[Mi 9] Kérdések, válaszok, megoldások

acaca68
MIUI imádó
MIUI imádó
10
Telefonom: Xiaomi Mi Max 3
 megköszönték: 17 alkalommal

Re: [Mi 9] Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: acaca68 »

Az korrekt hogy másnapra megkaptad a lovettát. Nem korrekt hogy nem tájékozódnak. Olcsó húsnak híg a leve. Ilyen utcai árusoktól sose szabad venni telefont.
Xiaomi doki
xiaomi.doki@gmail.com
Unbrick any xiaomi device and remove mi account
https://www.facebook.com/groups/3059778820951055/
jupii
MIUI látogató
MIUI látogató
6
Telefonom: Xiaomi Mi 9

Hozzászólás Szerző: jupii »

Köszönöm. Én hétfőn jeleztem, nekik ezt a Vodas rom-ot, még nem hívtak vissza, ráadásul az autós navigációkat sem tudom használni, mert kiírja, hogy nincs GPS jel. :((
pszabo1977
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
9

Hozzászólás Szerző: pszabo1977 »

@jupii: Ha 14 napon belül vagy és magánszemélyként vetted a telót, akkor simán elállhatsz a vásárlástól alapvetően minden indoklás nélkül.
Írj egy email-t nekik, hogy el kívánsz állni, ha akarod leírod a dolgokat esetleg hogy miért, megadod hogy hova kéred vissza a pénzt és hogy másnap küldöd futárral a címükre a telefont szépen visszacsomagolva a tartozékokkal együtt, stb..
Elküldöd a telót, ők visszaigazolják hogy megérkezett, megnézték és rendben van, majd másnap küldik vissza a pénzt.
Nálam legalább is így zajlott a processz.

Ami fontosnak tűnt: lépj ki a telefonnal rendesen a MI fiókból, azt külön is csekkolják.
jupii
MIUI látogató
MIUI látogató
6

Hozzászólás Szerző: jupii »

pszabo1977: Tudom, hogy elállhatok 14 napon belül a vásárlástól, de egyenlőre úgy döntöttem adok egy esélyt annak, hogy új rom-ot tegyenek rá. /A boltx tegnap küldött egy futárt, amelyik visszavitte a telefont/ és hát kíváncsian várom mennyi idő alatt kapom vissza, és milyen szoftverrel.
acaca68
MIUI imádó
MIUI imádó
10

Tegnap szembe jött velem egy ilyen romos mi 9 és utólag kiderült hogy ezzel a rommal már lehet bindelni a telót. 7 nap múlva nyílik és mehet fel a rendes rom
Xiaomi doki
xiaomi.doki@gmail.com
pszabo1977
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
9

@jupii: Ami vicc az egészben, hogy miután visszaküldtem és a boltx-el lerendeztem a dolgot kiderült, hogy a munkahelyemen is van lehetőség teló vásárlásra -némi céges támogatással-. :)
Nosza szóltam a srácoknak, hogy akkor az aqua-tól rendeljék - mivel másik kolléga is ott vette, és nem volt semmi ilyesmi ROM gondja-. A kollegák kicsit tököltek a rendeléssel, így elfogyott az aqua-nál a teló, de vidáman szóltak vissza nekem, hogy hát semmi gond, ugyanazt, ugyanannyiért meg tudják venni máshonnan, ahol a cég egyébként is vásárolni szokott telókat (mobilcorner).
Szerinted milyen ROM volt a készüléken? :) :| Szóltam is vissza rögtön, hogy ez így nem gyerebe, viszont mivel maga a vásárlás nem magánszemélyes online volt, így nincs 14 napos elállás.... :| A bolt azt ígérte, hogy ráteszik a gyári ROM-ot és úgy kapom vissza.... Kíváncsi leszek.

Egyébként felhívtam eztán a boltx-et is némi info cserére, beszélgettem a sráccal akivel korábban is, és mondja, hogy a gyártó javasolta módszerrel nem tudta a szervizesük a gyári ROM-ot feltenni, azaz valami végül felment, de csak kínaiul tudott a teló. így ők is az összes ilyen készüléket küldik vissza. És egyébként meg nem spanyol, hanem olasz piacra szántak ezek a készülékek. Csak ugye a vírushelyzet miatt minden bizonytalan, és kiszámíthatatlan mikor lesz nekik belőle valami.

Kicsit kutattam, és a mi.com -on találtam egy URL-t ahol IMEI alapján le lehet kérni a "cél-országot". https://www.mi.com/global/shield#imei_en Mindkét telónál ami nálam volt tényleg Italy-t hozott.
pszabo1977
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
9

acaca68 írta: 2020.02.28. 14:27 Tegnap szembe jött velem egy ilyen romos mi 9 és utólag kiderült hogy ezzel a rommal már lehet bindelni a telót. 7 nap múlva nyílik és mehet fel a rendes rom
Na! Ez viszont elvileg jó hír! Köszi! :)
acaca68
MIUI imádó
MIUI imádó
10

Boltx és a többi utcai GSM csak harácsolnak. Megoldani nem tudnak semmit. Zárt bootlodere is feltolom a romot de ahhoz szét kell szedni és tesztpontosan EDL be rakni.
Xiaomi doki
xiaomi.doki@gmail.com
pszabo1977
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
9

acaca68 írta: 2020.02.28. 17:06 Boltx és a többi utcai GSM csak harácsolnak. Megoldani nem tudnak semmit. Zárt bootlodere is feltolom a romot de ahhoz szét kell szedni és tesztpontosan EDL be rakni.
Mondj kérlek egy olyan boltot, ahol biztosan jó ROM-mal tudja nekem megvenni a cég a telót! ^:)^ Akár PM-ben is átküldheted. (Lehetőség szerint ne legyen 30e-rel drágább mint az átlag)

Zárt bootload-re ROM.... B-) Nice! Irigykedem a tudásod miatt. :)
peterBIP
MIUI látogató
MIUI látogató
7

Hozzászólás Szerző: peterBIP »

acaca68 írta: 2020.02.28. 14:27 Tegnap szembe jött velem egy ilyen romos mi 9 és utólag kiderült hogy ezzel a rommal már lehet bindelni a telót. 7 nap múlva nyílik és mehet fel a rendes rom
Szia acaca68!
Hasonló a szitu nálam is, mint pszabo1977 kollégánál... A NextelShop-tól rendeltem egy Mi9-et, amin szintén egy Vodafonos MIUI Global 10.2.11 Stabil 10.2.11.0(PFAEUVF)-val érkezettt. De én csak most, 3 héttel a vásárlás után vettem észre, mert feltűnt, hogy nem igazán jön rá frissítés. Ez az első MIUI-is mobilom és bár sokat kacérkodtam korábban is bootloader nyitással, eddig még nem csináltam. Ezért, mint totál kezdő a témában, szeretnék kérdezni néhány dolgot mielőtt neki esnék:
- a bindelés konkrétan mit takar, ami elvileg nekem is jó hír lehet? :-)
- mi a legegyszerűbb módja, hogy lecseréljem a gyári ROM-ot?
- próbáltam utána olvasgatni és nekem úgy tűnik, hogy működik, de a biztonság kedvéért megkérdezném, hogy megoldható biztonsággal a ROM csere így, hogy "gyárilag" Vodafone-os van rajta?
- mindenképp adatvesztéssel jár a ROM csere?
- van esetleg olyan módszer erre, amivel nem ugrik a garancia?

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi 9 / SE / EE / T / Lite / Pro”