alapján jó kis készüléknek tűnik az Mi4. :) Hosszú távra tervezek egy megbízható, sokáig támogatott, sokoldalú telefonnal. Lehet, hogy kivárom az Mi5-öt, hogy egyáltalán milyen lesz és mennyibe fog kerülni, aztán majd meglátom, hogy megéri -e arra váltani, bár az információkat olvasva jelenleg az Mi 4 minden igényemnek megfelel, főleg, ha még a kamerája is jó - az üzemideje pedig meggyőző. :)
"Do you know the way to San Jose?" "Living Life, Living Longer"
Karabacak
MIUI Tag
MIUI Tag
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2015.01.12. 01:14
9
Telefonom: Xiaomi Mi4
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mi 4 kérdések

#4

Hozzászólás Szerző: Karabacak »

Üdv, én is a legújabb fejlesztőit használom, de leginkább kihasználva a gyári appokat.
A gyári ébresztő sose ragad be nálam, még ha percekre van egymástól 10 ébresztés akkor se ( nehezen kelek :D)
A gyári miuihu billentyűzet az xperias, beallítható, hogy mit és hogyan javítson, nálam csak ékezeteket és a mondat elei nagybetűket javítja.
A kijelzője szebb mint az új ipad air-é.
És a kamera is szebb képet csinál,főleg a sötétebb időkben. Sokat fotózok vele, az extra funkciók mint pl az esti vakus fotozaskor készített kép amit két képből épít fel nekem nagyon bejon és a szelfikameraja is szégyenbe hozza sok más telefon hátlapi kameráját.

Keményen használom de az első telefon ami reggeltől estig bírja a strapát, folyamatos netezéssel, ráadásul kegyetlen gyorsan tölt így volt olyan hogy 2 órát tudtam tölteni reggel de így is energia takarékosan de kibirta a napot.
Böngészni nagyon kényelmes és Chrome al fürge is számomra, bár zabálja a ramot a Chrome :)
A neten való hosszas olvasgatást elősegítő olvasás funkció is van.
Ha sima mi4 et vásárolsz ajánlom a 3gb ramos verziót, sajnos nekem 2 gigás van és sokszor elfogy ha igazán belelendülök.
Avatar
TomiOhl
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1405
Csatlakozott: 2014.09.05. 22:30
9
Telefonom: Xiaomi Mi 9T Pro
Tartózkodási hely: Komárno

Medálok

Re: Mi 4 kérdések

#5

Hozzászólás Szerző: TomiOhl »

Még ami kimaradt:
- Gyári ébresztő is megbízhatóan működik, sőt, ha ki van kapcsolva a telefon, automatikusan bekapcsol és ébreszt.
- Kamera minősége kicsit relatív. Nekem Mi3 van, ennél a Mi4 elvileg éjszakai képekben lenne jobb. Nekem így is maximálisan megfelel, kompakt fényképező helyett is elég, sőt, főleg HDR módban kifejezetten szép képeket is csináltam vele.

A Mi4C elleni érved annyira nem értem, igazából nem gyengébb az se összteljesítményben, csak magokra leosztva.

Akár Mi4, akár Mi4C, a 3GB RAMos verziót ajánlom, ezen felül meg főleg a szimpátia dönt. :)
Avatar
christine85
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2015.03.03. 12:37
9
Telefonom: Egyéb

Medálok

Re: Mi 4 kérdések

#6

Hozzászólás Szerző: christine85 »

Köszönöm a segítségeteket! :-)
"Do you know the way to San Jose?" "Living Life, Living Longer"
realjam
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2015.01.18. 18:29
9
Telefonom: Egyéb

Re: Mi 4 kérdések

#7

Hozzászólás Szerző: realjam »

Sziasztok!
MI4-et használok és amióta a MIUI 7 van rajta selfie készítésekor minden kép tükrözve van, és nem találok lehetőséget a módosításra. Tudtok ezzel kapcsolatban valami segítséget adni? Köszönöm!
Karabacak
MIUI Tag
MIUI Tag
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2015.01.12. 01:14
9
Telefonom: Xiaomi Mi4
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mi 4 kérdések

#8

Hozzászólás Szerző: Karabacak »

Szelfi kamera megnyitása, bal oldali gomb hosszan és megtalalod :)
realjam
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2015.01.18. 18:29
9
Telefonom: Egyéb

Re: Mi 4 kérdések

#9

Hozzászólás Szerző: realjam »

Megtaláltam, köszönöm szépen!!! :) Sok utómunkától mentettél meg. ;)
Hammer84
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016.02.05. 21:03
8
Telefonom: Xiaomi Mi4

Re: Mi 4 kérdések

#10

Hozzászólás Szerző: Hammer84 »

Sziasztok

Egy kis segítsegre lenne szüksegem,nem rég vásároltam egy MI 4-est viszont azt egy regi android verzióval kaptam (4.4.4 KTU84P) Olyan kérdesem kérésem lenne esetleg tudna e valaki abban segíteni, hogy hol tudnék egy frissebb verziót feltelepeíttetni. Előre is köszi a segítséget.
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi4”