Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU

Zoleevac
MIUI látogató
MIUI látogató
7
Telefonom: Nincs
Re: Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU

Hozzászólás Szerző: Zoleevac »

Nálam nem működik az ébresztőóra magyarítás után. Igaz, a magyarított fájl neve nem egyezett az angollal és azt átírtam...előtte viszont működött. A fentebb leirt anomáliákat sajnos én is tapasztalom. Nem egy kiforrott cucc ez még. Lehet várnom kellett volna a beruházással. Amúgy meg az érzékelők kár, hogy nem wifin kommunikálnak, mert így egy családi házban pl nem működik pl a bejárati ajtóra szerelt nyitásérzékelő, a hálóban elhelyezett központi egységtől távol van.
szat
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11
Telefonom: Xiaomi Mi Mix 3 5G

Hozzászólás Szerző: szat »

Úgy emlékszem néhány eszköz működik repeaterként is. Mondjuk az egyik ilyen a fali dugalj, amiből nincs még EU-s...
Az lenne az igazi, ha mondjuk több gateway tudna zigbee-s mesh hálót létrehozni. Jelenleg gondolom nem is lehet több GW-t összehangolni. Vagy próbálta már valaki?
HGabor89
MIUI látogató
MIUI látogató
7

Hozzászólás Szerző: HGabor89 »

Sziasztok!

Szeretném felokosítani a lakást, kezdésnek az alábbi dolgokat néztem ki, jó az elképzelés, ezek így működni fognak? Nem tiszta még ez az EU és Kína régió számomra.
2x Smart Home Kit EU (ahogy számoltam a szenzorok miatt jobban megéri egy második szett is, főleg hogy eladható 10.000 körül csak a gateway)
3x Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor (XMTHMS)
2x Xiaomi Mijia Smart Temperature and Humidity Sensor
3x Xiaomi Mi mozgásérzékelős éjjeli irányfény (XMMMANLEU)
2x Xiaomi Mi Power Strip 3x USB-s 3 csatlakozós túlfeszültségvédő (XMMIPS)
3x Xiaomi Mi otthoni WiFi biztonsági kamera 360° 1080p (XMMHSC3601080)

Továbbá lenne kérdésem is. Szeretném lecserélni a hagyományos villanykapcsolókat, 4 db-ot kellene vennem, duplakapcsolóst. Milyen kapcsolót tudok venni az alábbi szetthez?

Továbbá az udvaron a kapunál bőven van még WIFI jel, jól gondolom hogy oda is fel lehetne rakni az ajtónyitás érzékelőket?

Köszi előre is a választ.
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Ez így nagyon nem jó. Az EU set nem kompatibilis rengeteg okos eszközzel. Végy kínai szettet és mindenhez jó lesz.
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
HGabor89
MIUI látogató
MIUI látogató
7

Szia!

Ha kinai smart kitet veszek, akkor pl a felsorolt EU-s eszkozokkel is jo lesz?

Mi a hatranya a kinai gatewaynek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.04.20. 14:01-kor.
Ok: Ne idézd az előtted szólót! Szabályzat!
szat
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11

A kínai gateway hátránya, hogy kell hozzá egy normális adapter, és EU-ba szánt cuccokkal nagy eséllyel nem működik együtt.
Viszont van egy kis kavarodás az általad felsorolt cuccokban:
Az éjszakai irányfény teljesen független minden eszköztől, amennyire én tudom. Vagyis annyit tud, hogy sötétben felkapcsol, de semmivel nem tudod összehangolni, nem tudom ez egyébként célod volt-e.
A "Temperature and Humidity Monitor"-hoz pedig BLE gateway kell, vagyis magyarul ami Bluetooth-t tud. A központi gateway ilyet nem tud, ahhoz más eszköz kell, pl. bedside lamp első verziója.
Ami a kapcsolókat illeti, az aquara kapcsoló a kínai gateway-jel kompatibilis, viszont vigyázz, mert van olyan verziója is, amihez kell nulla is a fázis mellé (tehát 3 vezetéknek kell a kapcsolódnál lenni), és van olyan, amihez nem kell. Utóbbi viszont nem biztos, hogy jól fog működni energiatakarékos izzókkal. (Legalábbis érintőkapcsolóknál ha nincs nulla vezeték, előfordul, hogy olykor felvillan a lámpa, de nem akarom túlragozni a dolgot...)
Ezek nem személyes tapasztalatok, csak én is olvasgatok a témában. A tévedés joga fenntartva. :)
Szerk.:
Közben olvastam más fórumban is, hogy érdeklődtél ebben a témában.
Annyit fűznék még hozzá, hogy ha kacérkodsz a későbbi saját szerver gondolatával, akkor NE az új aqara gateway-t vedd, hanem az előző, mijia v2 gateway-t. (Saját káromon tanultam meg, hogy az új aqara v3 verzió egyelőre nem nyitható saját szerver felé a helyi hálózatban.)
HGabor89
MIUI látogató
MIUI látogató
7

Szia!

Koszi a valaszt.

Abban a hiszemben voltam, hogy a mozgaserzekelovel ossze lehet hangolni az iranyfenyt, hogy pl a haloban erzelel a mougaserzekelo, akkor a nappaliban mar vilagit az iranyfeny, mig kierek en vagy a gyerek.
Nem szeretnek jelenleg sajat szervert, egyelore csak bele szeretnek kostolni az okosotthon adta lehetosegekbe.
Rendeltem lampat is, nem tudtam, hogy van kulonbseg, hogy az egyik BLE-s, a masik nem. Honnan lehet tudni a verziokat?
Ma megrendeltem gearbestrol az aquara gatewayt, mert azt olvastam, hogy ez a legfrissebb es ez tamogat plush aquara erzekeloket.
Koszi az infot a kapcsolos temaban, ha soron lesz figyelni fogok ra.

Mind e mellett megrendeltem egy EU-s szettet is, magam letesztelem, hogy mukodik e az aqaraval a 4 szenzor es az okosgomb. 18ba lesz a szett, ennyit bekockaztatok.

Jelenleg itt tartok, a heten gondoltam besetalok a lurdybe es veszek akcios bed side lampet, mert penteken megerkezik a 3 homerseklet "kijelzo".

Arrol van konkret infod, hogy a kinai gateway milyen eu-s eszkozokkel nem megy? Ahogy olvastam kb a porszivoval es a vizmelegitovel nem megy. Legtisztitorol van infod?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2019.04.23. 22:10-kor.
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN!!! A szabályzatot el is kéne olvasni!!!
szat
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11

Abban a hiszemben voltam, hogy a mozgaserzekelovel ossze lehet hangolni az iranyfenyt
Amit te szeretnél, ahhoz mozgásérzékelő és vagy okosizzó, vagy zigbee-s kapcsoló kell. (Illetve a gateway fényét is kapcsolgathatod.)
Rendeltem lampat is, nem tudtam, hogy van kulonbseg, hogy az egyik BLE-s, a masik nem. Honnan lehet tudni a verziokat?
Elvileg mindkettő verzió BLE-s, de visszajelzések szerint az új lámpában nem működik ez a funkció. Keress rá, meg fogod találni melyik a v1 ill. v2.
Mind e mellett megrendeltem egy EU-s szettet is, magam letesztelem, hogy mukodik e az aqaraval a 4 szenzor es az okosgomb. 18ba lesz a szett, ennyit bekockaztatok.
Érzékelőkkel és gombokkal nem szokott gond lenni, azok mindennel mennek, ha jól tudom. A "bonyolultabb" eszközöket nem támogatja egyelőre az EU-s GW, amik csak kínai belpiacon vannak.
Jelenleg itt tartok, a heten gondoltam besetalok a lurdybe es veszek akcios bed side lampet, mert penteken megerkezik a 3 homerseklet "kijelzo".
Nem tudom melyiket nézted ki, de a v2-vel óvatosan, lásd fent...
Arrol van konkret infod, hogy a kinai gateway milyen eu-s eszkozokkel nem megy? Ahogy olvastam kb a porszivoval es a vizmelegitovel nem megy. Legtisztitorol van infod?
Nincs EU-s eszközöm, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.
MVSV
V.I.P.
V.I.P.
11
Telefonom: Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
 megköszönték: 2 alkalommal
Medálok

Hozzászólás Szerző: MVSV »

Lurdy-s üzlethez tartozó webshop leírásai alapján V1-es és most akciós is. Nekünk 2 is van itthon (kintről rendelt). Bluetooth tökéletesen működik a Hőmérséklet és páramérővel.
Fő telefon: Mi11 Lite 5G NE
Tartalék: Redmi Note 9S
Nyugdíjas készülékeim (még mind működik):
Xiaomi Mi3, Redmi Note 3 Pro (Kenzo), Redmi Note 5 Pro (Whyred),
Kép
NaVi
MIUI látogató
MIUI látogató
7
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 5

Hozzászólás Szerző: NaVi »

Jelentősen bővült a hozzáadható perifériák listája végre! :)
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Smart Home”