Ennek egyik bővel nagy oka hogy ahhoz, hogy a mass storage mód működni tudjon (amíg még az eMMC partícionáltan is megosztott volt és külön volt a belső tár és a /data) le kellett választani a belső tárat és addig a készülék nem tudta használni "magának" csak a PC érte el - viszont a PC megkapta a teljes partíciót, akár partíciókezelőkkel is lehetett babrálni. Na, ezt évekkel ezelőtt kivették és az MTP-t hozták be mert azzal meg lehetett oldani, hogy mindkét dolog elérje az adatokat, ne kelljen a készüléknek leválasztni de a PC a file-okat elérje (viszont partíció szinten már nem lehet elérni így).
A persist.sys.usb.config sima átállítása emiatt édeskevés, ez utoljára évekkel ezelőtt működött.
Ezt root nélkül biztosan nem lehet megoldani (mármint hogy USB Mass Storage-ként mehessen).
Root-al is csak korlátozottan (partíciómanager-el hozzás se kezdj pl. és csak microSD-t tudja, belső tárat nem.. valamint a kernelben lennie kell USB gadget támogatásnak) ÉS nem minden készülék eszi meg ezt a fajta mass storage USB kompozit eszközt ("egymásba ágyazott" lesz és ugye egy sima pendrive az csak mass storage, nincs kompozit része, aminek van (mert amúgy "belül" egy kártyaolvasó chip meg egy nand flash van összeházasítva, emiatt kell az USB gadget kernel oldali támogatás) azok általában pontosan ugyanezért nem mennek ezekkel e készülékekkel).
A hibaüzenet pedig arról szól hogy nincs root. Bármit is használsz erre (amit nem értem miért nem írsz) biztosan kell hozzá root.
Addig is:
Mit csináltál rosszul: fogalmam nincs mert azt se írod milyen app ez egyáltalán. De ha root-ot kér akkor root-olni kell (Magisk leginkább..) a készüléket és még így se biztos hogy nem kell majd a SELinux-ot enforced-ról permissive-re állítani.
"az tiszta, hogy a telefon háttértárolójáról lévő hangfájlokat ki tudom külden jelként, azonban egy streaming szolgáltatótól online érkező jellel is működik mindez?" Na ez így kb. értelmezhetetlen. Hangfile-t kiküldeni jelként..? ezt most a 3.5mm jack-el küldenéd ki valamire? Ehhez az USB Mass storage valahogy sehogy se jön össze.. a streaming meg hálózatos megoldás aminek még ennyi köze sincs a mass storage-hez, de ha lejátszol valamit és a 3.5mm jack-en megy mert összekötötted a telefont egy.. erősítővel vagy bármivel line-in-en az megint más.. Ez három tökéletesen különböző dolog - szerintem mégse tiszta ez neked. Vagy nem írod le mi a pontos célod és én pl. egyáltalán nem tudom értelmezni ezt így: "Egy hifi rendszerhez szeretném használni digitális jelforrásként", okay, de line-in (analóg bemenet?), S/PDIF (mert ez valóban digitális jelforrás de ilyet meg nyilvánvalóan nem tud a Mido..) vagy mi, mert hogy ennek semmi köze a mass storage-hez az 100% - vagy "digitális jelforrásként" alatt azt érted, hogy van USB pendrive-ot / kártyaolvasót is kezelni képes USB bemenete? De azt meg nem hívjuk "digitális jelforrásnak" mert a jel egy hifinél a hang, nem egy file meg annak az olvasása..
USB mass storage enabler
@XDA
@XDALabs