Nos feltettem a korábban ajánlott béta azaz fejlesztői ROM változatot. Egyszerűen csak a rendszerfrissítés menüpont alól.
Ezt! Hozzátenném, nem kis idő volt mire rájöttem, hogy jön elő az az opció, hogy "frissítőcsomag kiválasztása". 10x kellett rányomni a 10-es logóra.... Először is nem értem, miért nincs ez ott alapból, minek kell ilyen hülyeségeket belerakni amivel elő tudod hozni. A tudásbázisban én nem láttam erre utalást (bár lehet én néztem félre), szóval ha tudjátok pótolni jó lenne, ne pazarolja úgy az idejét senki ahogyan én is tettem.
Oké rendben felment a béta, tényleg sokkal frissebb bla bla bla....aztán persze egy idő után megint jött összesen 2 db teljes fagyás újraindulással és alkalmazás leállásokkal. A javulás annyi volt a stabil rom frissítéssel - amit még az emag csinált - hogy nem indulgatott újra és nem fagyott meg a pin kód kérésénél. Nagyjából ugyanezt értem el a bétával és itt már mertem rányomni a jelentésekre, de tényleg össze vissza leállt sok alkalmazás. Megy órákig a telefon és egyszer csak összehu... magát.
Telepített alkalmazáslistám: Facebook, Messenger, Chrome, Calls Blacklist, Countdown Time, Csengőhangok Ingyen 2019, Gmail, Időkép, Offline Maps & Navigation, Retro Ringtones, Sleep as Android, Waze, Youtube
Ezek közül bármelyik előidézheti ezt? Igazából nem hinném, mert totál gyári állapotban is produkálta bármilyen nem gyári telepítés nélkül.
Most ez tényleg csak nálam van vagy csak mindenki hallgat róla és próbálja minél jobbnak feltüntetni a telefonját meg magát a MIUI rendszert? Jónak tartom és kedvelem, de azért ez rohadt idegesítő. Tényleg nehezen tudom elképzelni, hogy felhasználók milliói - egészen pontosan 31,9 milliót adtak el 2018-ban - ezzel szívna és csak annak jó aki felrakja a MIUIHU verziót. Mondjuk akkor készülnék ki, ha amiatt nyitnám a bootloadert - okos garanciavesztés, persze tudom elvileg vissza lehet csinálni - és ugyanezeket a hibákat generálná. Nagyon nem akarnám rászánni magam, igaz persze anno a Redmi 1S-el megtettem garancia lejárta után, bár ott se előtte se utána nem jöttek ilyen alkalmazás leállások(ja poén, hogy már az időjárás nem áll le csak más

). Azon MIUI 7 volt.
A lényeg, el vagyok keseredve de tényleg, létezik az hogy ez egy hardver hiba? Mit tudom én memória vagy processzor? Még egyszer nem küldöm vissza az emaghoz, úgyse csinálnak vele semmi olyat amit most én nem tudtam eddig megtenni. Nem is hibáztatom őket, egy MIUIHU-t nyilván nem raknak rá nekem. Szóval nem akarom, hogy mondjuk 1 hónapi szívás után olyan borzasztó dologra vetemedjek, hogy veszek egy használt iphone ebben az ársávban és azt használjam, mert tényleg elgyötör és kimerít a gondolat. Persze ilyen formában ugyan kinek tudnám nyugodt szívvel eladni, 1 hét vagy hamarabb és írogatna nekem miért indul újra a telefonon. Azért én ettől lelkiismeretesebb vagyok.