[GY.I.K.] Gyakran Ismételt Kérdések

Xiaomi és MIUI hírek minden mennyiségben
Válasz küldése
Avatar
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 28464
Csatlakozott: 2013.12.11. 23:22
10
Telefonom: Xiaomi 13
Tartózkodási hely: Győr
 megköszönte: 19 alkalommal
 megköszönték: 50 alkalommal
Gender:
Kapcsolat:

Medálok

[GY.I.K.] Gyakran Ismételt Kérdések

#1

Hozzászólás Szerző: rajen »

Szasztok!

Akinek van egy kis ingere összeállítani egy Gy.I.K. adatbázis annak megköszönném segítségét! Olyasmire gondolok, hogy SIM kártya regisztráció, Fényképezőgép dátum, Rejtett beállítások, Facebook Messenger chat fej, fórum használat, weboldal használat, stb. Persze ezeket ha tudjuk idővel saját erőből is javítjuk, de ne kelljen minden friss tagnak új témát létrehozni olyan kéréssel, hogy honnan lehet letölteni.

Legyetek szívesek CSAK annyit írni a hozzászólásba:

Kód: Egész kijelölése

[b]Kérdés?[/b] (Vastagon szedve)
[rejtett]Válasz (Simán írva, akár képekkel tűzdelve)[/rejtett]
Képeket ne csatoljátok, külső tárhelyről linkeljétek és megmarad!

MINDEN MÁST TÖRLÖK!

Ezt a posztot be fogom tenni a regisztráció végére, első belépésre, stb., hogy a frissen regisztráltak itt kezdjenek neki. Minden helyes Kérdés-Válasz kombó bekerül az első HSZ-be és törlöm.

Eddig köszönet a bejegyzésekért: kovbandi, nokiae668, mumin007, szimat, Milestone2, trebrona

PÉLDA:

Ajánlott alkalmazások kikapcsolása (nokiae668)
Rejtett szöveg.
Telepíteni kell a Xiaomi store alkalmazását.
Leírás angolul:
http://webcazine.com/11495/how-to-insta ... id-device/
Magyarul:
Telefonba írd be a következő címet:
m.app.xiaomi.com
Majd jobb oldalt, felül a zöld ikonra kattints rá.
Letölti a programot és feltelepíted.
Most már ki tudod kapcsolni az ajánlott alkalmazásokat.

Kép

Kép

Kép

Kép
Ha a beépített (gyári) Kamera alkalmazás hibával leáll
Rejtett szöveg.
-Kapcsold ki a fotók dátumozását
-Vagy állítsd át a rendszer dátumformátumát valamelyik másik lehetőségre: Beállítások/Rendszer/Dátum és idő/Dátumformátum kiválasztása - ne a "Normál" legyen aktív (Android 6.0-tól nincs ilyen beállítás)
Kép
A rendszer a SIM kártya aktiválását kéri, de hiába kattintok a figyelmeztetésre, az eltűnik, de később újra megjelenik. Mit kell tennem, hogy regisztrálja a kártyámat a rendszer?
Rejtett szöveg.
Váltsd át a rendszer nyelvét angolra, és úgy regisztráld a kártyádat. A regisztrálás így megtörténik. Utána nyugodtan visszaállíthatod magyarra a készülék nyelvét.

A nyelv átállítását a Beállítások - Rendszer – Nyelv és bevitel menüpontban tudod megtenni.
Miért kell regisztrálni a SIM kártyámat egyáltalán?
Rejtett szöveg.
A SIM regisztráció a MiCloud használatához szükséges
Frissíteni szeretném a rendszert. Hogyan tehetem meg?
Rejtett szöveg.
Frissíteni alapesetben a Frissítés alkalmazással teheted meg (Angolul: Updater). Ha van a készülékedre elérhető frissítés, azt jelezni fogja. Akkor elég megnyitni az alkalmazást, az letölti a szükséges fájlokat, és fel is telepíti. ( A Frissítés - Updater - alkalmazásról részletes leírás a Tudásbázisban található)
A frissítés alkalmazás nem jelez, de írták itt a Fórumon, hogy van új kiadás. Mit kell tennem?
Rejtett szöveg.
Először is nézd meg, milyen rom van a telefonodon. A rom verziódat a Beállítások - A telefonról menüpontban tudod megtenni. Többféle rom lehet a készülékeden:

- Angol-Kínai nyelvű fejlesztői
- Multi rom fejlesztői
- Magyar rom fejlesztői
- Globál rom
- Stabil Angol-Kínai
- Stabil Multi Rom
- Stabil MiuiHu (Csak egyes készülékekhez)
- Összetákolt webshopos rom.

Amennyiben csak angol és kínai nyelv van a készülékhez, úgy valószínű az eredeti kínai rommal kaptad. Ebben nincs pl. semmilyen Google alkalmazás, cserébe van sok szép tyúklábas kínai. Ezt mindenféleképpen ajánlott egy magyar nyelvet is tartalmazó Multi vagy Miuihu romra cserélni.
Ha van benne magyar nyelv, de hiányos, akkor vagy egy webshop által rátákolt rom van a rendszeren, vagy Globál, amiken ugye vannak Google alkalmazások, de a webshop által összetákolt romon pár nemkívánatos malware is megtalálható ajándék gyanánt.
Ha a Miui verziónál a by xiaomi.eu írást találod, akkor multi romod van.
Ha a Miui verziónál MIUIHU-t látsz, akkor magyar romod van.
Természetesen utána van írva az is, hogy Fejlesztői vagy Stabil a rom.
Ez utóbbi kettőnek, és az Angol-Kínai fejlesztői verziójához frissítést keresni a verzió számban lévő számok segítségével tudsz. A verziószámban lévő számok a kiadás dátumát jelzik: pl. 6.1.7 az a 2016 január 7.-i kiadást jelöli. Ha van frissebb kiadás, akkor töltsd le a telefonodnak megfelelőt a Letöltések menüből. Felrakni többféle módon tudod. Erről részletes leírást találsz a Tudásbázisban és a telefonod Fórumtopicjában is.
Van mód a romtípusok közötti váltásra ( pl. Multi romról Miuihu romra)
Rejtett szöveg.
Igen, de csak tiszta telepítéssel. Ez azt jelenti, hogy a készülékedről minden adat el fog veszni.Előtte csinálj mentést. A tiszta telepítés menetéről és fogalmáról a Tudásbázisban találsz leírást.
Root jogosultságot hogy tudom engedélyezni? Az előző telefonomon a Superuser egy felugró ablakban értesített, de itt nincs ilyen
Rejtett szöveg.
A főképernyőn találsz egy olyan ikont, hogy Biztonsági központ. Azon belül az Engedélyek menüben találod meg a Root jogosultság menüpontot. Rootolva csak a Fejlesztői romok vannak, a Stabilok nem.
Viber/Messenger üzenet nem jelenik meg, csak miután feloldottam a képernyőzárat, mi lehet az oka?
Rejtett szöveg.
A fenti alkalmazások zavartalan használatáért kövesd az alábbi lépéseket:

1.: Kattints a Biztonság parancsikonra és nyisd meg az Engedélyek menüpontot.
2.: Kattints az indítópult menüre, és engedélyezd a kívánt alkalmazás automatikus elindulását.
3.: Lépj vissza az Engedélyek menübe, és nyisd meg az Engedélykezelő menüpontot.
4.: Itt válaszd ki a kívánt alkalmazást, és engedélyezd számára a felugró ablakos értesítéseket.
5.: Menj vissza a kezdőoldalra, lépj be a Beállítások menübe, ott nyisd meg az Értesítések menüt, azon belül pedig az alkalmazások értesítéseit.
6.: Engedélyezd az alkalmazás értesítéseit a képernyőzáron.
7.: Menj vissza a Beállítások menübe, ott válaszd a Rendszer menüpont Akkumulátor almenüjét.
8.: Itt válaszd ki az Alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése opciót, és válaszd ki a "Ki" lehetőséget.
9.:Menj vissza a kezdőoldalra, nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, majd nyomd meg a Home gombot (A 3 gomb közül a középső lent )
10.: Az engedélyezendő alkalmazásra helyezd rá az ujjad, és egy határozott mozdulattal húzd el lefelé. Ekkor egy lakat fog megjelenni az ikonján, innentől kezdve nem törlődik a memóriából (Hacsak nem rakod tele azt mindenféle felesleges alkalmazással, ami megeszi a RAMODAT, és a rendszer stabilitása végett a MIUI fogja magát és le nem lövi)
11.: Nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, és győződj meg róla, hogy be van-e kapcsolva a "Chatfej" vagy a "Felugró ablakos értesítés" magában az alkalmazásban is, mert ha nincs, feleslegesen dolgoztál.
Hogyan tudok képernyőképet készíteni?
Rejtett szöveg.
Kettő mód lehetséges:
1.: Lehúzod az értesítési függönyt, és ráböksz a megfelelő funkcióra.
2.: Megnyomod egyszerre a hangerő le és a bekapcsoló gombot.
Nincs 3G / vagy 4g / kapcsolatom, csak 2G / vagy 3G /, mi lehet a probléma?
Rejtett szöveg.
Magyarországon a lefedettséget a szolgáltatók több frekvencián oldják meg. A Xiaomi telefonokban jellemzően a 800 Mhz-es 4G modul hiánya jelenti a problémát. Mivel mindhárom szolgáltató használja eme frekvenciát, a Vodafone pedig lényegében Budapest egy kis részétől eltekintve mindenhol, így ha az adott területen ezen a sávon szórják, logikusan nem fog a készüléked csatlakozni rá.
Telenornál és Telekomnál pedig ha az adott helyen nincs 3G kapcsolat, csak 4G vag 2G, értelemszerűen csak 2G-n (GSM) tudod használni a készüléket.
Vodafone hálózatnál probléma lehet, ha az adott készülék nem tudja a 900Mhz-es 3G-t (pl. MI4I), mert akkor ugyancsak nem lesz csak sima GSM kapcsolatod.
Miért nincs Testreszabás ikon a témák alkalmazásban?
Rejtett szöveg.
Kapcsold ki a WiFi - t, mobil netet és máris testre szabhatod a telefonodat.
Vagy utazz el Kínába és ott WiFi kapcsolattal is menni fog.
A 2016-ban kiadásra került romokban már WiFi-vel is látszik a Testreszabás ikon.
Kell-e félnünk a telefon újraindításától?
Rejtett szöveg.
Nem. A telefon folyamatos használata közben sok-sok apró működésbeli hibába futhatunk bele. Ezek többségét egy egyszerű újraindítással orvosolhatjuk, akárcsak egy Windows esetében. A rendszeres, pl. éjszakai kikapcsolás is újraindításnak számít.
Az utolsó frissítés óta ( vagy: az elmúlt időben ) nagyon melegszik a telefonom, az akkumulátor idő sokkal rosszabb, folyamatosan bezárnak bizonyos folyamatok, mi lehet a gond?
Rejtett szöveg.
A romtípusok közt ( Fejlesztői-Stabil vagy Multi-Globál-MiuiHu ) között csak tiszta telepítéssel szabad váltani. Ez azt jelenti, hogy teljes gyári visszaállítást eszközölsz a telefonon, és törlöd telepítés előtt a Wipe menüben a System-Data partíciókat is. Erről leírás a tudásbázisban található.
Ha nem hajtottál végre ilyen váltást, akkor rakd fel a Wakelock detector nevű programot (Root szükséges) amivel megtudod, mi tartja ébren a telefont. Az esetedben előforduló problémákra a Google mindig ad választ, ezt már Neked kell megkeresned!
Egy konkrét esetben Nekem multi romon a Google keyboard akadt be folyamatosan, ezt lecserélve egy másik billentyűzetre, és a Google billentyűzetet letiltva megszűnt a problémán
Miért jobb a TWRP recovery mint a MiRecovery, miért rakjam fel?
Rejtett szöveg.
A TWRP recovery egy sokkal sokoldalúbb alkalmazás, mint a gyári Mirecovery. Többek között támogatja az SD kártyáról való telepítést (amely készülékekben van), teljes biztonsági mentést tudsz csinálni a meglévő rendszeredről telepítés előtt, így bootloop esetén pár kattintással vissza tudod állítani a rendszert, így nem kell fastboot módban telepítened.
SD kártya slot nélküli készülékeken amennyiben egy telepítés nem sikerül, és nem kapcsol be a készülék, ugyancsak nem kell Fastboot módban telepítened, hanem mivel TWRP recoveryvel a telefont fel lehet csatlakoztatni meghajtóként a számítógépre, így az új romtelepítőt, vagy a biztonsági mentést fel tudod a készülékre másolni.
Emellett gyakorlati tapasztalat a fórumon, hogy a legújabb romok kb. 80%-ban nem települnek MiRecovery alatt, csak TWRP-vel. Mint átlag felhasználóknak ezek a funkciók, ami miatt érdemes TWRP-re váltani.
Ha TWRP recovery mellett döntesz, akkor egy működő rendszerről mindenféleképpen csinálj egy teljes biztonsági mentést, probléma esetén azt vissza tudod tenni. A mentést akár a számítógépedre is felmásolhatod, ha kell, vissza tudod másolni, de figyelj az elérési útvonalra.
Alkalmazásokat hogyan lehet áthelyezni az SD kártyára?
Rejtett szöveg.
Sehogy. A MIUI rendszer nem támogatja az alkalmazások SD kártyára való áthelyezését.
De a nagy adatot használó alkalmazások adathalmazát át tudod helyezni az SD kártyára a Foldermount (ROOT szükséges) nevű alkalmazással.
Az alkalmazás telepítése után az App elemző menüpontban megtudod keresni, mely alkalmazások foglalnak helyet, majd azokat egyszerűen áttudod helyezni az SD kártyára, majd ha kész, felcsatolva azok már az SD kártyáról futnak, helyet szabadítva fel a belső memóriában. Az applikációt tedd be az automatikusan induló programok közé, hogy rendszerindításkor fusson, és adj meg neki az engedélykezelőben minden szükséges engedélyt.
Amennyiben nem csatolja fel a mappákat (5.0.2 alatt tapasztaltam), akkor a Supersu telepítésével vagy a SeLinuxMod changer program telepítésével orvosolhatod a problémát.
Supersu telepítése esetén felléphető problémák:
Amikor a binárist frissítene a Supersu, és nem tudja újraindítani magát recoveryben, akkor manuálisan tedd meg a recovery restartot, akkor is lefuttatta a scriptet.
Ha a Supersu nem oldja meg a gondot:
Töltsd le a SeLinuxMode Changer apk-t. Telepítsd fel. Telepítéskor vinnyogni fog a rendszer, és tiltani a telepítést, és nem a vírusírtó, maga az operációs rendszer, továbblépve feltelepül.Hajtsd végre a módosításokat, amiket kell, leírás van a linkelt oldalon. Tedd be az indítópultba. Ezek után működni fog a mappák mountolása.
Hogyan állíthatok be saját csengőhangot?
Rejtett szöveg.
Létrehozol a belső memória vagy az SD kártya MIUI mappájában (ha nincs miui mappa, hozd létre) egy "ringtone" nevű mappát és bemásolod a beállítani kívánt hangot. Ezután már csak a beállítások/Hangok/Csengőhangoknál ki kell választani a csengőhangot.
Ha nem jelenne meg a bemásolt hang, akkor állítsd be csengőhang kiválasztásánál, hogy az összeset jelenítse meg.
Kép
Kép
Kép
Hogyan tudom elérni, hogy a "gyári" billentyűzet ne állítódjon vissza, ha másik van beállítva?
Rejtett szöveg.
Tiltsd le a "gyári" (MIUIHU-ban Sony xperia) billentyűzetet a beállítások/Alkalmazások/"gyári" billentyűzetnél, ebben az esetben Xperia billentyűzet-re kattints rá és alul Tiltsd le a Tiltás opcióval.
Kép
Kép
Kép
Hol találom az alkalmazások menüjét (alkalmazásfiókot) MIUI-n?
Rejtett szöveg.
Sehol, a MIUI rendszerében nincs alkalmazásmenü (fiók), ha zavar, hogy összevissza vannak az ikonok, akkor rendezd mappába őket.
Nem tudok itt a fórumon privát üzenetet küldeni, miért?
Rejtett szöveg.
A privát üzenet küldéséhez öt (5) hozzászólás szükséges. Ezt bármelyik témában megejtheted.
Ha, hardveres problémám van, kit kereshetek itt a fórumon?
Rejtett szöveg.
Digojr fórumtársat
Miért van az, hogy a telefon akkumulátorának töltöttségi szintje hirtelen 1%-ra zuhan?
Rejtett szöveg.
A pontos választ senki sem ismeri. Valószínűleg a ROM-ban, egy régóta megbújó apró hiba eredménye, mely teljesen random módon következik be. A jó hír az, hogy az esetek 99%-ában, rövid időn belül magától is helyreáll a kijelzés. Akár azonnal tölteni kezdjük a készüléket, akár nem.
Mit tehetek ha félek attól, hogy a Power gombom a sok képernyőfeloldástól idő előtt meghibásodik?
Rejtett szöveg.
A dupla koppintásos feloldást a Xiaomi telefonok kernelei kevés kivételtől eltekintve, nem támogatják. Így a Play-ről letöltött ilyen aplikációk is hibásan/hiányosan működnek és csak félmegoldást nyújtanak. Viszont alternatíva lehet a Hangerő gombokkal való feloldás, mellyel így némileg tehermentesíthetjük a bekapcsoló gombot.
Beállítások/Rendszer/Gombok
Mi lehet a gond, ha a fülhallgató kihúzása után is aktív marad az értesítési ikonja és a telefon ennek megfelelően működik?
Rejtett szöveg.
Egyik lehetséges ok az, hogy a Jack dugó aljzatába valamilyen szennyeződés került vagy az érintkezők elkoszolódtak (pl. zsebben való hordás miatt). A tisztításhoz levéknyított vattájú (ezt mi a szálak kézi letekerésével oldjuk meg, ha szükséges) fültisztító pálca használata ajánlott, melyet előzőleg alkoholba mártottunk.
Hogyan zárhatom le a képernyőt power gomb használata nélkül?
Rejtett szöveg.
1. Az értesítések/Képernyőzár opcióval
2. A főképernyőre kirakható kapcsoló widgettel.
Screenshot_2016-01-31-10-22-59_com.miui.home.png
Screenshot_2016-01-31-10-22-37_com.miui.home.png
Screenshot_2016-01-31-10-22-29_com.miui.home.png
Teljes rendszermentés TWRP Recovery-ben.
Rejtett szöveg.
-Indítsuk el vagy indítsuk újra a telefont TWRP Recovery Mode-ban.
-Lépjünk be a BACKUP menüpontba.
-Name: adjunk nevet a mentésünknek (utána zöld pipa) vagy hagyjuk, hogy a TWRP automatikusan generáljon egyet.
-Storage: válasszuk ki a mentésünk helyét - ajánlott az SD kártyára (sdcard) menteni - OK
-Partitions: jelöljük be az összes lehetőséget (Boot, Logo, Cache, Data, System, Nvram, Uboot)
-Options: lehetőségünk van tömörített formában menteni stb.
-A mentés elkészítéséhez húzzuk el alul a csúszkát - Swipe to Backup.
-Legyünk néhány percig türelemmel.
-Ha kész a mentés, indítsuk újra a rendszert - REBOOT SYSTEM
-Meg is vagyunk.
-A mentésünk TWRP Recovery-ből bármikor visszaállítható a RESTORE menüpont alól. :)
A leírás a 2.8.7.0 TWRP alapján készült
Hogyan kapcsolhatom ki az ékezetes sort a billentyűzeten?
Rejtett szöveg.
Menj be a Beállításokba, majd Rendszer / Nyelv és bevitel / Xperia billentyűzet / Beviteli nyelvek. Itt kattints a kiválasztott nyelv melletti billentyűzet ikonra és válassz más kiosztást.
Miért nem frissülnek a vidgetek?
Rejtett szöveg.
Az akkumulátor beállításoknál engedélyezd az alkalmazást.
Hogyan tudom kikapcsolni a Redmi Note 3 Qualcomm készüléket, ha bootloopba került, system nincs épp rajta, MiFlash nem megy és csak Fastboot mód érhető el?
Rejtett szöveg.
Indítsd el a Fastboot módot. Amikor bejött addig nyomd egyfolytában a Hangerő le gombot (nagyon sok ideig! kb. 50 másodpercig) míg szerencsétlen telefon ki nem kapcsol.
Rossz irányt mutat az Iránytű?
Rejtett szöveg.
Indítsd el az alkalmazást, kezd el erősen rázni a telefont, amíg rezeg. Ezután láthetod a telefonon, hogy átlépett kalibráló üzemmódba, most az animácón látható fektetett 8-as alakzatba tessék addig tekergetni a telefont, amíg nem rezeg. Kész, most már jó irányba lesz Észak!
Miért nem rögzítik a sport és egyéb tracking alkalmazások a nyomvonalat?
Rejtett szöveg.
Akkumulátor beállításokban engedélyezd az alkalmazás számára a háttérben futást, illetve a tartózkodási hely meghatározását!
Kép
Ha biztosra akarsz menni, használd a "lakatolást" is!
MIUI 8-on miért nem működik az alkalmazások (viber, messenger stb) LED értesítése?
Rejtett szöveg.
Beállításokban LED értesítés bekapcsolása után, külön alkalmazásonként is kapcsold be!
Beállítások=>Telepített Alkalmazások=>Kívánt alkalmazás=>Értesítések=>LED értesítés kapcsoló be
Kép
Mit tegyek, ha el akarom adni a telefonom?
Rejtett szöveg.
Telefonon kikapcsolni a készülékkeresést (Find device).
Telefonon kilépni a MiAccountból.
Ha PIN, alakzat vagy Jelszó védelem van azt is kikapcsolni.
PC-n belépni az i.mi.com oldalra, ott is törölni a készüléket az Mi Accountból.
Teljes rendszer visszaállítást csinálni a Beállítások - Rendszer - Mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása (kapcsold be az Emulált SD kártya törlése opciót!)
Mit csináljak, ha használt telefont vettem és nem tudok belépni a Mi Fiókba?
Rejtett szöveg.
Az eladó felelős azért, hogy úgy adja el a Xiaomi készüléket, hogy előtte kilépett minden fiókból, különben a telefon SOHA nem lesz számodra használható.
A Xiaomi kialakított egy erős védelmet, s a zárt Bootloaderű készülékek eléggé biztonságban vannak.

Kiiktatni úgy tudod, hogy

1. Felkeresed az eladót
2. Ő felmegy az i.mi.com oldalra, belép a Mi Fiókjával
3. Megszünteti a kapcsolatot a készülék és a Mi Fiókja között
4. Belép újra a telefonba és ott is kilép a telefonból
5. Ezután tudsz Te majd új regisztrációt kreálni.

B verzió

1. Felkeresed az eladót
2. Megadja a Mi Fiókjának az összes adatát (név, jelszó) és átadja azt neked.
3. Így be tudsz lépni, jelszót változtatni, használni

C verzió

1. Felkeresed az eladót
2. Hass rá, hogy a fenti kettő közül valamelyik érvényesüljön


MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
Avatar
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
Hozzászólások: 6282
Csatlakozott: 2014.10.02. 10:08
9
Telefonom: POCO X3
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
 megköszönte: 1 alkalommal
Gender:

Medálok

Re: [GY.I.K.] Gyakran Ismételt Kérdések

#2

Hozzászólás Szerző: mumin007 »

ROM telepítés utáni SMS és Híváslista szinkronizálási probléma megoldása
Rejtett szöveg.
Beállítások/Engedélyek/Engedélykezelő - SMS és Telefon szekciókban a jobb felső sarokban a 3 pöttyre kattintani. ----> Rendszer mutatása-kiválaszt. Majd a MI Fiók és MI Cloud opciók bekapcsolása.
Screenshot_2017-02-26-20-21-14-474_com.miui.packageinstaller.png
Screenshot_2017-02-26-20-21-27-709_com.miui.packageinstaller.png
Poco X3 NFC (surya) - MIUI by xiaomi.eu 14.0.1.0 Stabil - A12
crok
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2017.10.21. 23:05
6
Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4X
 megköszönte: 3 alkalommal
 megköszönték: 3 alkalommal
Gender:

Re: [GY.I.K.] Gyakran Ismételt Kérdések

#3

Hozzászólás Szerző: crok »

Magisk gyorstalpaló ha egy app nem akar indulni root / módosított rendszer miatt
Rejtett szöveg.
Ha a CTSProfile és a basic integrity is bukott a teszten
de biztosan nem piszkáltál semmit (SELinux permissive pl..)
és a ROM fejlesztője szerint működnie kellene a Magisk-al a SafetyNet-nek,
akkor flash-eld ezt a modult:
SafetyPatch-v2.zip vagy megtalálod a Mega tárhelyemen
(MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link itt)

Ha a CTSprofile OK és a basic integrity is OK akkor ezek az ajánlások vannak:
1, Beállítások -> Telepített appok -> Google Play Services -> vedd el a Telefon jogot. Keresd meg az appot ami problémás, töröld az adatait mindenestül, Magisk Manager-ben rejtsd el a root-ot az apptól és utána indítsd el és teszteld.
2, Ha ezután se megy, akkor az elsőt csináld meg újra majd a Magisk Manager-ben válaszd ki a Magisk Manager Hide-ot. FONTOS: Ezzel a Magisk Manager appot úgy telepíti hogy egy teljesen véletlenszerű neve lesz így a nem működő app nem fogja látni hogy van Magisk Manager (mert nyilván csak akkor van telepítve Magisk Manager ha van Magisk és így van root. Ezt azért írom le külön, mert Magisk Manager update után ha nem vonod vissza a hide-ot akkor utána két Magisk Manager app lesz a telefonon ami zavaró lehet meg nincs is értelme.. Magisk Manager update előtt a Magisk Manager Hide-ot ki kell kapcsolni, ezzel eredeti néven visszatelepíti a Magisk Manager-t és utána a frissítés már mehet rendesen majd utána megint bekapcsolod a Magisk Manager Hide-ot ha kell.
3, Ha ezután se megy, akkor az a második lépést csináld meg megint (vagyis az elsőt és a másodikat) és flash-eld a liboemcrypto zip-et amit eredetileg itt találsz vagy a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link)

Ha már működik akkor a Google Play Services-nek vissza lehet elvileg adni a Telefon jogot.

Egyes custom kernelekbe eleve beépítenek SafetyNet bypass-t
(Sultanxda @XDA írta magát a bypass-t, áltlában így is hivatkoznak rá).

Ami még zavarhat: az appfejlesztők természetesen nem hülyék, ha a telefonon van olyan app ami biztosan csak root-al fut jól és fel van telepítve akkor feltételezhetően van root, még ha a magisksu meg a manager el is van rejtve. Mivel az appok könnyen lekérhetik a telepített appok listáját így nincs nehéz dolga a fejlesztőknek hogy közkézen járó "rossz alkalmazás" lista alapján szűrjenek és utána ne induljanak el az appok ilyen-olyan hibaüzenettel ("root megléte", "módosított rendszer", etc..). Ilyen appok a teljesség igénye nélkül.: Lucky Patcher, CreeHack, Freedom APK, AppSara, IAP Cracker APK, Leo PlayCard, IAPFree, SB Game Hacker download, GameCIH, Cheat Engine.. De a sor gyakorlatilag kvázi végtelen.. Valamint sok app nézi pl. hogy van-e fent Titanium Backup, Root Checker, Logcat app, a listában szűrnek arra a szóra hogy root, szűrik a kernel "tuningoló"/beállításmódosító appokat, szóval olyan appokat amikről tudvalevő, hogy csak root-al működnek helyesen.
Válasz küldése

Vissza: “MIUI Hírek”