Xiaomi Smart Home Hub 2

Válasz küldése
ghathazi
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2023.03.09. 11:02
1
Telefonom: Nincs

Xiaomi Smart Home Hub 2

#1

Hozzászólás Szerző: ghathazi »

Tegnapi napon vettünk egy Xiaomi Smart Home Hub 2 multimode okosotthon központot és két Xiaomi Mi Door and Window Sensor 2-t a Lurdyban. Beüzemeltem őket, hellyel közzel sikerült, bár a szenzorok esetén a gateway nehezen csatlakozott, tulajdonképpen ahogy rákattintottam és kilistázta hogy mikkel működik együtt, hirtelen nem is értettem mit csináljak, de aztán rányomtam a jobb felső sarokban az alsó félkör felfele nyíl ikonra (nem találtam ez mi), elkezdett tölteni, majd amikor meguntam és kiléptem láttam hogy megtalálták egymást.
Az én (owner) telefonomon a Xiaomi Home appban szépen működik, azzal nincs gond. Na de a család másik 3 tagja esetén (member) nem. Se bluetoothon nem szeretik egymást, a nagyobb baj hogy a gatewayen keresztül sem. Tehát hiába van csatlakozva rá a két sensor, én hiába látom a saját telefonomon, a többiek nem látják. (fura, de a nyitás/zárás logját azt igen)

Amit próbáltam:
- más típusú telefonon is megnéztem
- újraraktam a Hubot az alkalmazásban
- újraindítottam a telefont
- átnéztem a Xiaomi home alkalmazást, hátha beállítás megoldja
- töröltem a cachet, különböző adatokat a Xiaomi home alklamazásban
- újraraktam a Xiaomi home alkalmazást
- administrator jogot adtam a családtagoknak

Két körülmény még fontos:
- az elején biztosan működött valamennyire member telefonon is, mert küldte az üzenetet nyitásról/zárásról az alkalmazás.
- beüzemeléskor a két szenzor és a hub is frissített. (nem emlékszem hogy azóta nem működik, de kizárni nem tudom)

Akár rápróbálnék arra is hogy a szenzorokat és a hubot is downgrade-elem, de ehhez tartozó leírást nem találtam. (meg kellene ugye az egyel régebbi firmware is.)


Mhyron
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2023.05.21. 10:07
Telefonom: Nincs

Re: Xiaomi Smart Home Hub 2

#2

Hozzászólás Szerző: Mhyron »

Sziasztok, remélem jo helyre teszem fel kerdesemet, beruhaztam en is smart hub 2re bezsongva vette hozza egy ajto erzekelot, ketto darab ejjeli konnektoros lampat ami kiderult utolag nem smart..., egy wifis gombot, es egy ejjeli fel ragaszthato forgathato lampat. Problemam az lenne elso sorban nem tudom hogyan tudnak osszekotni oket pl szeretnem ha egy gombnyomasra felkapcsolan az éjjeli lampa de mikor letrehozom a felteteleket akkor nem tudom kivalasztani a, smart device listabol mivel szeretnem osszekotni, tobb videot es forumot bongesztem at de mindenkinek ha letrehoznak egy feltetelt akkor ki lehet valasztani hogy mi mivel legyen osszekottetesben. Remelem erthetoen fogalmaztam :) koszonom szepen segitsegeteket.
Kép
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Smart Home”