Kérdések, válaszok megoldások

DarkRez
MIUI látogató
MIUI látogató
8
Telefonom: Egyéb

Re: Kérdések, válaszok megoldások

Hozzászólás Szerző: DarkRez »

Sziasztok!
Pár napja vettem egy ilyen telefont (A1) mert gondoltam ha android és jól alakítható akkor jó lesz.
A telefon maga amúgy nagyon tetszik, korábban a redmi 2 és jelenleg még egy redmi 3 pro amit használok, ezekhez képest nagy előrelépés. Megszerettem a MIUI-t, bár a jelenlegi verzióm kissé túl sok kínai krikszkrakszot tartalmaz, és van jópár idegesítő beépülő modul. (Én az Eustocktól vettem a redmi 3-at és az A1-et is a magyar garanciális szervíz miatt és ők vmilyen nem frissülő stabil global romot tettek rá. :D)
Szóval, még használatba nem vettem az A1-et, mivel megpróbáltam az adatokat átmenteni és ezzel bajlódok 2 napja. A MIUI hiányzik, mert ott egyszerű lenne az átmigrálás, de ez itt nem működik. Letöltöttem a Mi Drop alkalmazást, de ezzel nem tudom átmenteni az adatok jó részét, mivel pl jegyzetek alkalmazás nincsen a stock androidba. Egyelőre a meglévő (sms)üzenetek átmentését sem látom biztosítottnak, valamint az applikációk mentései, beállításai (játékok is pl) sem mentek át, pedig azt gondoltam mivel google fiók alapú ez is átmegy, mint az apple esetében. Illetve a Droppal átmentett fényképek videók ömlesztve megjelentek az android fotók alkalmazásban október 18-i dátummal (kb 2 év médiája), ami nonszensz nem is értem, hiszen kell legyen rajta vmilyen időbélyeg.

Nyilván a speciális MIUI alkalmazások és adatai stb nem fognak átmenni, mert az nincs a stock androidba, de az alap egyéb dolgokat a meglévő mentésekkel, adatokkal hogyan lehetne átbűvölni az A1-be? Vagy eleve más módon nem google fiókkal és Mi Droppal kellene átklónozni amit lehet?
Köszi a segítséget!
Fulee
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Redmi Note 10 Pro
 megköszönte: 11 alkalommal
 megköszönték: 14 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: Fulee »

Mi Mover esetleg?
Ha egy ember nem tud valamit,s nem tudja,hogy nem tudja-kerüld el őt!
Ha egy ember nem tud valamit,s tudja,hogy nem tudja-ébreszd fel őt!
Ha egy ember tud valamit,s tudja,hogy tudja-akkor kövesd őt!

MI3,MI4,MI MIX2,MI 9Lite,RN 10Pro,MI SC 360° 1080p
Fuxy
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Samsung S3

Hozzászólás Szerző: Fuxy »

Nekem ezzel sikerült átköltöztetni nagyjából mindent kivéve a Miui specifikus cuccokat
CLONEit - Batch Copy All Data
DarkRez
MIUI látogató
MIUI látogató
8

Köszönöm.
A Mi Mover-t megnéztem, nem látom mivel másabb mint a Mi Drop, hacsak azt nem hogy ez utóbbi hivatalosan nincs is fent a Play áruházban de a xiaomi hivatalosan ezt ajánlotta legutóbb.

Megnézem ezt a Clone-t is mindjárt, de azt írják az appok mentéseit, beállításait nem viszi át. Neked más volt a tapasztalat?
(Itt egyes játékok eddigi mentéseit isértem - de ezt elvileg eleve google fiókba kellett volna hogy mentse eddig is, illetve használok olyan appokat mint a risztóm, kazánom, stb távoli elérése, és ezek beállításait sem viszi át. nem annyira gyors ezeket újra konfigurálnom, sőt valamelyikhez szakember kellene, ha nem tudja az adatokat klónozni a program..)
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Google fiók minden fontos dolgot szinkronizál, az nem tette rá az A1-re a cuccokat?
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
Fulee
MIUI őrült
MIUI őrült
10

Medálok

Én ezt használtam még, az alkalmazásokat nem tudom sikeresen átviszi-e
Szuper Mentés és visszaállítás (Mobilidea studio)

DarkRez
MIUI látogató
MIUI látogató
8

rajen » Tegnap, 15:15 írta:Google fiók minden fontos dolgot szinkronizál, az nem tette rá az A1-re a cuccokat?
de igen, minden google féle dolgot áttett, de csak magát az alkalmazásokat tisztán.
amúgy pl a volt üzeneteimet sem tudta átvinni (tudom más az alap), és ez nem oldotta meg hogy az összes applikáció beállítása és mentése nem ment át. ez csak azért érdekes (oké az én hozzáértésem mélysége sem annyira nagy) mert pl a játékoknál a google play fiók kifejezetten írja, hogy ha be vagy jelentkezve bármelyik eszközödről pont ugyanott folytathatod ahol abbahagytad mert szinkronizál. Hát nem így van. A többi olyan appnál ami beállítást igényel pedig semmit nem vitt, pedig amikor a redmi 2-ről a 3-ra váltottam a MIUI ugye tényleg mindent átvitt.
azt sem értem, hogy az új telón ugyanúgy megvannak a viber, messenger alkalmazások, és a MIUI ugye szépen különrakja a képeket az egyes alkalmazások szerint is, amikor pedig átmigrálta a google, ugyan a fotókönyvtárban lévőket átrakta időrend szerint, viszont az összes többi mappát berakta egyetlen októberi napra ott van most több száz kép... hát eléggé káoszos lett most minden!!
DarkRez
MIUI látogató
MIUI látogató
8

Fuxy » Tegnap, 12:17 írta:Nekem ezzel sikerült átköltöztetni nagyjából mindent kivéve a Miui specifikus cuccokat
CLONEit - Batch Copy All Data
Ez jobban működik mint a Mi Drop, okosabb, ezzel könnyebb volt (újrakezdtem az átpakolást) de a beállításokat mentéseket ez sem vitte sajnos. köszi
Fulee
MIUI őrült
MIUI őrült
10

Medálok

Játékoknál ha van rá mód vagy lehetőség akkor jelentkezz be facebook vagy google play fiókkal és azok mentik a játék állásokat,nekem ez segített, a vibernek (gondolom tudod) van bizronsági mentése,de ha jól vettem észre akkor a beállításokat nem menti csak a beszélgetéseket

DarkRez
MIUI látogató
MIUI látogató
8

Köszi!
Igen tudom a google fiókos bejelentkezést, DE nekem kettő fiókom van (privát és munka miatt) és ezt a játékos bejelentkezést megcsináltam az egyikről hogy egy helyen legyen, ergo most konkrétan a játékok csak az egyik fiókban vannak. És amikor be akarom a Google playben állítani ezt a fiókot egyszerűen nem sikerül. a játékot ahányszor csak elindítom átállítás után is, mindig a másik fiókkal indítja, ahol értelemszerűen nincsen semmi.. mindegy, végül is nem ez a kardinális kérdés, kezdem elfogadni hogy most megint tiszta lappal indítok.
(bár nem tetszik és az ára sem és az egész miliő körülötte, de az apple ezt legalább elegánsan megoldotta, ott egy új eszköz beaktiválása után pont ugyanonnan folytathatod ahol abbahagytad.. elvileg a MIUI is tudja ezt. Az android magában meg akkor csak ilyen..)

Amúgy bízom benne, hogy ez egyébként az androidon (is) sokkal egyszerűbb dolgok, de mivel nekem ez az első így most szívok.. Kellett nekem kapásból MIUI-val kezdeni ezt az okostelefonosdit! :D
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi A1”