Pár napja vettem egy ilyen telefont (A1) mert gondoltam ha android és jól alakítható akkor jó lesz.
A telefon maga amúgy nagyon tetszik, korábban a redmi 2 és jelenleg még egy redmi 3 pro amit használok, ezekhez képest nagy előrelépés. Megszerettem a MIUI-t, bár a jelenlegi verzióm kissé túl sok kínai krikszkrakszot tartalmaz, és van jópár idegesítő beépülő modul. (Én az Eustocktól vettem a redmi 3-at és az A1-et is a magyar garanciális szervíz miatt és ők vmilyen nem frissülő stabil global romot tettek rá.
Szóval, még használatba nem vettem az A1-et, mivel megpróbáltam az adatokat átmenteni és ezzel bajlódok 2 napja. A MIUI hiányzik, mert ott egyszerű lenne az átmigrálás, de ez itt nem működik. Letöltöttem a Mi Drop alkalmazást, de ezzel nem tudom átmenteni az adatok jó részét, mivel pl jegyzetek alkalmazás nincsen a stock androidba. Egyelőre a meglévő (sms)üzenetek átmentését sem látom biztosítottnak, valamint az applikációk mentései, beállításai (játékok is pl) sem mentek át, pedig azt gondoltam mivel google fiók alapú ez is átmegy, mint az apple esetében. Illetve a Droppal átmentett fényképek videók ömlesztve megjelentek az android fotók alkalmazásban október 18-i dátummal (kb 2 év médiája), ami nonszensz nem is értem, hiszen kell legyen rajta vmilyen időbélyeg.
Nyilván a speciális MIUI alkalmazások és adatai stb nem fognak átmenni, mert az nincs a stock androidba, de az alap egyéb dolgokat a meglévő mentésekkel, adatokkal hogyan lehetne átbűvölni az A1-be? Vagy eleve más módon nem google fiókkal és Mi Droppal kellene átklónozni amit lehet?
Köszi a segítséget!