Xiaomi Mini WiFi open SSH

Válasz küldése
rope
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2013.12.19. 19:30
10
Telefonom: Egyéb

Medálok

Xiaomi Mini WiFi open SSH

#1

Hozzászólás Szerző: rope »

napok ota tervezem megirni a tapasztalataimat Nektek, most talan sikerul.

Xiaomi Mini Wifi routerre probaltam root jogosultsagokat szerrezni. erre ugye van lehetoseg a xiaomi altal is, bar felhivjak a figyelmunket arra, hogy akkor elvesz a gari. en ezzel nem nagyon foglalkoztam, mert az egesz router kb 10e forint, tehat nem nagyon eri meg amugy sem kinaba postazgatni, ha garis, akkor sem.

ahhoz, hogy root jogosultsagot szerezzunk, eloszor is a stable firmware-rol at kell valtanunk developer firmware-re. ezt beszerezhetjuk a www.miwifi.com oldalrol. (a verzioszamokban nem vagyok 100%ig biztos, csak a gepemen levo firmware-ekbol probalom osszeszedni a sztorit)
ha jol emleksz, en a 0.4.86-os stable-val kaptam meg a routert. azonnal fel is tettem ra a 0.4.96-os dev -et(ezt a web-es feluleten manual upgrade-val tettem fel) utana letoltottem az ssh nyitasahoz szukseges miwifi_ssh.bin -t a miwifi.com-rol, valamint megkaptam a root jelszot is. a leiras szerint ezt egy ugynevezett U-disk (pendrive) lehet telepiteni. a gyokerbe masolod, arra ugyelsz, hogy a neve miwifi_ssh.bin legyen, bedugod az USB portba, majd reset gombot nyomva tartva aramot adsz a router-nek, s ekkor o majd telepiti. elmeletileg addig kell nyomva tartani a reset gombot, amig a LED sargan el nem kezd villogni. no es itt jott az a pont, amivel napokig szivtam.
nalam ugyanis a LED a sarga villogas utan atvaltott PIROS szinbe, ami hibat jelent. es persze nem is telepitette az SSH-t nyito kiegeszitest.
ekkor nekialltam krixkrax-os forumoknak, hogy akkor most ez mitol is van. volt ahol azt irtak, hogy csak 2 es 4GB-os pendrive-al mukodik. en 8GB-ossal probaltam. ekkor megprobaltam egy 2GB-ossal, de ugyanaz az eredmeny. mashol azt irtak, hogy FAT32-vel nem ment, de FAT-rol igen. kiprobaltam azt is, ugysem volt jo.
kozben kijott a 0.5.16-os dev firmware, feltettem. ezt mar nem web-rol tettem fel, hanem pendrive-rol, s erdekes modon ez a muvelet tokeletesen mukodott mindket pendrive-val. ekkor mar eleg pipa voltam :) valami kinai forumon irtak, hogy ez ismert bug. hat mondom ha ismert, akkor igazan javithatnak mar. ha jol emlekszem, meg megvartam a 0.5.30-as developer firmware-t hatha majd az alol jol fog mukodni, de persze semmi.
s ekkor futottam bele egy olyan forumba, ahol ugyanezt a szenvedest vegigjarta valaki, s o mondta, hogy a 0.4.36-os firmware volt az egyetlen, amire fel tudta tenni az SSH-t.
kicsit hihetetlennek tunt, de mivel nem volt veszteni valom, ezert kiprobaltam es lass csodat, arra siman felment, s mar be is tudtam lepni ssh-val.
utana scp-vel feltoltem a PandoraBox-R2-ralink-xiaomi-mini-r61-20140904-alpha.bin-t es mtd-vel kiirtam :)
innen kezdve egesz uj dolgokkal szivok :) ha gondoljatok irok majd errol is par dolgot.


drtapfesz
MIUI Tag
MIUI Tag
Hozzászólások: 117
Csatlakozott: 2014.12.24. 22:28
9
Telefonom: Xiaomi Mi8 Pro
Gender:

Re: Xiaomi Mini WiFi open SSH

#2

Hozzászólás Szerző: drtapfesz »

Üdv! , az SSH-s file-t honnan sikerült letölteni ? amit találtam weboldalt nem működik. Van valami ötlet rá?
MI3W
MI4W
MI5 Pro
Aktuális heti MIUI hu
MI8 Pro Global Beta
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi MiRouter”