Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU
-
Frigomix
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4X
kkg
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4
-
Medálok
Re: Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU
Aqara hőmérséklet- vagy mozgásérzékelő csatlakoztatható az eu dugós gateway-hez?
Xiaomi Redmi note 4, Mi Band 2, Xiaomi Yi Small Ants, Xiaomi Bluetooth V4.1 handsfree earphone, Philips EyeCare, Philips connected bulb, Mi scale, Mi Mijia kettle, Mi controller, Mi wifi extender
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Ha találsz Nemzetközi verziót... EU szerveren nincs Aqara termék.
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
-
Deleted User 44714
Sziasztok!MVSV írta: ↑2019.01.13. 10:42 Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a gyárilag EU plug-os Mi Bedside lamp kompatibilis-e ezzel a pack-kal?
http://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=4092
Bizonytalan vagyok, hogy vajon tényleg létezik-e a téma címében szereplő Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU, mert a kicsomagolási videón a Set dobozán látható feliratban nem szerepel az "EU" (szerintem nem véletlenül).
Ez azért lényeges, mert a Set (ZHTZ02LM model) leírásában és a magyarországi üzletben is az "Europe" régióbeállítást javasolják. Ez addig rendben is van, ameddig a Set-ben lévő eszközök vannak installálva. Nálam a Mi Home Security Camera (MJSXJ02CM model) és a Mi Bedside Lamp (MJCTD01YL model) még simán működött az "Europe" régióbeállítással. Viszont a Mi Temperature and Humidity Monitor (LYWSDCGQ/01ZM model) már nem volt összekapcsolható a rendszerrel, azaz a Mi Bedside Lamp nem érzékelte. Ahhoz, hogy ezt is integrálni tudjam "Other" régióra kellett átállnom. Ez persze azzal járt, hogy mindegyik eszközt újból telepíteni kellett.
-
GregorMan
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Sony Xperia Z3 Compact
Lenne néhány kérdésem.
Van egy ilyenem: Mi Home Security Camera (MJSXJ02CM model). A mozgásérzékelő üzenete kb.: 20-50 s késéssel érkezik meg a telefonra.
- Jól gondolom, hogy a központi egység (gateway), a kamera mozgásérzékelőjének, vagy más nyitásérzékelőknek a jelét azonnal képes megszólaltatni a belső hálózaton, de a telefonüzenetet ő is szerveren keresztül késve küldi?
- Üzenet a telefonra valamilyen módszerrel tud azonnali (max 10s) lenni?
- Ha az azonnali üzenet telefonnal nem megoldható akkor van valmi kis kütyü, ami a gateway-hez kapcsolható, zsebben hordható csengőszerűség, ami a kamera mozgásérzékelőjének jelét, vagy az ajtónyitásérzékelő jelét valami kellemes dallammal azonnal megszólaltatja. Fontos, hogy könnyű legyen, és állítható hangerővel, valamint a hangerő gyors ki-be kapcsolási lehetőségével is bírjon.
/Hogy érthető legyen mire kell: Lakásban lévő üzlet ügyeletes eladójának lenne, aki nincs mindíg a boltban, mivel a forgalom nem állandó, de a jelenlegi csengő helyhezkötött és túl hangos, másokat is zavaró./
Köszönöm.
Van egy ilyenem: Mi Home Security Camera (MJSXJ02CM model). A mozgásérzékelő üzenete kb.: 20-50 s késéssel érkezik meg a telefonra.
- Jól gondolom, hogy a központi egység (gateway), a kamera mozgásérzékelőjének, vagy más nyitásérzékelőknek a jelét azonnal képes megszólaltatni a belső hálózaton, de a telefonüzenetet ő is szerveren keresztül késve küldi?
- Ha az azonnali üzenet telefonnal nem megoldható akkor van valmi kis kütyü, ami a gateway-hez kapcsolható, zsebben hordható csengőszerűség, ami a kamera mozgásérzékelőjének jelét, vagy az ajtónyitásérzékelő jelét valami kellemes dallammal azonnal megszólaltatja. Fontos, hogy könnyű legyen, és állítható hangerővel, valamint a hangerő gyors ki-be kapcsolási lehetőségével is bírjon.
/Hogy érthető legyen mire kell: Lakásban lévő üzlet ügyeletes eladójának lenne, aki nincs mindíg a boltban, mivel a forgalom nem állandó, de a jelenlegi csengő helyhezkötött és túl hangos, másokat is zavaró./
Köszönöm.
- szat
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi Mix 3 5G
Úgy látom jól megkavarták ezt a kompatibilitás dolgot a kínaiak. Rengeteg kütyü, és alig lehet kiigazodni ezen a kínai/aquara/EU mi mihez tud vagy nem tud kapcsolódni kérdésen.
Nem tudom ezzel talkozott-e már valaki, a fórumon még nem láttam:
https://m.gearbest.com/door-intercom/pp ... id=1433363
Ez kompatibilis lehet bármelyik verzióval, vagy teljesen más tészta?
-
Deleted User 44714
Szerintem ezt nem a kamerával, hanem az ajtóra szerelt nyitásérzékelővel lehet megoldani. A nyitásérzékelőnél kell egy Scene-t írni, amelynek a tartalma:GregorMan írta: ↑2019.03.04. 15:08 Lenne néhány kérdésem.
Köszönöm.
if
Door/windows opens
then
Send notifications to device
Kipróbáltam, az ajtó nyitásakor azonnal jön a telefonra a jelzés (popup).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deleted User 44714 2019.03.05. 13:50-kor.
-
Deleted User 44714
Az Europe és az Other régióbeállításhoz tartozó eszközlistában nem szerepel, talán a kínaiban?!szat írta: ↑2019.03.04. 23:07 Úgy látom jól megkavarták ezt a kompatibilitás dolgot a kínaiak. Rengeteg kütyü, és alig lehet kiigazodni ezen a kínai/aquara/EU mi mihez tud vagy nem tud kapcsolódni kérdésen.
-
GregorMan
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Sony Xperia Z3 Compact
- szat
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi Mix 3 5G
Tegnap óta kicsit elmélyedtem a témában, és tettem néhány felfedezést, amit most mindenki nagy örömére megosztok. 
(Ha nem lesz benne új infó, akkor bocs.)
Szóval néztem ezt a kamerás csengőt, tetszett is, meg nem is. A Mi Home lokalizációt állítgatva kínainál szépen megjelent, szóval akit érdekel, működik vele.
(Egyébként ahogy átváltottam, még két érdekes dolgot találtam: egyrészt a telefon azonnal megtalálta önmagát, mint univerzális távirányítót, bár szinte minden csirkelábas volt, másrészt megjelent az "egészség" fül alatt az összes óra. Lelkesen rá is nyomtam az Amazfitre, de sajnos nem találta meg az órámat. Gondolom mert Global verziójú az óra, a szerver viszont kínai. Mielőtt valaki megpróbálná indiaira állítani a lokalizációt, elárulom, ott meg sem jelenik az óra.)
Na de hogy végre ne legyen off topic, elkezdtem agyalni, mit lehetne kihozni kapucsengő témában a címben szereplő pakkból. Merthogy van a GW-nek jópofa csengő funkciója, és adnak ugye egy szép kerek gombot is! Igenám, de nekem se nem tűnik kültérinek a gomb (ez volt a bajom a doorbellel is), se nem szeretném elérhetővé tenni a kapuban, mert ugye kis hazánkban sajnos történhetnek balesetek a nem vandálbiztos dolgokkal.
Találtam viszont a neten megoldást, hogy lehet bármilyen mechanikus nyomógombot hozzáforrasztani a kerek Xiaomi gombhoz, és ha már itt tartunk, a szögletes verzióhoz is megoldható! Így a kis fehéret elrejtve a kíváncsi szemek elől a gyanútlan user nem is sejti, milyen hightech dolgot nyomkod éppen.
Persze ezzel nem nyernék sokat, van egy sima csengőm, nagy kaland. Mit lehet még csatlakoztatni az EU- GW-hez? Biztonsági kamerát! Nagyon be is lelkesültem, két legyet egy csapásra! Nem drága, van benne hang továbbítás két irányban, éjszakai mód, és értelmet nyer a gomb is, mivel ha jól gondolom, be lehet programozni, hogy a csengetéssel egy időben a telefonon jelezzen, és a kamerán át kaputelefonként funkcionáljon. (Ennek a részleteiben még nem sikerült elmélyednem.)
Viszont két gondom van ezzel:
Az egyik, hogy a kaputól kb. 2 m-re a ház falára vagy ereszére tenném a kamerát. Nem vagyok benne biztos, hogy onnan is jól lehetne hallani a beszélgetést, jó lenne kiegészíteni valamivel, hogy a hang részét mégis a kapuhoz helyezhessem, de erre nem találtam semmi megoldást.
A másik gond, hogy mintha áldott kínai elvtársaink ritkán mennének ki az esőbe, mert erről a Security 360 kameráról sok szép kép van, hogy milyen jól működik beltérben, de kültéri alkalmazhatóságot illetve időjárásállóságot sehol sem említenek.
Van valakinek ötlete ezek megoldására? Van egyáltalán az EU gateway-jel használható kültéri biztonsági kamera, vagy legalább kínaival működő?
(Ha nem lesz benne új infó, akkor bocs.)
Szóval néztem ezt a kamerás csengőt, tetszett is, meg nem is. A Mi Home lokalizációt állítgatva kínainál szépen megjelent, szóval akit érdekel, működik vele.
(Egyébként ahogy átváltottam, még két érdekes dolgot találtam: egyrészt a telefon azonnal megtalálta önmagát, mint univerzális távirányítót, bár szinte minden csirkelábas volt, másrészt megjelent az "egészség" fül alatt az összes óra. Lelkesen rá is nyomtam az Amazfitre, de sajnos nem találta meg az órámat. Gondolom mert Global verziójú az óra, a szerver viszont kínai. Mielőtt valaki megpróbálná indiaira állítani a lokalizációt, elárulom, ott meg sem jelenik az óra.)
Na de hogy végre ne legyen off topic, elkezdtem agyalni, mit lehetne kihozni kapucsengő témában a címben szereplő pakkból. Merthogy van a GW-nek jópofa csengő funkciója, és adnak ugye egy szép kerek gombot is! Igenám, de nekem se nem tűnik kültérinek a gomb (ez volt a bajom a doorbellel is), se nem szeretném elérhetővé tenni a kapuban, mert ugye kis hazánkban sajnos történhetnek balesetek a nem vandálbiztos dolgokkal.
Találtam viszont a neten megoldást, hogy lehet bármilyen mechanikus nyomógombot hozzáforrasztani a kerek Xiaomi gombhoz, és ha már itt tartunk, a szögletes verzióhoz is megoldható! Így a kis fehéret elrejtve a kíváncsi szemek elől a gyanútlan user nem is sejti, milyen hightech dolgot nyomkod éppen.
Persze ezzel nem nyernék sokat, van egy sima csengőm, nagy kaland. Mit lehet még csatlakoztatni az EU- GW-hez? Biztonsági kamerát! Nagyon be is lelkesültem, két legyet egy csapásra! Nem drága, van benne hang továbbítás két irányban, éjszakai mód, és értelmet nyer a gomb is, mivel ha jól gondolom, be lehet programozni, hogy a csengetéssel egy időben a telefonon jelezzen, és a kamerán át kaputelefonként funkcionáljon. (Ennek a részleteiben még nem sikerült elmélyednem.)
Viszont két gondom van ezzel:
Az egyik, hogy a kaputól kb. 2 m-re a ház falára vagy ereszére tenném a kamerát. Nem vagyok benne biztos, hogy onnan is jól lehetne hallani a beszélgetést, jó lenne kiegészíteni valamivel, hogy a hang részét mégis a kapuhoz helyezhessem, de erre nem találtam semmi megoldást.
A másik gond, hogy mintha áldott kínai elvtársaink ritkán mennének ki az esőbe, mert erről a Security 360 kameráról sok szép kép van, hogy milyen jól működik beltérben, de kültéri alkalmazhatóságot illetve időjárásállóságot sehol sem említenek.
Van valakinek ötlete ezek megoldására? Van egyáltalán az EU gateway-jel használható kültéri biztonsági kamera, vagy legalább kínaival működő?