Redmi 3 Pro
-
gorgeymarton
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi 3
Re: Redmi 3 Pro
Kedves Mindenki,
Lehet már előttem páran figyeltek már meg ilyen problémát de választ én nem igazán találtam erre.
1. probléma: Az itthoni Wi-Fi kapcsolatomon keresztül nem tudom elérni a google play store alkalmazást. Amint átkapcsolok a mobil internetre azonnal működik. És a munkahelyi Wi-Fi-n keresztül is eltudom érni. Vajon a routerem tiltja a play store-t?
2. probléma: Az alkalmazásokat a play store-ból csak akkor tudom telepíteni ha nincs benn a második SIM kártya (ami miatt egyébként vásároltam ezt a telefont). És elképzelésem mi lehet a gondja. Letölteni letölti az appokat, de telepítés fázisban nem történik semmi. Amint kiveszem a második nano SIM kártyát, azonnal tovább engedi a letöltést.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv Marci
Lehet már előttem páran figyeltek már meg ilyen problémát de választ én nem igazán találtam erre.
1. probléma: Az itthoni Wi-Fi kapcsolatomon keresztül nem tudom elérni a google play store alkalmazást. Amint átkapcsolok a mobil internetre azonnal működik. És a munkahelyi Wi-Fi-n keresztül is eltudom érni. Vajon a routerem tiltja a play store-t?
2. probléma: Az alkalmazásokat a play store-ból csak akkor tudom telepíteni ha nincs benn a második SIM kártya (ami miatt egyébként vásároltam ezt a telefont). És elképzelésem mi lehet a gondja. Letölteni letölti az appokat, de telepítés fázisban nem történik semmi. Amint kiveszem a második nano SIM kártyát, azonnal tovább engedi a letöltést.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv Marci
- Toportyan
- MIUI őrült

- 11
- Telefonom: Redmi Note 11 NFC
- Kapcsolat:
-
Medálok
Nem tudom, hogy ez a telefon dolga, vagy a ROM csinálja, de baromi jó ez az autokontraszt. Full napfényben is tisztán látszik a kijelző
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
-
szolnoki
- MIUI látogató

- 10
Én 2 napja kaptam meg... Snapdargon 616-os verzó.
kb 2 órát élt, mert próbáltam rootolni és unlock-olni...
Most jelenleg elektronikai hulladék
Nem az első kínai telefonom, eddig sosem szívtam ekkorát.
Megkérdezem, de külföldi oldalakon sincs megoldás még rá. Hibajelenség:
Fastboot sincs megy. Jelenleg a számítógép csak "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008" eszköznek látja.
MiFlash a következő hibával áll meg (kivonat):
[00001C50]COM10 2.21 Missed hello packet, try to recover
[00001C50]COM10 2.21 Switch mode back
[00001C50]COM10 2.21 Receiving hello packet
[00001C50]ReadRobust(202): Elérte a fájl végét.(0x80070026)
[00001C50]GetFactoryObject(1457): A megadott szolgáltatás nem létezik.(0x800704db)
[00001C50]SaveFlashResult(1478): A megadott szolgáltatás nem létezik.(0x800704db)
Qualcomm QFIL a következő hibával áll meg (kivonat):
Program Path: ManhIT_Redmi3.PRO_Multi_6.5.12_v7-5.1_Global_Locked_UL\images\prog_emmc_firehose_8936.mbn
COM Port number:10
Sahara Connecting ...
Sahara Version:2
Start Sending Programmer
Download Fail:Unable to download Flash Programmer using Sahara Protocol
Download Fail:Sahara FailSahara Fail
Finish Download
Próbáltam még egy MSM8x39DownloadTool-t is, ami full kínai nyelvű, de priros (vélhetően hibauzenetben) a Sahara szavak olvashatók.
Tahát úgy néz ki, hogy a Shara protokoll sem áll fel, ami keresztül először a Firehose állomány lenne áttöltve. (Gondolom utóbbival lehet majd a flash image-ket betolni.)
Erre van valami megoldás? Vagy marad a JTAG?
kb 2 órát élt, mert próbáltam rootolni és unlock-olni...
Most jelenleg elektronikai hulladék
Megkérdezem, de külföldi oldalakon sincs megoldás még rá. Hibajelenség:
Fastboot sincs megy. Jelenleg a számítógép csak "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008" eszköznek látja.
MiFlash a következő hibával áll meg (kivonat):
[00001C50]COM10 2.21 Missed hello packet, try to recover
[00001C50]COM10 2.21 Switch mode back
[00001C50]COM10 2.21 Receiving hello packet
[00001C50]ReadRobust(202): Elérte a fájl végét.(0x80070026)
[00001C50]GetFactoryObject(1457): A megadott szolgáltatás nem létezik.(0x800704db)
[00001C50]SaveFlashResult(1478): A megadott szolgáltatás nem létezik.(0x800704db)
Qualcomm QFIL a következő hibával áll meg (kivonat):
Program Path: ManhIT_Redmi3.PRO_Multi_6.5.12_v7-5.1_Global_Locked_UL\images\prog_emmc_firehose_8936.mbn
COM Port number:10
Sahara Connecting ...
Sahara Version:2
Start Sending Programmer
Download Fail:Unable to download Flash Programmer using Sahara Protocol
Download Fail:Sahara FailSahara Fail
Finish Download
Próbáltam még egy MSM8x39DownloadTool-t is, ami full kínai nyelvű, de priros (vélhetően hibauzenetben) a Sahara szavak olvashatók.
Tahát úgy néz ki, hogy a Shara protokoll sem áll fel, ami keresztül először a Firehose állomány lenne áttöltve. (Gondolom utóbbival lehet majd a flash image-ket betolni.)
Erre van valami megoldás? Vagy marad a JTAG?
- Toportyan
- MIUI őrült

- 11
- Kapcsolat:
-
Medálok
Gyári fastboot ROM, download módban. Fentebb talalsz leírást. Unlockhoz nyitási engedély kell. Nem szabad barbár módon nekiállni.
Tapatalkkal küldve az én Redmi 3 eszközömről
-
pittike
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Még próbáld meg a hangerő fel+le+on gombot egyszerre, aztán miflash-ben flash all valami zárt bootloader-re való romot feltenni, hátha. Nekem bejött.
-
szolnoki
- MIUI látogató

- 10
Már megvolt...
Ahogy írtam, eleve Download módban indul a teló, mást már nem tud...
De se a MiFlash, se a QFIL, se egyéb kínai csoda nem tud download módban kommunikálni. Próbáltam más gépen is. Mind Win 7 64 bit volt. bcdedit, driver aláírás tiltás, minden variáció megvolt már. Minden kombinációban.
Még Linux alatt is próbáltam egy DLoad.pl sycriptet, ami a legalapabb HEX és MBN fájlok feltöltésére való. Már az elején elhasal...
Olyan mintha a Download mód, egyszerűen meghülyült volna...
Ahogy írtam, eleve Download módban indul a teló, mást már nem tud...
De se a MiFlash, se a QFIL, se egyéb kínai csoda nem tud download módban kommunikálni. Próbáltam más gépen is. Mind Win 7 64 bit volt. bcdedit, driver aláírás tiltás, minden variáció megvolt már. Minden kombinációban.
Még Linux alatt is próbáltam egy DLoad.pl sycriptet, ami a legalapabb HEX és MBN fájlok feltöltésére való. Már az elején elhasal...
Olyan mintha a Download mód, egyszerűen meghülyült volna...
- Toportyan
- MIUI őrült

- 11
- Kapcsolat:
-
Medálok
Hangerő +,-,on is megvolt? Eleve bootlooppal indul szerintem. Egy stabil gyári romot tudsz rá tenni, ha megy. A win7/64 ok, azzal mennie kellene
-
szolnoki
- MIUI látogató

- 10
Nem nagyon kell semmi trükkös nyomkodás...
Power on közben USB bedug, és azonnal jelentkezik QDLoader 9008 device-nak az eszközök között. És stabil is marad, amíg nem húzom ki. Tehát a probléma nem az hogy a Download mód nem indul el, hanem hogy elindul, de mégsem működik!
De egyébként már rengeteg gombnyomás kombinációt, rádugássas spékelve kipróbáltam. Nem volt különbség.
Pedig olvastam, hogy Snapdragon-os mobilt nem lehet megölni, még rossz flash-eléssel sem, mert a Download mód mindig elérhető marad. (Gondolom ez az alap szolgáltatás CPU-ban lévő boot/service ROM-ban van gyárilag).
Ezek szerint ez nem teljesen igaz...
Power on közben USB bedug, és azonnal jelentkezik QDLoader 9008 device-nak az eszközök között. És stabil is marad, amíg nem húzom ki. Tehát a probléma nem az hogy a Download mód nem indul el, hanem hogy elindul, de mégsem működik!
De egyébként már rengeteg gombnyomás kombinációt, rádugássas spékelve kipróbáltam. Nem volt különbség.
Pedig olvastam, hogy Snapdragon-os mobilt nem lehet megölni, még rossz flash-eléssel sem, mert a Download mód mindig elérhető marad. (Gondolom ez az alap szolgáltatás CPU-ban lévő boot/service ROM-ban van gyárilag).
Ezek szerint ez nem teljesen igaz...
- Toportyan
- MIUI őrült

- 11
- Kapcsolat:
-
Medálok
Másik pc esetleg?
Hátsó usb-vel trükközöl, ugye?
Bocs láttam közben, hogy másik pc-n is próbáltad
Hátsó usb-vel trükközöl, ugye?
Bocs láttam közben, hogy másik pc-n is próbáltad
-
szolnoki
- MIUI látogató

- 10
Már eléggé beleástam magam.
Megtaláltam a Qualcomm hivatalos specifikációját, a Download protokollról.
Vagyis ahogy a Qualcomm hivatalosan hívja: DMSS Download Protcol.
Csináltam 2 fájlt, amiben két egyszerű parancs bináris kódjait raktam. Egy verzió lekérdezést, és egy NOP parancsot. Majd a fájlokat külön-külön elküldtem a soros porton egy terminálprogrammal (TeraTerm). Erre a telónak válaszolnia kellene.... De nem teszi. Vagyis egy 0x30 byte-ot üld csak vissza.... Ami nagyon nem az amit kapni kéne...
Szóval szerintem a Download módban flash-elő (MiFlash, QFIL, stb) programok is ezért hasalnak el.
Szóval tök olyan, mintha eleve nem működne jól az a protokoll, ami amúgy fixen bele van "sütve" a CPU-ba...
Vagyis remélem ez a DMSS protokoll fix ROM-ban van, és nem a flash-ban lévő FW része... És nem lehet legyilkolni.
Megtaláltam a Qualcomm hivatalos specifikációját, a Download protokollról.
Vagyis ahogy a Qualcomm hivatalosan hívja: DMSS Download Protcol.
Csináltam 2 fájlt, amiben két egyszerű parancs bináris kódjait raktam. Egy verzió lekérdezést, és egy NOP parancsot. Majd a fájlokat külön-külön elküldtem a soros porton egy terminálprogrammal (TeraTerm). Erre a telónak válaszolnia kellene.... De nem teszi. Vagyis egy 0x30 byte-ot üld csak vissza.... Ami nagyon nem az amit kapni kéne...
Szóval szerintem a Download módban flash-elő (MiFlash, QFIL, stb) programok is ezért hasalnak el.
Szóval tök olyan, mintha eleve nem működne jól az a protokoll, ami amúgy fixen bele van "sütve" a CPU-ba...
Vagyis remélem ez a DMSS protokoll fix ROM-ban van, és nem a flash-ban lévő FW része... És nem lehet legyilkolni.