Xiaomi Redmi Note 2 kezdő lépések

fistic
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2

Re: Xiaomi Redmi Note 2 kezdő lépések

Hozzászólás Szerző: fistic »

Kösz mindenkinek.
SIkerült felrakni a legujabba magyar miui-t.
A needromon van egy csupasz 5.9.9 es OS. Az nem jobban müxik ?
Továbbá a whatsapp csak akkor fogadja az üzeneteket ha konkrétan el van indítva. Ez valami beállításprobléma ?
Milestone2
Morgó Medve - Óvóbácsi
Morgó Medve - Óvóbácsi
11
Telefonom: Xiaomi Mi 11
 megköszönte: 1 alkalommal
 megköszönték: 25 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: Milestone2 »

Needromon lévő termékekkel vigyázz!

Értesítéseknél ezt kell mindenhol beállítani, ha már megvolt nem tudok többet hozzáfűzni.
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Telefonom: Redmi Note 13 Pro 5G
Medálok

Hozzászólás Szerző: mumin007 »

Én is csak annyit, hogy még ennek is utána lehet nézni:
Beállítások/Rendszer/Akkumulátor/Alkalmazások akkuhasználatának.../ az adott app korlátozását vagy inkább az egész funkciót letiltani.
Redmi Note 13 PRO 5G (garnet) - xiaomi.eu HOS1.0.8.0.UNRCNXM A14
ftibo83
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: ftibo83 »

Sziasztok Urak,

Kérdésem a következő. Mi az oka, hogy MiPCSuite-al nem tudok backupot csinálni a Note 2-ről?
Multi Rom van telepítve.
Előre is köszi a segítséget.

T.
Sylouette
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: Sylouette »

Üdv

Nagyjából 3 hete szívok a Kínából érkezett Redmi Note 2 Prime telómmal. A kapott telót csak angol és kínai nyelvre lehetett beállítani, de az igazi gond az első Miui update (a bekapcsolás után kb. 15 perccel) után jött. Az összes google program elveszett, nem lehetett beállítani az accountom, amiatt nem lehetett szinkronizálni a számaim. A billentyűzet fura módon kínaira váltott és bár engedte az angol nyelvet is, minden szót kicserélt a beírása után kínaira stb.

A gyári recoveryvel egyik innen letöltött ROM-ot sem tudtam felrakni - sygnature error miatt. Gyakorlatlan lévén nem mertem belekezdeni az ADB-n keresztüli telepítésbe.

Ma (ha nincs más hátra, akkor előre) az itt található útmutatások alapján telepítettem VÉGRE a TWRP-t. Bár apróbb bakik voltak, fel tudtam tenni egy működő ROM-ot és végre elkezdek ismerkedni a telóval.

Az NAGYON FONTOS - bár számomra hihetetlennek tűnt - egy HÁTSÓ USB porton keresztül kell a telepítést megoldani (azért fura, mert én dugtam fel az alaplapra az első USB portok csatlakozóját, de mégis van különbség, mert az elsőkből nem sikerült ugyanez)

Nekem a TWRP kb. 2-3 perc után indult el - addig úgy tűnt, hogy kinyírtam a telóm. Az első swipe ráadásul egy "zároló képernyő" mögött volt, alig sikerült meglátnom és végrehajtanom.

Az is fontos, hogy a TWRP -ben a REBOOT / SYSTEM menüpontot kell választani. Ez egy olyannak, aki akkor látja először, egyáltalán nem triviális.

Szintén fontos, hogy a telepítés is kb. 5-8 perc (nem mértem, de hosszúnak tűnt). Sokáig látszólag nem történik semmi, majd elindul egy lázgörbe, amikor az ember fellélegzik, hogy mégis történik valami.

A telepítés utáni első indulás is sokáig tart, bár egy 7-es logó jelezte, hogy valami lesz. Gyakorlatlanok - mint én - ekkor még izgulnak, hogy elindul-e, vagy lefagyott, meghalt, tönkrement. Ezután azonban a rendszer elindult és eddig nagyon szépen üzemel.

Itt szeretnék köszönetet mondani pár embernek

Nagyon köszönöm Milestone2 segítségét, aki sokáig próbált nekem segíteni - a gyári telepítővel sajnos nem sikerült megoldani a gondjaim. Programok telepítésében is segített, de sajnos ezek csak részmegoldások voltak (maradt a kínai szavakra cserélő angol bill, rengeteg kínai program, nem, vagy részben működő Google account) Ezek a köv. gyári (kínai) Miui 7.0.8.0 telepítésével törlődtek és továbbra is eredeti állapotban - használhatatlanul - maradt a telóm.

Nagyon köszönöm palfitamas30 segítségét. A megadott leírása alapján sikerült a gyári recovery-t kicserélni TWRP-re és onnan már kb. egyszerű volt a többit megtenni.

Nagyon köszönöm vagyula segítségét, illetve a magyar Miui-t. Most kezdek ismerkedni vele - és a telómmal - de nagyon szimpi az egész. Mondjuk csengőhangokat átvehettek volna - a kapott kínaiban minimum több száz van. A nagy része valami kínai sláger, de vannak (lettek volna) jól használható csengőhangok is.

Szóval köszönök mindenkinek minden segítséget - és most elkezdek végre ismerkedni a telómmal :)
palfitamas30
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
10

Hozzászólás Szerző: palfitamas30 »

Szia. Nagyon szívesen segítettem !! :D
Ha esetleg valakinek még ilyen jellegű problémája van és a leírás alapján sem sikerülne akkor írjon rám !!
Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja?
ftibo83
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: ftibo83 »

Sziasztok Urak,

Kérdésem a következő. Mi az oka, hogy MiPCSuite-al nem tudok backupot csinálni a Note 2-ről?
Multi Rom van telepítve.
Előre is köszi a segítséget.

T.
Istvan093
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: Istvan093 »

Helló miért csak 42 ezres antutut fut a telefon magas teljesítményen 100% akivel. Valamint ha minden program ki van nyomja akkor is csak 1gb szabad ramom van. Előre is köszönöm a segítséget
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Telefonom: Redmi Note 13 Pro 5G
Medálok

Hozzászólás Szerző: mumin007 »

Azt konkrétan nem tudom, de a v7-es rommal másoknak is voltak hasonló eredményei. Az 1GB ram szabad memória a realitás ezen a készüléken is. Attól, hogy látható módon nem futnak programok, még kismillió szolgáltatás tevékenykedik a háttérben. A MIUI rendszer ebből a szempontból is sok memóriát zabál az összetettsége okán. Valamint, valamiért... :D
Redmi Note 13 PRO 5G (garnet) - xiaomi.eu HOS1.0.8.0.UNRCNXM A14
Istvan093
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: Istvan093 »

Köszönöm. Valamilyen más roomal több pontot adna? Nekem a Prime verzió van és keveslem a 42 ezret
Válasz küldése

Vissza: “Redmi Note 2”