Xiaomi smart home kit

wocsok17
MIUI imádó
MIUI imádó
12
Telefonom: POCO X3

Medálok

Re: Xiaomi smart home kit

Hozzászólás Szerző: wocsok17 »

Kínai idő szerint van.
Próbáld 13:20-al, az a reggel 6:20.
nzoli
MIUI látogató
MIUI látogató
11
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 5
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: nzoli »

Kössssszziii ;) tényleg jó...
Zavaró, hogy vhogy keveri a 2 időzónát, mert az ébresztésig visszamaradó időt jól jelzi....

Még1szer köszi :)
Nippon
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: Nippon »

adjál hozzá hét órát - esetleg. (ui. Kínában annyival vannak előrébb - Peking)

Boccs. - Nem láttam, hogy már megoldódott.
Mcfly13
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Mi3

Medálok

Hozzászólás Szerző: Mcfly13 »

Az a probléma, hogy nem a magyar idő szerint nézi.
Hanem a Kínai szerint. Ha így állítod be akkor kelteni fog rendesen.
nzoli
MIUI látogató
MIUI látogató
11
Kapcsolat:

Érdekes a rádió auto kikapcsolásához magyar idő szükséges..
tweeterbox
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Egyéb

Hozzászólás Szerző: tweeterbox »

Sziasztok!

vettem a közelmúltban egy gatewayt, de még csak ismerekedem a xiaomi smart cuccokkal. Sikerült is összepárosítani a telómmal (regisztráltam a xiaomi cloud-ba). Szeretnék beszerezni hozzá IP camerát, mozgásérzékelőt, nyitás érzékelőt, stb.

Olvastam a fórumon hogy különböző lokálaizációk lézenek, vagyis van olyan eszköz ami csak kínai, vagy csak US??
A kérdésem az volna, hogy lehet megkülönböztetni hogy amit rendelek eszközt az milyen lokalizációhoz tartozik? (a gateway-em csak akkor működik ha China (Mainland)-ot választok ki. Viszont ha veszek hozzá egy IP camerát, akkor hogyl ehetek biztos benne hogy az működni is fog vele??
zacci
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11
 megköszönték: 1 alkalommal

Hozzászólás Szerző: zacci »

Hi,

Gearbesten most nagyon jo aron vannak a kiegeszitok. Akinek kell gyorsan rendeljen!
Hol is kezdjem...
Nos, en picit forditva csinaltam, mint kene, ugyanis vettem egy mennyezeti lampat, asztali lampat es csak most rendeltem meg a gatewayt es egyeb kiegeszitoket 8))
Igaz az asztali lampa es a mennyezeti is remekul mukodik, nem szukseges hozza gateway, de elvileg a rendszer reszet kepezi.
Amit eddig tapasztaltam:
A play-bol letotott smarthome es Yeelight appok mukodnek. Van benne amcsi lokalizacio is, de nekunk csak es kizarolag a mainland china kell, kulonben nem mukodik a cucc, nem talalja meg a lampakat.

Az asztali lampa uber jo ! Allithato a szinhomerseklet, fenyero. A Home letoltotte a hozza valo plugnit, ami angol nyelvu, igaz csak 3 opcio van 8D
Be
Ki
Be/Ki

De lehet scene-ket kesziteni, amiket aztan meg lehet futtatni szerintem a gateway-en keresztul akarmivel.
pl. ha leulsz az asztal melle az erzekelo szol a gateway-nek, az meg elinditja az adott scene-t, ami felkapcsolja az asztali lampat. pl.

Vagy ha nyomsz egy leave home-ot, akkor lekapcsolja a tobbek kozott az egve fejeltett asztali lampat (is).

A mennyezeti lampa szinten elso osztalyu ! Nagy a fenyereje (2000lm), amit tud is, mert teljes fenyeron baromira vilagit 8)
15-20nm-es szobahoz ajanljak. Ott szerintem szepen teljesit.
Szinten allithato a szinhomerseklet, fenyero, scenelheto, idozitheto.
Ami jopofa, hogy ha felfurtad a konzolt, akkor a lampat egy mozdulattal rapattintod es mar fel is van szerelve 8)
kb. ugyan ezzel a mozdulattal le is pattinthato a helyerol.
Van hozza egy nagyon szep es elegans taviranyito is (bluetooth). Igen, van a lampaban bluetooth es wifi is.
Nagyon megerte az arat, ami azert nem volt olcso. Gearbesten most meg kb. 86dodoert (GB17LED cupont hasznalni !) hozzad vagjak szallitassal egyutt. A szallitasrol annyit, hogy vammentesen hozta a DPD 8 napon belul 8)
A smart home szepen megtalalta, frissitette a frimwaret.
Letoltotte a hozza valo plugint is, es akkor most jojjon a gond...
Rengeteg lehetoseget kinal a scene-nel, de sajna palcika palcika kerites formaban, amit sajna baromira nem ertek.
Mas smart cuccoknal olvastam, hogy eloszor be kell allitani a telo nyelvet angolra, majdutana telepiteni a smart home-ot, beallitani a mainland china es angol nyelvet es akkor nehany ilyen xiaomi kutyu pluginja angol lesz.
Kiprobaltam, hat nem lett 8( Beallitottam a telo nyelvet, ujra huztam a smart home-ot es a yeelight appot is, de sajna ugyan ugy kinai a mennyezeti lampa pluginja.
Most azzal kinlodok, hogy fogom a masik telot es a kugli forditoval kameran kersztul leforditom azt a sok keritest, meg palcikat 8)
Ami meg sajna kinai nalam, az a WiFi reapeter pluginja. Az sem lett angol, de mondjuk annak a beallitasa nem vesz, es csak 1x kell megtenni. Kibirtam...a mennyezeti lampa kinai pluginja azert jobban bosszant.

Ha megerkezik a gateway, mozgaserzekelo, ajto erzekelo, kapcsolok utana rendelek meg egy infras adot.
A terv az, hogy ha haza erek es benyitok a szobamba, akkor felkapcsolodjon a villany. Persze csak abban az esetben ha sotet van. Ugy lattam a gateway-ben van fenyerzekelo. Ezt fel lehet hasznalni arra, hogy pl. telen este 6-tol aktivalodjon csak a lapmpa felkapcsolas, de nyaron, mikor meg boven vilagos van ne akarjon felkapcsolni ?
A masik ami kerdes meg szamomra, hogy meg lehet azt oldani, hogyha mondjuk erzekeli a telomat a belso halon, akkor lefusson valamilyen scene ? pl. ha be van allitva egy program miszerint minden reggel pl. 7-tol kapcsoljon le mindent (ertem ez alatt aramtalanitson 1-2 dolgot), akkor az ne fusson le, ha a telefont erzekli a belso halon ?
Mert ha mondjuk szabin van az ember, akkor ne kelljen mar azzal foglalkozni, hogy kikapcsoljon 1-2 funkciot. Szerintem ettol lenne igazan "smart" ez a rendszer.

Az infras adoval az a celom, hogy ha megnyomom a gombot (wifi switch), akkor kapcsolja le az asztali lampat (ha egett ha nem 8) ), kapcsoljon at a mennyezeti lampa mozi uzemmodra (holdfeny vilagitas), kapcsoljon be a TV-t, az erositot, media lejatszot es vegul 5 perc mulva teljesen kapcsolja le a mennyezeti holdfeny vilagitast is.

A mozgaserzekelovel az a celom, hogy ejfel utan ha felkelek, akkor kapcsoljon be a gateway mint ejszakai iranyfeny, illetve ez a funkcio reggel 6-ig legyen csak aktiv. Ha pl. mozizok es mozgast erzekel, akkor csak kisebb fenyerovel kapcsolja fel a lampat.

Na, hogy ezekbol mit lehet ossze hozni, meg nem tudom, de sejtem, hogy a nagy resze menni fog 8)
Szoval elso korben az erdekel, hogyan, mikent lehet pl. a mennyezeti lampa plugintjat angolositani, illetve hogyan is mukodik a scene-ek programozasa. Utobbinak meg nem teljesen ertem a logikajat.

Bocs, de asszem hosszu lett 8))

Akit erdekel az asztali es a mennyezeti lampa:

http://www.gearbest.com/ceiling-lights/ ... tml?wid=21

http://www.gearbest.com/table-lamps/pp_ ... tml?wid=21
zacci
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11

Sajnos errol az ir adorol nem sok infot talaltam. Konkretan semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyire lehet integralni a smart home rendszerbe. Az biztos, hogy van benne wifi es a smart home-al lehet vezerelni, de a lenyeg, hogy mikent lehet majd kodsorozatokat beprogramozni, na arrol semmi info 8(

http://www.gearbest.com/smart-home/pp_2 ... tml?wid=21

A kinai dugasz problemat en ugy fogom orvosolni, hogy veszek egy xiaomi elosztot es ahhoz 1db foldelt atalakitot.
Az eloszto univerzalis, belemegy az EU-s es a kinai dugasz is. A gateway foldelt, igy a teljes mertekben megkapja ami kell neki. Igaz a xiaomi nem dzsunka cucc, nem tartok attol, hogy majd valami rovidzar keletkezik benne, de ha mar van foldeles akkor hazsnaljuk is, ha lehet 8)

http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_263628.html

http://www.gearbest.com/plugs-sockets/pp_281965.html

Szeretnek majd Zigbee-s kapcsolhato dugaszt is. Ennek sem art ha foldelt elosztoban csucsul 8)
zacci
MIUI rajongó
MIUI rajongó
11

En ugy latom osszesegeben a Xiaomi smart home cuccai piszok jo minoseguek es kb. harmad aron adjak, mint az europai hasonlo termekeket. Ezt a kis palcika kerites kisasztal nyelv mizeriat leszamitva nagyon megeri az arat!

pelda:
Itthon egy 2-3000lm-es mennyezeti lampa 25e-be faj es nincs benne fenyero es szinhomerseklet allitasi lehetoseg, plane nincs hozza taviranyito sem. Az elektronika annyibol all, hogy van benne egy ledszalag meg egy trafo.
Na ehhez kepest a xiaomi mennyezeti lampaja Nasa urtechnologias halalcsillag. Eleg durva elektronika van benne (2xx db osram leddel) adnak hozza egy kivalo taviranyitot es mindezt 25e-ert.
Ami ugyan ezt tudja az a Philips HUE mennyezeti lampaja 70e-ert ! Bar ahhoz nem lattam, hogy adnanak kulon taviranyitot 8)
Nos, nem kerdes, hogy melyik eri meg jobban...

Na jo, mara abba hagytam a szofosast 8D
nzoli
MIUI látogató
MIUI látogató
11
Kapcsolat:

Sziasztok!

Rendeltem egy ilyen kamerát a banggood-ról.

Nagyon könnyű volt felismertetni a központtal, tápráadás után új eszköz, majd megnyomni a setup gombot és kész is. A progi generált egy QR kódot a WIFI jelszavamról, megmutattam neki és már ment is minden mint a karikacsapás ;)
A leírás ellenére angol nyelvű a beállítási menüje, egyedül a scene-eknél vannak csirkelábak. Csináltam róluk képernyőmentést, de már lusta voltam lefordítani...
Rögtön frissült a 2... -os firmware-e 3.0...-ra.
Távolról 3 féle minőségben tudjuk nézni az élő képet (low, high, super). Digis netem van + 4G mellet a super is reccenés mentes volt.
Van benne külön Timelapse, csak azt kell megadni mikor induljon, (persze kínai időzónában) meddig tartson és milyen időközönként készítsen felvételt.
Távolról megszólaltatni úgy lehet, hogy folyamatosan nyomni kell a mikrofon (speak) ikont a beszéd alatt. Jó játék volt vele hazaszólni a macskámnak, hogy "NEM SZABAD!!!" ;) Nézett is hogy mi a franc ez :)
Van benne mozgásérzékelő 3 féle érzékenységgel, SD kártyára menti a felvételeket. Elvileg beállítható, hogy a füstérzékelő hangjára is elinduljon a felvétel, ezt sajna nem tudtam kipróbálni.
Bármikor is próbáltam távolról ránézni, mindig nagyon gyors volt a kapcsolódás a kamerához.

Mivel csak a kíváncsiság vezérelt, ezért eladó sorba is került.
Minden ok vele, csak kipróbálva volt, minden tartozékával, kínai töltővel (normál mikroUSB).
8000-ért odaadom személyesen Pécsen, vagy postázom... a postaköltséget vállalom :)
köszi...
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Smart Home”